Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » S. O. S.! A férjemnek elég...

KNora kérdése:

S. O. S.! A férjemnek elég siralmas a spermaeredménye (astenozoospermia). Lehet természetes úton gyerekünk?

Figyelt kérdés
Az orvos csak a lombikkal (esetleg inszem.mel) bíztat minket, de ettől mindketten viszolygunk. Volt valaki, akinek mégis sikerült? Mennyi idő alatt? HOgyan? Nem tudok belenyugodni hogy ha lesz babánk, egy üvegben fog készülni...és nem azzal a szerelemmel amivel mi szeretjük egymást és ahogyan várjuk őt.

#természetes #astenozoospermia
2013. szept. 6. 09:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Túlreagálod, nem az számít.
2013. szept. 6. 09:28
 2/11 anonim ***** válasza:
67%
Ha az orvos azt mondja nem lehet, akkor valószínűleg így is van. Nem gondolom, hogy a gyermeked iránti szeretetnek függenie kellene attól, hogy természetes úton vagy lombikkal fogant. Nem akarlak bántani, de ez nem vall érett gondolkodásra.
2013. szept. 6. 09:33
 3/11 anonim ***** válasza:
Lehet így is. Húgom barátnőjének a férje is így van, mégis terhes lett a csaj. Bár hozzáteszem, 3 évet vártak rá, már fel voltak készülve a lombikra.
2013. szept. 6. 09:35
 4/11 anonim ***** válasza:

Nálunk oligozoospermia volt, 2millió/mililiter.

Emellett PCO+IR, prolaktinprobléma, háátrahajló méh nálam.

A férjem eredménye az utolsó csapás volt. Én már rendben voltam nagyjából, de a spermák miatt beletörődtem a lombikba. A férjem viszont nem.

1 havi fer14-et szedett, és terhes lettem. Mondjuk ez csoda, kívánom hogy nálatok is sikerüljön.

De hidd el érdemes megbarátkozni a lombikkal, vagy az inszemmel, az nem is túl bonyolult!! ne pocsékoljátok a drága időt!!!!!!!!! A lelketek tönkre megy! Nem számít hogyan fogan, ti majd azzal a szerelemmel fogjátok várni, és majd gondozni!!

2013. szept. 6. 09:37
 5/11 A kérdező kommentje:

A férjem már 1 hónapja szedi a fer14-et. Novemberben kell visszamenni a dokihoz. Reménykedünk h segít valamit.

Voltunk már meddőségi központban (nem egyben) de a tapasztalataink a dokikkal, magával az egész eljárással nagyon lesújtó volt. Jó lenne ha mégis összejönne spontán.

2013. szept. 6. 09:43
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha még van időtök (fiatalok vagytok), akkor még várhatok, próbálkozhattok, de attól, hogy a baba lombik vagy inszem semmivel sem fogjátok kevésbé szeretni. Szerintem inkább örülni kell, hogy van megoldás és ilyen fejlett az orvostudomány.
2013. szept. 6. 09:52
 7/11 A kérdező kommentje:
1 éve próbálkozunk-sikertelenül. A férjem 41, én 32 éves vagyok. Mindkettőnknek van már 2-2 gyereke(az előző házasságából) akik spontán és simán jöttek (az enyémek között alig van 13 hónap) Az előzményekhez képest sem számítottam ennyi problémára. De minden vágyunk egy közös babó, erről egyikünk sem szeretne lemondani.
2013. szept. 6. 09:57
 8/11 anonim ***** válasza:

Én nem várnék semmire. El kell kezdeni a lombikot, vagy inszemet, ettől közben még lehet spontán próbálkozni.

A cél szentesíti az eszközt!!

2013. szept. 6. 10:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Nálunk siralmas lett a férjem sperma eredménye, olyan szinten, hogy OAT szindrómát állapítottak meg 1/10 mozgási aránnyal, 2008 decemberében, rajt van a papíron IVF javasolt, a főorvos azt mondta ki van zárva, hogy spontán baba lesz, kértünk lombikra időpontot, de 2009, júniusára volt az első feliratkoztunk. 2009 januárban petefészek átfújást végeztek nálam eredmény NEM VOLT ELZÁRÓDVA. 1 hónap múlva spontán teherbe estem, és novemberben egészséges 4 kilós kislányunk született, nem írt az orvosom fogamzásgátlót mivel csodababaként elkönyvelték 3 hónapos volt ismét teherbe estem decemberben született 3300 grammos egészséges második kislányunk 13 hónap van köztük, ez után már szedtem fogamzásgátlót, de mivel nagyon vágytunk egy kisfiúra ezért abbahagytam a szedését a 3. gyógyszermentes hónapban terhes lettem a kisfiúnkkal egészségesen 4 kilóval született most 6 hetes. Mi Tapolcán voltunk. Semmilyen gyógyszert vitamint nem szedtem sem én sem a férjem.
2013. szept. 6. 18:57
 10/11 anonim ***** válasza:
Előző vagyok nekem is első házasságomból van egy kislány aki 10 éves, és a férjemnek is egy kislánya van az előző házasságából, nekünk is egy év sikertelen próbálkozás után sikerült.
2013. szept. 6. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!