Cypromixet szedtem PCOS miatt majdnem 2 évig. Már az UH nem mutatott jó ideje cisztát, ezért abba hagyhattam a gyógyszert. Most kellett volna megjönnie tegnap, de semmi. Mi a baj?
Szia!
A fogamzásgátló nem valódi megoldás PCOS-ra, csak a tüneteket fedi el. Két dolog lehet valószínű, az egyik, hogy babás lettél, (ha előző hónapban hagytad abba), vagy megint kiújul a betegséged.
Tesztelj egyet, ha negatív, keress endokrinológust, ő a hormondoki, vele van a legjobb esélyed babásodásra. A te esetedben nem érdemes várni, hogy magadtól rendbe jössz, ez a betegség nem gyógyítható, csak kezelhető.
Az utolsóval értek egyet. Ez nem kezelés volt, csak időhúzás. Ha szerencsés vagy, sikerült a baba, ha nem, akkor csak a betegség tört ki újra rajtad. Ha sikerült is a baba, feltétlenül menj el endokrinológiára is, hisz a betegség kapcsán az inzulinértékek kiemelkedőek lehetnek, kezeletlenül sajnos a terhességi cukorbetegségre is jó esélyeid lehetnek, ha pedig korábban tesztoszteron probléma is volt, csak az orvos nem foglalkozott vele, akkor komolyabb kivizsgálás is szükséges lehet, mert a magas tesztoszteron szint vetélést is okozhat (nálam a 7. héten ez történt, sajnos). Semmi esetre se hanyagold el!
Bocsi csak most láttam ezt a kérdést! és is pcos vagyok, az első és a második babám előtti is Diane-t szedtem, most Cypromixet. Én már júni.21-én vettem ve az utolsó szemet, utána megjött a megvonástól, de azóta sem.
Az első gyógyszer abbahagyás után először 42, aztán 35 napra jött meg, aztán terhes maradtam. a másodiknál január elején hagytam abba,akkor megjött, majd március elejéig nem, akkor írtak Norcolutot és a kúra alatt lettem terhes. Mindkettő egészséges, és én most szeretnék harmadikat. Nem kezelték a pcom, ezért itt mindneki lehurrog, de én úgy gondolom, hogy ha az első kettő is sikerült, előbb teszek 1-2 próbát. Ja és terhességeim alatt az összes cukor eredményem jó volt, a kisebbel nehezebb terhesség volt, mert nem sikerült előtte lefogynom (fizikailag mehterhelő volt), meg faros volt és csaszár lett, de ezeknek nincs köze, hogy pcos-em van-e vagy sem... (a sikertelen lefogyásnak esetleg, bár miután terhes lettem, fogytam 6 kilót a sok hányástól...)
Szóval lehet, hogy visszajöttek a ciszták, de lehet az is h babás vagy, viszont ha nem, attól még lehet,hogy meg fog jönni, de mint írtam, nekem is volt 42 napos ciklusom elsőre. Szóval még várnék a helyedben.
Az oldal alján találsz egy olyan feliratot, hogy "Igaz történetek". Ajánlom figyelmedbe. Rájössz, miért nem jó a PCOS-re a fogamzásgátló és mit kockáztatsz, ha ilyen kezelést javasló orvosban bízol. Időt és energiát pocsékolsz, és ami a legfontosabb, hogy csak romlik a betegség, ha nem kezelik megfelelően! [link]
Miért nem jön meg? Mert PCOS-ed van és nem kezeled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!