Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Barátnőm fia bárányhimlős. Én...

Barátnőm fia bárányhimlős. Én terhes vagyok, de már voltam himlős. Nem okozhat gondot?

Figyelt kérdés
A dokim szerint nem szabadna. Azért félek, megkért, hogy vigyázzak rá fél órát és nem merek nemet mondani.
2009. nov. 12. 13:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

szia!

Ha ennyire félsz, kérd meg a barátnőd, hogy keressen mást.Ha nem érti meg, hogy mitől félsz, akkor nem igazi barátnő.

2009. nov. 12. 14:07
 2/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ha félsz,nyugodtan monj nemet végül is a gyerekedről van szó,én is azt mondom jobb félni mint...Én sem vállalnám,ezt meg kell érteni-e.Ha nem akarod a szemébe mondani így akkor füllent hogy rosszul érzed magad!!
2009. nov. 12. 14:08
 3/14 anonim ***** válasza:

Én bizti nemet mondanék!

Jobb félni, mint megijedni!

Ha igaz barátnő akkor megérti!!

2009. nov. 12. 14:13
 4/14 anonim ***** válasza:
Már voltál bárányhímlős, az orvos mégis azt mondta, hogy elkaphatod?? Én úgy tudom, csak egyszer lehet elkapni...
2009. nov. 12. 14:20
 5/14 anonim ***** válasza:

"Felnőttek bárányhimlője

A bárányhimlő nem gyermekbetegség, akik gyermekkorban nem estek át rajta, azok felnőttkorban még fogékonyak. A felnőttkori bárányhimlő rendszerint súlyosabb lefolyású és több kockázattal jár, ezért főleg, ha kisgyermek van a közelben, érdemes védőoltással védekezni a megbetegedés ellen.

Az oltóanyagot terhesség alatt nem, a szoptatási idő alatt viszont meg lehet kapni.

Bárányhimlős beteg környezetében levő védett ember nem tudja átadni a fertőzést egészséges embernek. Védett az, aki korábban már vagy átesett a fertőzésen vagy kapott ellene oltást."

2009. nov. 12. 14:34
 6/14 anonim ***** válasza:
Ha már voltál bárányhimlős, akkor védett vagy, még egyszer nem tudsz megfertőződni. Egyszerűen nem tudsz, képtelenség. Feleslegesen pánikolsz.
2009. nov. 12. 15:01
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A dokim nem azt mondta, hogy elkaphatom, hanem hogy nem szabadna hogy gondot okozzon.

Még gyerekkoromban voltam amúgy benne, és azóta már a gyerekeim is átestek rajta.

2009. nov. 12. 15:06
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
a bárányhimlőt újra meg lehet kapni, bárányhimlőssel érintkezni terhesen nem túl jó, mert ha az anyának nem is, de a magzatnak árthat, én legalábbis így tudom.
2009. nov. 12. 17:16
 9/14 anonim ***** válasza:
A bárányhimlőt nem lehet kétszer elkapni! Ha átestél már rajta, akkor nincs gond, gondolom, a gyerekeidtől sem kaptad el... De ha félsz, nyugodtan mondj nemet.
2009. nov. 12. 17:54
 10/14 anonim ***** válasza:
24%
A bárányhimlőn már átesett emberek újra elkaphatják, de úgy tudom, akkor övsömör formájában.
2009. nov. 13. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!