Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Előfordult már valakivel...

Előfordult már valakivel ilyesmi? Lehetek még babás?

Figyelt kérdés

A ciklusom 24.-ik napján volt peteérésem (orvos a 22. napon állapította meg, hogy 2 nap mulva fog megrepedni a tüszőm)! Együtt is voltunk a férjemmel! Általában 28 naposak a ciklusaim, most 26.napon megjött halványan! Lehet ebben az esetben még baba? Mert elvileg a beágyazódás még nem történhetett meg! Mikor érdemes tesztelnem! Hány nap szokott lenni a beágyazódás? 5-6 vagy inkább 6-8? Mindenki mást mond!

Bocsi a sok kérdésért! Igyekszem nem görcsölni rajta, de már régóta szeretnénk babát!

2009. nov. 15. 17:22
 1/10 anonim ***** válasza:

Hááát, nem akarlak elkeseríteni, de ha a ciklusod 24.napján volt peteérésed és általában 28naposak a ciklusaid akkor tuti nem lesz ebből baba, sárgatest hormon pótlás nélkül.

Mivel legalább 12-14nap kell a beágyazódásig a barnázás inkább a havid előjele.

Mielöbb beszéld meg az orvosoddal és ha nem akar kivizsgálni illetve a ciklusod második felére sárgatest hormon gyógyszert adni, hagyd ott és keress másik dokit!

A részletekről bővebben is olvashatsz a [link] oldalon.

2009. nov. 15. 17:32
 2/10 anonim ***** válasza:
egyetértek az előzővel, a luteális fázis nálad nagyon rövid, beszélj a dokiddal, mert így bajosan lesz baba!
2009. nov. 15. 22:34
 3/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Már nagyon el vagyok keseredve! Eddig azt hittem minden rendben, mert általában 28 naposak a ciklusaim! Most 3. és 21. napon elküldött vérvételre hormonvizsgálat céljából, és 13. napon meegyek hüvely UH-ra! Aztán megint visszamegyek a dokihoz! Ebből csak kiderül mi a bajom, ugye?

Köszi :(

2009. nov. 16. 06:59
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem is késői ovum volt, és mégis teherbe estem. De nekem már nem jött meg. Pedig pár nappal a nemvárt előtt foganhatott. Ez szerintem változó, hogy megjön-e vagy nem. Lehet, hogy még valami mensi-szerűd lesz, de nem is biztos. A beágyazódás 5-12 napig lehet, szóval ez is egyénenként változó. Én 9-én voltam dokinál, akkor még semmit nem látott, csak az egyik petefészekben egy 16 mm-es sárgatestet, 3 nap múlva meg már 10 mm-s petezsák+szikhólyag volt. Hogy mikor fogant, azt sajnos nem tudom, mert a petezsák mérete 5+5 hetes terhességre utal, viszont a doki csak 4 hetesnek mondta. Hogy akkor most hány hetes vagyok, és mikor fogant, fogalmam sincs, de nem is érdekel, csak fejlődjön rendesen.

Szóval fel a fejjel, nézd reggelente a hődet, és figyeld a mensidet.

2009. nov. 16. 08:18
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm megnyugtattál! Bár ezek szerint már biztos nem vagyok terhes, szerdán megyek hormonvizsgálatra!

Hány hónap próbálkozás után lettél terhes, és havonta kb hányszor tudtatok együtt lenni a pároddal? Gratulálok a babához, és boldog, könnyű terhességet kívánok! :)

2009. nov. 16. 20:16
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia! Utolsó vagyok. Három éve várunk a babára. Februárban volt egy missedem 9 hetesen. Megállt a szíve. Májustól próbálkozunk újra, július óra mérem a hőmet, ovu tájékán mindig igyekeztünk kihasználni az alkalmakat. Viszont szeptemberben elkezdtük a szokásos C-vitamin kúrát (influenzás időszak előtt mindig szedjük). Október 1-jén volt a mensim 1. napja, és vettem ebben a hóban ovutesztet is. Csakhogy 4-5 napon keresztül középidőben (27 napos a ciklusom mindig!) nega volt. Na, ekkor elkeseredtem, hogy nincs is pé-m. Nagyon lapos volt valóban a görbém. Aztán feltettem a görbém, hogy nézzék már meg, mert nem tudtam, hogy egyáltalán mikorra ne várjam, és többen is 22 körülre tették az ovut. Hát, pont véletlen voltunk együtt akkor. Már olyan értelemben, hogy középidőben célzottan együtt vagyunk, de utána akkor, amikor jólesik, már nem figyelem annyira, hisz úgy van vele az ember, hogy ha sikerült jó, ha nem, nem.

Bocsi, hogy hosszú lett.

Te hogy állsz? Hőd? Vérzés? Tünet?

2009. nov. 17. 07:35
 7/10 A kérdező kommentje:

Nekem is negatívak lettek az ovutesztek középidőben! Mindíg 28 napos vagyok, így azt hittem minden rendben, teljesen normális a ciklusom, vérzésem is, nem görcsölök, semmi! Holnap megyünk hormonvizsgálatra,most volt 1 éve, hogy próbálkozunk! De mostmár kezdek elkeseredni tőle! Nem tudom mi lehet a probléma!

Neked volt valami hormonproblémád, vagy valami ami miatt nem lehetett eddig, vagy csak egyszerűen nem akart jönni a baba?

2009. nov. 17. 18:17
 8/10 A kérdező kommentje:

Hőmet nem mértem, csak ovutesztet csináltam, vérzésem sajnos elég rendesen van! Szúrkál időnként a petefészkem, de semmi mást nem érzek, ami eddíg ne lett volna! Nagyon várom a következő hónapot, hogy mit mondanak kivizsgálás során nekem, és a férjemnek is! Hátha valami kiderül!

Drukkolok, hogy veletek minden rendben legyen, és megmaradjon egészségesen a baba! :) Köszi

2009. nov. 17. 18:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem tudok róla, hogy lett volna hormonproblémám, csak egyszerűen nem jött össze. Érdekes viszont, hogy a múltkori dec. végén sikeredett össze, most meg ugye októberben. Ebben eddig semmi érdekes nincs. Abban viszont már van, hogy szeptembertől áprilisig szoktunk mindketten C-vitamint enni (nagy dózis, nyújtott hatás), hogy ne legyünk betegek. Most, hogy megtudtam, hogy babás vagyok, gondolkoztam. Aztán pedig olvastam a C-vitaminról (kerestem egy ismerősömnek valamit róla, és véletlen láttam meg ezt a hatását), hogy a férfiakra jó hatással van. Az összetapadt, rossz minőségű, lassú ivarsejteket felturbózza. Hát, nekünk lehet, hogy ettől sikerült. Legalábbis furcsa az egybeesés.

Viszont engem a 3 év alatt egy vizsgálatra sem küldött a doki, nem is akartam menni. De az biztos, hogy a minden hónapos kínszenvedés is iszonyú volt, amikor megjött.

2009. nov. 18. 07:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Én szeretném, ha rendesen kivizsgálnának, meg is nyugodnék, ha tudnám, hogy teljesen rendben vagyunk! Elmentem egy magánorvoshoz, most 1-2 hónapon belül biztos kiderül! Aztán jöhet a baba! A férjem is szed 1000mg c-vitamint naponta! Gondolom ennek már elégnek kell lennie! :) Remélem minden rendben lesz, az első vizsgálatokon túl vagyok, és mindent megteszünk, hogy megfoganhasson!
2009. nov. 18. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!