Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van közületek olyan, aki...

Van közületek olyan, aki szült már gyereket? Párommal tevezzük a babát, de tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés

Milyen (melyik fajta) terhességi vitamint szedtetek a terhesség alatt (és esetleg előtt)? Szerintetek szükség van ezekre, még megfelelő táplálkozás mellett is?

Válaszotokat előre is nagyon köszönöm.

2013. okt. 12. 21:16
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
37%
Elevit. Ha rendesen táplálkozol, akkor 2-3 naponta 1 szem elég.
2013. okt. 12. 21:22
 2/18 anonim ***** válasza:
26%

Háromszor szültem és soha nem szedtem ilyeneket. Ez csak mostanában divat, és csak Magyarországon.

Csak akkor kell bármit is szedni ha valamelyik vitaminból komoly hiány van a szervezetedben. Anyáink idejében nem is voltak ilyen terhesvitaminok, mégis egészséges gyerekek születtek.

2013. okt. 12. 21:23
 3/18 anonim ***** válasza:
76%
2: azért olvass utána, mekkora volt a csecsemőhalandóság anyáink idejében.
2013. okt. 12. 21:25
 4/18 A kérdező kommentje:
Létezik az, hogy ezek miatt a vitaminok miatt születnek "óriásbabák"?...azaz nagyobb súlyú babáik születnek azoknak a nőknek, akik ilyen vitaminokat szednek...
2013. okt. 12. 21:25
 5/18 anonim ***** válasza:

Én Gravidát szedtem.

Régen nem kellett szedniük anyáinknak, mert amit ettek (zöldség, gyümölcs) nem volt gén kezelt, kényszerérett, hanem általában a napon termettek. Én télen lettem terhes, amikor kevesebb friss gyümölcshöz lehet hozzájutni, és úgy gondoltuk az orvosommal, hogy jó, ha szedem.

Másrészről miért lenne nagyobb a baba? Csak egy példa: kisfiam 3370 grammal született (ugye én szedtem vitamint), egy ismerős nem szedett egy terhessége alatt sem és mégis mindhárom babája 4 kg feletti lett...

Még egy gondolat, egy 190 cm-es párnak, nem meglepő, ha kicsit nagyobb babája születik, mint a 160-170 cm-es átlagos párnak.

2013. okt. 12. 22:03
 6/18 anonim ***** válasza:
74%

Szia!

Én szedtem terhesvitamint, amikor a kisfiamat vártam, a nőgyógyászom tanácsára. Amikor mondtam neki, hogy babát szeretnénk, az volt az első, hogy mondta a terhesvitamint. Ha mást nem is, folsavat mindenképpen ajánlott szedni, nagyon fontos.

Nekem a Femibiont ajánlotta, azt szedtem (ebben benne van a szükséges folsav is). 3640g-mal született a babám, tehát nem lett óriási, átlagos súllyal született. Szerintem semmi valóságalapja nincs annak, hogy a vitamintól nagy lesz a baba, én nem hiszem hogy bárhogy is befolyásolná a vitamin a baba súlyát, nagyságát.

Most szeretnénk megint gyermeket, úgyhogy megint szedem a Femibiont az első próbálkozós hónaptól kezdve. Napi egy szemet.

Már terhesség előtt érdemes elkezdeni szedni, onnantól amikor már nem védekeztek.

Én úgy hallottam, hogy nem tudunk, képtelenség annyi vitamint bevinni csupán táplálkozással, amennyi szükséges volna a szervezetnek. Ahhoz kilószámra kéne enni a nyers zöldséget, gyümölcsöt minden nap...

2013. okt. 12. 22:06
 7/18 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok a terhesvitaminok híve. Rendszeresen és egészségesen táplálkozom. Külön csak folsavat szedtem a 12. hétig és magnéziumot. A vérképem jó volt mindig. Ha kevés volt a vas még azt szedtem plusszban.
2013. okt. 12. 22:09
 8/18 anonim ***** válasza:

Kizárólag folsavat szedtem! A dokim sem javasolta a vitamint!

Igyekeztem változatosan étkezni, mindennap ettem zöldséget, gyümölcsöt, hetente halat stb.

A dokim többször kért teljes vérképet, és még mindig minden értékem tökéletes volt!

2013. okt. 13. 06:32
 9/18 anonim ***** válasza:
Én Hipp Natalt szedtem félidőig. Azt gondolom, hogy szükség van rá, mert a baba mindent leszív belőled és nagyon nehéz olyan vitamindúsan táplálkozni, hogy ne legyen vitaminhiány a vége. "Óriásbabák" pedig nem a vitaminok miatt születnek, ez genetika. Nekünk 3900 grammos 55 cm-es fiunk lett, de magasak vagyunk mindketten és nem vagyunk soványak sem. Csoda lett volna, ha 2,5 kg-os gyerekünk születik.
2013. okt. 13. 07:26
 10/18 anonim ***** válasza:

Én összesen 2 doboz Gravidát szedtem el a 9 hónap alatt. 3-4 naponta 1 szem, vagy amikor eszembe jutott, pedig inkább őszi-téli időszakban hordtam ki a babát, ugyanis márciusban szültem. Minden gyümölcsöt ettem, ami csak volt.

Én sem vagyok híve a sok vitamin szedésének.

Az orvosom a vége felé vas tablettát írt fel, mert muszáj volt a vérképem miatt, na azt rendszeresen.

2013. okt. 13. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!