Baj hogy másképp szedem a gyógyszert? PCOS-ok? Többi lent
Figyelt kérdés
az endokrinológus a merckformin XR 1000mg.ot írta fel. október 2-től október 28-ig megvolt a menstruációm. október 25-én úgy döntöttem hogy az 500mg-ot szedem be reggel este. két nap múlva el is múlt a menstruációm. nem baj hogy így viszem be az 1000mg-ot a szervezetbe? ha a háziorvos nem írja ki az 500mg-os tablettát akkor kettétörhetem az 1000mg-osat?2013. nov. 4. 17:32
1/4 anonim válasza:
nem
Az xr azt jelenti, hogy nyújtott felszívódású, ezt a bevonatával érik el, tehát, ha kettétöröd, akkor pont ezt "teszed" tönkre.
de komoly, hogy majdnem egy hónapig menstruáltál? Ugye lesz majd egy ellenőrzés, hogy jó-e (hat-e) a gyógyszer, vagy cserélni kell másikra?
2/4 A kérdező kommentje:
majd január 14-ére kaptam időpontot. de ha mondom a dokinak hogy egy hónapig megvolt akkor se kapok hamarabb időpontot. ezért gondoltam azt hogy napi 2-szer veszek be 500mg-os merckformin XR-t. mert végülis így is 1000mg-ot viszek be. és komolyan majdnem egy hónapig volt meg... és a gyógyszer miatt mert nőgyógyászatilag nincs gond a cisztán kívül. akkor így jó ha szedem?
2013. nov. 4. 20:38
3/4 anonim válasza:
inzulint, cukrot néztek nálad? Dietetikus? Diéta? Sport?
A gyógyszer önmagában ezt a problémát nem fogja megoldani sajnos :(
4/4 A kérdező kommentje:
igen nézten. enyhe IR-em van. diétát nem írtak elő. gondolom akkor nekem kell dietetikust is keresnem. sportot se mondták de utána olvastam. és minden este tornázok.
2013. nov. 4. 21:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!