Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Aki PCOS és IR-es az tényleg...

Aki PCOS és IR-es az tényleg nem ihat tejet? Vagy csak reggel nem szabad inni?

Figyelt kérdés
Többféle változatot láttam illetve olvastam már és most nem tudom melyik az igaz...
2013. nov. 6. 12:39
 1/8 A kérdező kommentje:
Persze babát szeretnék azért kérdezem, mert én nagyon sok tejet ittam, de már visszafogtam magam és próbálok nem reggel hanem 10 órai körül vagy ebéd után inni kávéhoz...
2013. nov. 6. 12:44
 2/8 anonim ***** válasza:

az IR-re diétázni kell

a diétában tízóraira (9.30-10.30) fér bele a tej, max. 2 dl, kevés tápanyag van benne

egész napra is eloszthatod a tejet, olyanra gondolok, hogy mondjuk kell a spenótba, de ekkor sem lehet több a napi mennyiség 2 decinél, legalábbis 160 grammos CH diétát alapul véve ennyi a maximálisan megengedett

2013. nov. 6. 12:46
 3/8 anonim ***** válasza:

A tejnek magas a glikémiás indexe, tehát a tiltólista irányába mozog. Ami biztos, hogy reggelire tilos, mert az éjszakai "evéspihenő" után csak lassú szénhidrátokat lehet.

Én terhesen voltam 180 Ch-s diétán. A nap közepén belefért egy kevéske. Önellenőrzéssel jól kiderült. (Vércukormérés otthon)

2013. nov. 6. 13:03
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Most már leálltam, 1 dl-t iszok a kávéhoz a többit vízzel pótlom mert eddig csak tejjel ittam a kávét!
2013. nov. 6. 13:04
 5/8 anonim ***** válasza:

Hát nekem nem mondta a dietetikus, hogy ne lehetne tejet inni....

De 2 dl tejben 10 g gyorsan felszívódó CH van, ezzel számolni kell.

Tehát nem lehet olyan étkezésre inni, amikor csak lassan felszívódó CH-t lehet fogyasztani (pl. reggeli, utóvacsi).

Nem értem, hogy pl. a déli ch mennyiségbe miért ne férne bele...

2013. nov. 6. 13:05
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi neked is 2. válaszoló! :) Akkor lehet eddig ez volt a baj? Mert reggel rögtön éhgyomorra kezdtem 2-3 dl tejjel a kávét!
2013. nov. 6. 13:06
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó a te hozzászólásodat is! :) Lehet én is felkeresek egy dietetikust mert már kezdek belebolondulni a számolgatásokba és hogy mit mikor lehet/nem lehet! :(
2013. nov. 6. 13:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Tízóraira ihatsz nyugodtan 2dl tejet, meg a vcsihoz is lehet egy keveset inni.
2013. nov. 6. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!