Bárányhimlős a barátnőm kisfia és néhány napja érintkeztem vele. Én már voltam himlős, ezáltal védett vagyok! De akkor ugye védett a magzatom is?
De a magzatom hogyan kapja el, ha én nem vagyok vírusfertőzött?
Szerintem ő csak általam fertőződhet meg, nem?
Elég fura a dokim, amíg lehet hanyagolnám a vele való beszélgetést........
Bárányhimlős beteg környezetében levő védett ember nem tudja átadni a fertőzést egészséges embernek. Védett az, korábban már vagy átesett a fertőzésen vagy kapott ellene oltást.
Ezt most találtam. Tehát akkor én nem fertőzhetek, ugye?
En is kb 8 hetes terhes voltam, amikor kiderult, hogy a hugom, akivel surun erintkeztem, munkahelyen az egyik kollegano gyereke baranyhimlos lett. Raadasul Karpataljan jartam egy faluban, ahol epp baranyhimlo-jarvany volt a gyerekek kozt....ezt persze csak akkor tudtam meg, amikor mar odaerkeztunk. Rogton felhivtam a dokimat, aki mondta, hogy ha nekem mar volt, akkor nem kell felnem semmitol, a baba nem kaphatja el....ahhoz nekem is meg kene fertozodnom, hogy o elkapja. Persze nem art az ovatossag, igy mondta, hogy keruljem a fertozotteket el. Csak az utcan talalkoztam kiuteses kisfiuval, kozelemben nem volt egy se. Tenyleg ritka, hogy valaki tobbszor is elkapja, de nekem pl. a rubeolat sikerult 2x elkapnom, gyerekkoromban es utana majd 30 evesen. Szerintem keruld el most a fertozott betegeket, de ne parazz. Mi beleptunk a 38. hetbe es eddig minden vizsgalatom rendben van, minden genetikai es nem genetikai UH-n mindent rendben talaltak, integralt tesztem negativ, tehat bizom benne, hogy velunk sem tortent semmi, amikor baranyhimlo kozelebe kerultunk. Azt oszinten szolva nem tudom, hogy ha valaki vedett is, attol meg fertozhet-e, de laikusan belegondolva szerintem nem, mert mit adsz at, ha te nem kaptad meg?!
Remelem valamennyit tudtam segiteni.
Kellemes babavarast!
38 hetes km
Köszönöm a válaszokat!Most már kicsit megnyugodtam, de mindenképp óvatos maradok:)
Boldog babavárást és Kellemes Ünnepeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!