Ha ennyire félsz, kérd meg a barátnőd, hogy keressen mást.Ha nem érti meg, hogy mitől félsz, akkor nem igazi barátnő.
2009. nov. 12. 14:07
2/14 anonim válasza:
Szerintem ha félsz,nyugodtan monj nemet végül is a gyerekedről van szó,én is azt mondom jobb félni mint...Én sem vállalnám,ezt meg kell érteni-e.Ha nem akarod a szemébe mondani így akkor füllent hogy rosszul érzed magad!!
2009. nov. 12. 14:08
3/14 anonim válasza:
Én bizti nemet mondanék!
Jobb félni, mint megijedni!
Ha igaz barátnő akkor megérti!!
2009. nov. 12. 14:13
4/14 anonim válasza:
Már voltál bárányhímlős, az orvos mégis azt mondta, hogy elkaphatod?? Én úgy tudom, csak egyszer lehet elkapni...
2009. nov. 12. 14:20
5/14 anonim válasza:
"Felnőttek bárányhimlője
A bárányhimlő nem gyermekbetegség, akik gyermekkorban nem estek át rajta, azok felnőttkorban még fogékonyak. A felnőttkori bárányhimlő rendszerint súlyosabb lefolyású és több kockázattal jár, ezért főleg, ha kisgyermek van a közelben, érdemes védőoltással védekezni a megbetegedés ellen.
Az oltóanyagot terhesség alatt nem, a szoptatási idő alatt viszont meg lehet kapni.
Bárányhimlős beteg környezetében levő védett ember nem tudja átadni a fertőzést egészséges embernek. Védett az, aki korábban már vagy átesett a fertőzésen vagy kapott ellene oltást."
2009. nov. 12. 14:34
6/14 anonim válasza:
Ha már voltál bárányhimlős, akkor védett vagy, még egyszer nem tudsz megfertőződni. Egyszerűen nem tudsz, képtelenség. Feleslegesen pánikolsz.
2009. nov. 12. 15:01
7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
A dokim nem azt mondta, hogy elkaphatom, hanem hogy nem szabadna hogy gondot okozzon.
Még gyerekkoromban voltam amúgy benne, és azóta már a gyerekeim is átestek rajta.
2009. nov. 12. 15:06
8/14 anonim válasza:
a bárányhimlőt újra meg lehet kapni, bárányhimlőssel érintkezni terhesen nem túl jó, mert ha az anyának nem is, de a magzatnak árthat, én legalábbis így tudom.
2009. nov. 12. 17:16
9/14 anonim válasza:
A bárányhimlőt nem lehet kétszer elkapni! Ha átestél már rajta, akkor nincs gond, gondolom, a gyerekeidtől sem kaptad el... De ha félsz, nyugodtan mondj nemet.
2009. nov. 12. 17:54
10/14 anonim válasza:
A bárányhimlőn már átesett emberek újra elkaphatják, de úgy tudom, akkor övsömör formájában.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!