A GYES-t csak egy gyerek után lehet igényelni? Mit jelent az hogy főanyasági? Valóban a 3. gyerek után otthon lehet az anyuka főanyaságin 8 évig? Mennyi a főanyasági összege?
nincs olyan h főanyasági :-DDDDD
gyet -- gyermeknevelési támogatás a neve :-)
a legkisebb gyermek betöltött 3 éves korától 8 éves koráig jár összege ugyan annyi mint a gyesé azaz Br:28500.-
Ne:25650.-
ja még annyi h a gyes gyet időtartalma alatt heti 30órát meg nem haladó munkát lehet végezni
pl heti 5*6 órában dolgozhatsz
Igen, hiába van több 3 év alatti, csak egy után kaphatsz ellátást, GYES-t is. Ez jelenleg bruttó 28 500 Ft.
"Főállású" anya 3 vagy afeletti gyerek esetén lehetsz, minimum 3 kiskorú kell hozzá. Ez esetben a GYES lejártával lehet megigényelni a GYET-et (gyermeknevelési támogatás). A legkisebb 8. életévének betöltéséig jár, ha addig a másik két tesó sem tölti be a 18-at. Az összege tavaly bruttó 28 500 Ft volt, szerintem idén is ennyi, de ennek még nem néztem utána.
Na azt hiszem kezdem érteni.
Szóval GYET-et csak akkor igényelhetek ha 3 vagy annál több gyerek van ugye??Ha csak kettő akkor a GYES-t lehet megigényelni.Az meg azt hiszem a betöltött 2. életévét követő egy évig jár ugye??Na ezt jó leírtam,érthető valamennyire???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!