Mennyi idő telt el onnantól, hogy felmerült először a gyerek gondolata addig amíg valóban elkezdtetek "dolgozni" a babán (tehát abbahagytátok a védekezést)?
Nalunk elöbb jött a gyerek, minthogy beterveztük volna :)
A masodikat sem terveztük, az is jött magatol, nem kerdezte, hogy jöhet-e.
Ha felsz attol, hogy milyen szülö leszel...akkor ez nem neked valo.
Soha eszembe sem jutott felni ettöl.
én 2 éve abbahagytam a tablettát, de akkor még nem akartunk gyereket, csak másképp védekeztünk. amikor eldöntöttük, az egy este volt és kb. 30 perc múlva nem védekeztünk :)
de mi együtt voltunk már 8 éve és azóta már 5 éves a legnagyobb gyermekünk.
4 éve élünk együtt.Most jön a baba :-)
Nálunk is a férjem fejében fordult meg először,az első évben,én nem akartam gyereket.
Aztán a 4.évben jóindulatú daganat miatt abba kellett hagynom a gyógyszert.Legalábbis ajánlották.
Férjem szerint a "sors keze" szerintem nem,de a lényeg,hogy miután letettem a gyógyszert,2-3hónapig még gumival védekeztünk,utána mondta a férjem,hogy mi lenne,ha megpróbálnánk...
Nem gondolkodtam rajta sokat,úgy volta vele,hogy úgy se jön össze azonnal,mert másoknak is sokszor egy év vagy több,meg eleve 10 éve szedtem gyógyszert,van időm.
2 hónap múlva terhes lettem.Totális sokk,persze jó értelemben,férjemmel madarat lehetne fogatni.
Én is aggódok,hogy mi lesz majd,de szerintem megoldjuk.Mi pl.megbeszéltük,hogy ha nekem vissza kell mennem dolgozni,ő marad itthon a kicsivel.Suliba is járok,azt is megoldjuk.Így azért sokkal nyugodtabb vagyok.
köszönöm a sok választ, csak az a baj, hogy a legtöbben nem e kérdésemre válaszolnak. ugyanis nem az volt a kérdés, hogy mennyi idő telt el aközött, hogy elhatározták, hogy akarnak gyereket és a teherbe esés között.
nem érzem, hogy készen állnék rá, még csak barátkozom a dologgal, a minap azt álmodtam, hogy szoptatok... a környezetemben most már nálam fiatalabb barátnőim is szülnek. de egyelőre még több érvem van ellene, mint mellette...
viszont mivel már én sem vagyok mai csirke és a párkapcsolatom teljesen rendben van azon gondolkodom, hogy ha valaha akarnék gyereket, akkor nosza rajta, itt az idő.
a lemondásokkal kapcsolatban pedig olyan pörgő életet élek, hogy nem a tévézés helyett fogok pelenkázni... hanem tényleg sok mindent csinálok, fontos a karrierem, sok barátom van, aktívan sportolok, stb.
tehát ezt a "megbeszéltük a férjemmel" dolgot kifejthetnétek, mert nyilván nem az volt, hogy szerdán megbeszéltétek, de kedden ha megkérdeztek volna, hogy akarsz-e mostanság szülni, akkor vadul tiltakoztál volna!
én még nem is beszéltem vele erről, ugyanis a környezetünk (ahol folyamatosan potyognak a gyerekek) egyfolytában cseszeget minket, hogy mikor lesz már nekünk is és mind a ketten tiltakozni szoktunk, hogy még nem, ezért meg azért, tehát ő is, egyelőre még nem hoztam fel, magamban sem vagyok biztos, azt se akarnám, hogy aztán ő görcsöljön rá a gyerekre én meg meggondoljam magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!