24 naposak a ciklusaim és aug.20-26-ig volt meg a peteérés kalkulátor meg ezt adta ki augusztus 26-31-ig van peteérésem?
Mond, miből gondolod hogy teljesen normális egy 24 napos ciklus, és hogy menstruáció után rögtön peteérésed van? Lehetnek csodák és véletlenek, de maradjunk a realitások talaján. A ciklusod egy rendszer szerint működik jó esetben:
- menstruálsz, méhnyálkahártya lelökődik.
- menstruáció után....fokozatosan felépül a méhnyálkahártyád, különböző hormonális folyamatok készitik elő az ovulációdat.
- nagy könyv szerint 14-ik nap ovulálsz, 14 nap múlva menstruálsz. A túl rövid, vagy túl hosszú ciklusok arra utalnak, hogy vagy az ovu előtt, vagy utánna valami probléma van.
A kalkulátornak hinni ilyen esetbe meg gigantikus balgaság!
Nem kell tesztelned, kár rá a pénzt kidobni!
Jó. De felhúztad magad. Most mi a baj? Választ vártál nem? Megkaptad. Most írjam azt amit hallani akarsz? Én pedig az én orvosomnak hiszek, aki szerint sem normális a 24 napos ciklus.
De ha ennyire tájékozott vagy elég nagy hiányosság részedről hogy hiteltelen kalkulátornak bedőlsz!
Nézz utána te is, hogy a nyák nem feltétele az ovulációnak.
Akkor legyél biztos hogy ovuláltál, hogyha az ovulációs tesztet pozitív lesz, vagy ultrahanggal bizonyítják jó?
Nagyon kezdetleges a tudásod, hogyha itt a GYK-n kérdezgetsz ilyen alapvető dolgokat. Leírtam a véleményem ami neked nem tetszett, te jobban tudod, akkor meg mit kérdezgetet itt hogy mikor tesztelj??
Az én kisfiam pedig úgy jött össze, hogy pozitívat mutatott az ovulációs teszt. Se nyák, se semmi, nem is lettünk volna együtt, ha nem lett volna két csíkos az ovuteszt.
Egyébként ha a mensi végén a 6-ik napon lett volna peteérésed akkor a ciklusod 20 napos lenne, mert a luteális fázis 14 napos. Azt írtad augusztus 20-án jött meg a mensid, és legközelebb 20körül várod. Az kb 30 nap.
Nem értem akkor az egészet. Mindegy.
Igen, lehet ennyire közel a menzeszhez ovuláció.
Nekem 23 napos a ciklusom (és még mielőtt bárki abnormálisnak tartaná: édesapám nőgyógyász, édesanyám körzeti gyermekorvos, nagynéném balesetin röntgen orvos, így köszi, de nem kérek a tévhitekből táplálkozó hozzászólásokból).
Velem is előfordult már, hogy az ovum a menzesz végétől pár napon belül volt.
A nők ovulációja nem a ciklus mindig ugyanazon napján van. A 28 napos ciklusnál kevesebb és kisebb a kilengés, de minél rövidebb a ciklus, annál szabálytalanabb a ovu időpontja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!