Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyi idő telt el onnantól,...

Mennyi idő telt el onnantól, hogy felmerült először a gyerek gondolata addig amíg valóban elkezdtetek "dolgozni" a babán (tehát abbahagytátok a védekezést)?

Figyelt kérdés
Mindig úgy voltam vele, hogy majd bekapcsol a biológiai óra, ha itt az ideje és azt hiszem elkezdett bekapcsolni (29 vagyok, 7 éve együtt valakivel) de még rengeteg fenntartásom van, félek az egésztől. Attól, hogy milyen szülő lennék, meg persze az önző gondolatok, hogy mi mindenről kéne lemondanom. Szóval mennyi idő volt nektek, míg igazán rászántátok magatokat?
2013. nov. 4. 01:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%

Nalunk elöbb jött a gyerek, minthogy beterveztük volna :)

A masodikat sem terveztük, az is jött magatol, nem kerdezte, hogy jöhet-e.

Ha felsz attol, hogy milyen szülö leszel...akkor ez nem neked valo.

Soha eszembe sem jutott felni ettöl.

2013. nov. 4. 01:58
 2/14 anonim ***** válasza:
Persze, hogy felsz. Szerintem ez teljesen normalis, hiszen soha nem csinaltad meg?! Honnan is tudnad? En is aggodtam...es sokszor csapnivalo szulonek tartom magam. Turelmetlen vagyok - masok szerint elkenyeztetem a gyerekem...en nem ertem ok mirol beszelnek???...szoval. Ha ugy erzed, hogy itt az ido, akkor itt van. Csak akkor tudod meg, hogy milyen szulo leszel, ha belevagtok. sajnos, nem mindenkinek jon ossze konnyen. Mi az 5. evunkben kezdtuk el a probalkozast. Masodik honapban teherbe is estem. Aztan 9 hetesen elment. Aztan elgyaszoltam. A kiirt napon elbucsuztam attol aki soha nem jott hozzank es azt mondtam ok. Johet a kovetkezo, nem gorcsolok tovabb. A kovetkezo honapban mar Babas is voltam. 3 eves a Kisember. 39 vagyok es szeretnenk megegyet. Kisember kegyetlen. Hozzam kozelallok azt mondjak, lehet azert is nem sikerul, mert allando stresszben elek. Mit akarok ezzel mondani? Onnantol kezdve, hogy probalkoztunk, kozel 2 ev telt el mire megszuletett a szep, egeszseges gyermekem. Ha ugy erzed itt az ido, kezdjetek el. Nehogy ugy jarj mint en.
2013. nov. 4. 03:45
 3/14 anonim ***** válasza:
Megszületett a gondolat a fèrjem fejèben, este màr nem vèdekeztünk, babàs is lettem. Amikor pozi lett a teszt, Èn akkor rèmültem meg kicsit, tartott 1 hètig a riadalom. Aztàn jött a picur, s odalett minden fèlelmem, nem gondolom, h a lemondàsok nehezemre esnek. Nem tudok oda menni ahova akarok ès amikor akarok, de van màr 2 törpèm, akik mindennèl ttöbbet jelentenek.
2013. nov. 4. 06:19
 4/14 anonim ***** válasza:
Megbeszéltük, hogy mindketten akarjuk, és onnantól nem védekeztünk. Első hónapban sikerült is, így sokat nem gondolkodtunk :))
2013. nov. 4. 07:01
 5/14 anonim ***** válasza:

én 2 éve abbahagytam a tablettát, de akkor még nem akartunk gyereket, csak másképp védekeztünk. amikor eldöntöttük, az egy este volt és kb. 30 perc múlva nem védekeztünk :)

de mi együtt voltunk már 8 éve és azóta már 5 éves a legnagyobb gyermekünk.

2013. nov. 4. 07:11
 6/14 anonim ***** válasza:
Hormonális problémák miatt 14 éves korom óta fogamzásgátlót szedtem. 34 évesen döntöttünk úgy, hogy most már jöhetne a baba. Én ragaszkodtam a 6 hónaphoz, hogy kiürüljön a gyógyszer, elkezdtem a terhesvitaminokat, és belevágtunk. Pont egy évre rá lettem terhes. Tizenhárom éve voltunk már együtt, én nem akartam korábban, mondván. nem állok készen, milyen anya leszek, milyen terveim vannak, nem igazán szeretem az üvöltő gyerekeket, stb. De ahogy pozitív lett a teszt, elkezdett megváltozni a gondolkodásom. Most kezdjük a tesó-projektet! Sok sikert!
2013. nov. 4. 07:23
 7/14 anonim ***** válasza:
A gyógyszer abbahagyása után 3 évre lettem terhes inszeminációval. Most fél évesek az ikrek!
2013. nov. 4. 07:25
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

4 éve élünk együtt.Most jön a baba :-)

Nálunk is a férjem fejében fordult meg először,az első évben,én nem akartam gyereket.

Aztán a 4.évben jóindulatú daganat miatt abba kellett hagynom a gyógyszert.Legalábbis ajánlották.

Férjem szerint a "sors keze" szerintem nem,de a lényeg,hogy miután letettem a gyógyszert,2-3hónapig még gumival védekeztünk,utána mondta a férjem,hogy mi lenne,ha megpróbálnánk...

Nem gondolkodtam rajta sokat,úgy volta vele,hogy úgy se jön össze azonnal,mert másoknak is sokszor egy év vagy több,meg eleve 10 éve szedtem gyógyszert,van időm.

2 hónap múlva terhes lettem.Totális sokk,persze jó értelemben,férjemmel madarat lehetne fogatni.

Én is aggódok,hogy mi lesz majd,de szerintem megoldjuk.Mi pl.megbeszéltük,hogy ha nekem vissza kell mennem dolgozni,ő marad itthon a kicsivel.Suliba is járok,azt is megoldjuk.Így azért sokkal nyugodtabb vagyok.

2013. nov. 4. 08:58
 9/14 A kérdező kommentje:

köszönöm a sok választ, csak az a baj, hogy a legtöbben nem e kérdésemre válaszolnak. ugyanis nem az volt a kérdés, hogy mennyi idő telt el aközött, hogy elhatározták, hogy akarnak gyereket és a teherbe esés között.

nem érzem, hogy készen állnék rá, még csak barátkozom a dologgal, a minap azt álmodtam, hogy szoptatok... a környezetemben most már nálam fiatalabb barátnőim is szülnek. de egyelőre még több érvem van ellene, mint mellette...

viszont mivel már én sem vagyok mai csirke és a párkapcsolatom teljesen rendben van azon gondolkodom, hogy ha valaha akarnék gyereket, akkor nosza rajta, itt az idő.

a lemondásokkal kapcsolatban pedig olyan pörgő életet élek, hogy nem a tévézés helyett fogok pelenkázni... hanem tényleg sok mindent csinálok, fontos a karrierem, sok barátom van, aktívan sportolok, stb.

2013. nov. 4. 11:10
 10/14 A kérdező kommentje:

tehát ezt a "megbeszéltük a férjemmel" dolgot kifejthetnétek, mert nyilván nem az volt, hogy szerdán megbeszéltétek, de kedden ha megkérdeztek volna, hogy akarsz-e mostanság szülni, akkor vadul tiltakoztál volna!

én még nem is beszéltem vele erről, ugyanis a környezetünk (ahol folyamatosan potyognak a gyerekek) egyfolytában cseszeget minket, hogy mikor lesz már nekünk is és mind a ketten tiltakozni szoktunk, hogy még nem, ezért meg azért, tehát ő is, egyelőre még nem hoztam fel, magamban sem vagyok biztos, azt se akarnám, hogy aztán ő görcsöljön rá a gyerekre én meg meggondoljam magam.

2013. nov. 4. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!