Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Cypromixet szedtem PCOS miatt...

Cypromixet szedtem PCOS miatt majdnem 2 évig. Már az UH nem mutatott jó ideje cisztát, ezért abba hagyhattam a gyógyszert. Most kellett volna megjönnie tegnap, de semmi. Mi a baj?

Figyelt kérdés
2012. aug. 5. 22:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Csak most hagytad abba, vagy ez volt az első hónap, hogy nem szedted? Több oka is lehet, ha nem jön meg, egyrészt lehetsz terhes, ah már nem szedted és nem védekeztetek, másrészt az is lehet, hogy nincs semmi, csak késik pár napot, de lehet az is, ha csak most hagytad abba, hogy a szervezetednek egy kis időre van szüksége, hogy a fogamzásgátló után beálljon a saját ritmusára. Ez elterthat 2-3 hónapig, van, akinél fél évig is. 1-2 nap igazán nem számít csinálj tesztet és ha negatív, akkor csak várj (vagy ha nagyon ráparázós vagy, akkor menj el a dokidhoz).
2012. aug. 5. 22:52
 2/6 Manka68 ***** válasza:

Szia!

A fogamzásgátló nem valódi megoldás PCOS-ra, csak a tüneteket fedi el. Két dolog lehet valószínű, az egyik, hogy babás lettél, (ha előző hónapban hagytad abba), vagy megint kiújul a betegséged.

Tesztelj egyet, ha negatív, keress endokrinológust, ő a hormondoki, vele van a legjobb esélyed babásodásra. A te esetedben nem érdemes várni, hogy magadtól rendbe jössz, ez a betegség nem gyógyítható, csak kezelhető.

2012. aug. 6. 04:42
 3/6 anonim ***** válasza:

Az utolsóval értek egyet. Ez nem kezelés volt, csak időhúzás. Ha szerencsés vagy, sikerült a baba, ha nem, akkor csak a betegség tört ki újra rajtad. Ha sikerült is a baba, feltétlenül menj el endokrinológiára is, hisz a betegség kapcsán az inzulinértékek kiemelkedőek lehetnek, kezeletlenül sajnos a terhességi cukorbetegségre is jó esélyeid lehetnek, ha pedig korábban tesztoszteron probléma is volt, csak az orvos nem foglalkozott vele, akkor komolyabb kivizsgálás is szükséges lehet, mert a magas tesztoszteron szint vetélést is okozhat (nálam a 7. héten ez történt, sajnos). Semmi esetre se hanyagold el!

[link]

2012. aug. 6. 10:23
 4/6 anonim ***** válasza:

Bocsi csak most láttam ezt a kérdést! és is pcos vagyok, az első és a második babám előtti is Diane-t szedtem, most Cypromixet. Én már júni.21-én vettem ve az utolsó szemet, utána megjött a megvonástól, de azóta sem.

Az első gyógyszer abbahagyás után először 42, aztán 35 napra jött meg, aztán terhes maradtam. a másodiknál január elején hagytam abba,akkor megjött, majd március elejéig nem, akkor írtak Norcolutot és a kúra alatt lettem terhes. Mindkettő egészséges, és én most szeretnék harmadikat. Nem kezelték a pcom, ezért itt mindneki lehurrog, de én úgy gondolom, hogy ha az első kettő is sikerült, előbb teszek 1-2 próbát. Ja és terhességeim alatt az összes cukor eredményem jó volt, a kisebbel nehezebb terhesség volt, mert nem sikerült előtte lefogynom (fizikailag mehterhelő volt), meg faros volt és csaszár lett, de ezeknek nincs köze, hogy pcos-em van-e vagy sem... (a sikertelen lefogyásnak esetleg, bár miután terhes lettem, fogytam 6 kilót a sok hányástól...)

Szóval lehet, hogy visszajöttek a ciszták, de lehet az is h babás vagy, viszont ha nem, attól még lehet,hogy meg fog jönni, de mint írtam, nekem is volt 42 napos ciklusom elsőre. Szóval még várnék a helyedben.

2012. aug. 9. 09:23
 5/6 anonim ***** válasza:
42%

Az oldal alján találsz egy olyan feliratot, hogy "Igaz történetek". Ajánlom figyelmedbe. Rájössz, miért nem jó a PCOS-re a fogamzásgátló és mit kockáztatsz, ha ilyen kezelést javasló orvosban bízol. Időt és energiát pocsékolsz, és ami a legfontosabb, hogy csak romlik a betegség, ha nem kezelik megfelelően! [link]

Miért nem jön meg? Mert PCOS-ed van és nem kezeled!

2012. aug. 9. 11:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Magyarul 2 évig félrekezeltek és rontották a pcos-edet. Most keress egy jó endo dokit aki rendbe tesz a 3as kezeléssel.
2012. aug. 21. 03:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!