Cypromix abbahagyása után teherbeesés?
Figyelt kérdés
Magas tesztoszteronszint miatt 2 havonta menstruáltam,így a nőgyógyszászom Cypromix nevű hormongyógyszert írt fel nekem aminek fogamzásgátló hatása is van,de nem ez az elsődleges funkciója,csak egy mellékhatása.A doktor 6 hónapnyi szedést javasolt,de én az utolsó levelet már nem kezdtem el szedni,mert csak híztam tőle,ami nagyon zavart,így összesen 5 hónapig szedtem.A doktor azt mondta a menstruáció első napjától kell elkezdeni szedni,így az első szemet mindig akkor kezdtem el szedni amikor megjött.Mikor elfogyott egy levél rá kb 5 nap múlva jött meg és akkor kezdtem el a következőt.A legutolsó menstruációm szeptember 2.-án jelentkezett (7.-ig tartott),ekkor már nem kezdtem el az utolsó levelet. 9.-én és 10.-én volt védekezés nélküli együttlétem. Van rá esély,hogy teherbe eshettem vagy ilyenkor még nem ürült ki a gyógyszer teljesen? Esetleg valakinek van tapasztalata ezzel a gyógyszerrel?2013. szept. 12. 15:20
1/5 anonim válasza:
ÓÓ, tapasztalatom az van! Az én nőgyógyászom legalább ennyire értett a magas tesztoszteron szinthez, mint a tiéd, ezt írta fel (kivizsgálás helyett). Abbahagyása után teherbe estem és el is vetéltem. Aztán másik orvos kivizsgált és megállapította a PCOS-t és az IR-t és korrekt kezelést kaptam, nem csak olyan szert, ami elnyomja a tüneteim, végre nevén neveztük a problémát és kezeltük is. Nemsokára megszületik a kisfiam. Nem javaslom, hogy úgy próbálkozz, hogy nem nézetted meg magad, veszélyes! A kezeletlen inzulin és hormonproblémák akár 70-80% vetélési arányt is mutatnak! Ha babát szeretnél endokrinológiai vizsgálatot javaslok neked is, tanulj a hibámból!
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Mit javasolsz,menjek vissza újabb vérvételre,hogy rendbe jöttek-e az értékeim? Szerintem előbb megvárom a következő menstruáció várható időpontját,mert kiváncsi vagyok visszaáll-e a ciklusom.Ugye a gyógyszer alatt menstruáltam a megvonásos vérzés miatt,de előtte a magas tesztoszteron miatt rendszertelen volt.Ha elmarad előbb csinálok egy tesztet,ha negatív és ugyanúgy nem jelentkezik a menstruációm akkor mindenképp visszamegyek.
2013. szept. 12. 16:54
3/5 anonim válasza:
Természetesen visszaállt a tesztoszteron, hisz a gyógyszer kivállóan lenyomja. A probléma az, hogy nem marad lent. Max. 2-3 hónapig és kezdődik a probléma elölről. Sőt, nekem a maximum szint 7x-sére emelkedett abbahagyás után 4 hónappal! A ciklusod nem rendeződik ettől, ez csak egy sima megvonásos vérzés, amit tapasztalsz. A lenyomott tesztoszteron hatására, ha mellette nem volt más nagyon durva eltérés, lehet pár normál ciklusod, majd ahogy felugrik, újra gondok lesznek. Ez mind mind saját tapasztalat. Erősen kétlem, hogy a probléma elfedése a megoldás, de kívánom, hogy te legyél a kivétel, akinek ez a próbálkozás a Cypromix-szel bejön!
4/5 anonim válasza:
Ha mégsem jönne be, sajnos, akkor itt eléred azokat a dolgokat, amik nekem véglegesen megoldották ezt a problémát, és ha szeretnéd, priviben is beszélgethetünk, akár hónapok múlva is, ha úgy alakul az életed! Tényleg a legjobbakat nektek! :)
5/5 anonim válasza:
Én ezt a gyógyszert szedtem a harmadik gyógyszermentes időszakban teherbe estem, 2 évig szedtem! Probléma mentes terhességből 3840 grammos kisfiút szültem most 6 hetes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!