Túlsúlyos, babára vágyó hölgyek. Vannak gátlásaitok, félelmeitek? Vállalhatunk így babát? Tapasztalatok aki így szült?
Valóban sok veszély forrása lehet a terhességnél a túlsúly, erre sajnos én is példa vagyok, de ettől még az utód lehet tök egészséges.
Korábban is szedtem magas vérnyomásra gyógyszert, fogamzásgátlótól volt régen egy mélyvénás trombózisom, és a háziorvosom a diétára is többször figyelmeztett, a fogyásban pár éve volt egy sikeres időszakom, -20 kiló, de ezek a kiegyensúlyozott párkapcsolatomnak ám stresszes munkámnak köszönhetően szépen visszajöttek. Jelenleg 30 hetes kismama vagyok. 105 kg-mal estem teherbe, első olyan alkalomkor, amikor picit figyelmetlenebbek voltunk. A magasvérnyomás a első trimeszter után jelentkezett, ezt gyógyszerrel kezelik. Emiatt hamar elküldtek terheléses cukorvizsgálatra, ami után terhességi diabeteszt állapítottak meg, most keményen diétázom. Napi 190 g CH a megengedett. Eddig öt kilót fogytam így terhesen, a baba egészséges, normálisan fejlődik. Az orvosom soha nem morgott velem azért, mert így vágtam bele. Gyakrabban kell kontrollra járnom, mint másnak, több féle vizsgálatot kér.
Ha a hátralévő két hónapban is normális marad a vérnyomásom, és a vércukorszintem, akár természetes úton is szülhetek.
Egyébként, a terhességi cukorbaj nem mindig a túlsúlyosakat érinti, 3 konkrét ismerősöm is a kifejezetten pici, filigrán, törékeny hölgyek táborát bővíti, mindet érintette a terhességi diabetesz, és van egy normál alkatú ismerősöm, akinek inzulinoznia is kellett magát a terhessége alatt. És gyakran látok a kórházban husis kismamákat, akik lazán tolják a kakaóscsigát, meg a táblás csokit, tehát ők elkerülték valószínűleg ezt a bajt.
Én azt mondom, hogy ha tervezitek a babát, mondjuk tudod, hogy fél-egy év múlva ráálltok a babaprojektre, akkor figyelj kicsit oda magadra, hagyd el a fölös nasikat, egyél rendszeresen, sokszor keveset, és mozogj, ha van rá módod, válassz valami könnyű sportot, séta, úszás, bicikli. Ha már teherbeestél túlsúlyosan, akkor meg kövesd az orvosok előírásait, és nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!