Vállalnátok-e úgy babát, hogy esélye van genetikai betegségnek?
Válts férjet, még lehet, hoyg rajta is kijön a skizofrénia :-)
Na komolyan: Mindenki családjában van genetikai betegség, csak lehet hogy nem teregeti ki. Én el sem tudtam volna képzelni, hogy ne a férjemtől legyen gyerekem, pedig ha nem lányunk született volna, akkor elég rizikós lett volna, különböző betegségek miatt. De most van két gyönyörű, egészséges, közös lányunk :-)
Szia!
Miért nem mentek el egy genetikushoz? A mániás depresszióval az a "jó" hogy az nem születéstől van hanem egy nagyobb sokktól akár kiskorban is. A skizofréniáról nem tudok mit mondani. Ha hallja Ő is egy orvostól a véleményt lehet elriasztja Őt is Vagy mind a kettőtöket pont ez fog megnyugtatni! Azt hogy egy másik férfi segítségét kéred ehhez, azt biztos zokon venné amin abszolút nem is csodálkoznék de ha a genetikus azt mondja hogy örökölhető és elmentek egy sperma bankba az mégis csak máshogy veszi ki magát. Meg ott elég szigorú teszteken is esnek át a férfiak, vérvétel "családfa" kutatás (idegrendszeri és genetikai betegségek miatt). És Az a Baba inkább lesz az övé is. Nagybáttyáméknál is így született baba(nagybáttyámnak nem lehet) én ilyen gyönyörű gyereket még az életben nem láttam külömben és imádja a fiát.
Szia!
Hát nem egyszerű a kérdés! Nálunk ilyen nem fordult elő, de az utcánkban lakik egy pár, ahol a férj skrizoféniás. Nagyon szerettek volna gyereket, de minden orvos erősen lebeszélte róla, sőt olyan is volt aki teljesen felháboradva mondta neki, hogy ilyen embertől akar gyereket!? A lány tántoríthatatlan volt, ikreik születtek, egy fiú egy lány. Állítolag a skizofrénia csak fiúágon öröklődik, így kérdés vajon olyan lesz-e a kisfiú is. Egyenlőre persze nem tudni, mert az csak felnőtt korban kezd tüneteket produkálni. A férjét is mikor megismerte még semmi jelét nem mutatta a betegségnek, de már egyreinkább elhatalmasodik a betegsége, már volt, hogy a feleségét is megverte, sokszor nem mer kimenni az utcára mert pánokrohamok törnek rá és a gyereknevelés és az összes munka mind a felesége nyakába szakad, ő semmit sem csinál. Most ezt nem azért írtam le, hogy teljesen megrémisszelek, mert azt nem írtad, hogy melyik rokonsági fokon fordul elő a betegség. Én mindenképpen elmennék genetikushoz, és ha ő azt mondja, hogy nagy az esély, én bizony nem vállalnám be, mert ez egy olyan betegség ami csak egyre rosszabb lesz és az egész család, beleértve a gyerekek életét is teljesen tönkreteheti. Sajnos idővel ön és közveszélyesek lehetnek ezek a betegek! Mindenképp szerintem menjetek el genetikushoz, aztán ráérsz még ezen spekulálni, lehet, hogy egyből megnyugtat titeket!
Arra mi a garancia, hogy egy másik férfi spermiuma nem tartalmaz-e genetikai megbetegedésre hajlamosító DNS-eket???
Lehet, hogy még rosszabb a másik férfi genetikai előélete, mint a férjedé.
A gyereketek nem lesz feltétlenül beteg. Keress fel egy genetikust, hogy megnyugtasson.
Szia!
Apósom cukorbeteg,anyukám szívbeteg.Mi ezek ellenére szeretnénk babócit.Minden magzatnál előfordulhat betegség!A szülők vagy nagyszülők hiába egészségesek,ha az ük-ük-ük...!Érted?!
13hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!