Valaki, aki könyvelő, vagy hozzáértő személy adna nekem tanácsot?
Figyelt kérdés
Már 3 hónapja próbálkozunk a babával de sajna nem jött eddig össze. 3éve dolgozok a jelenlegi munkahelyemen.Múlthét végén bejelentette a főnököm, hogy leépítés lesz, valószínű, engem és egy másik kolléganőtől fog "megszabadulni". Jövő, év január elején lesz meg a 3 évem. Minimál bérrel vagyok bejelentve. Ha most kirúgnak, milyen gyesre, vagy gyedre leszek jogosult? Úgy tudom, de lehet rosszul, hogy a megállapításnál az utolsó 3 évet veszik figyelembe, és a lényeg, hogy meglegyen minden évben a 180 nap. De ha elküld jövőhéten, és jövő év januárja után jön össze a baba, ugyebár akkor abban az évben nem lesz 180 napom? Ilyenkor mi van? Ha elmennék táppénzre az nem számít bele a munkaviszonyba? Meddig írnának ki? Bocsi a sok kérdésér de kétségbe vagyok esve!!!!2009. nov. 2. 09:22
1/2 anonim válasza:
Gyesre alanyi jogon jogosult leszel, attól függetlenül, hogy van-e munkaviszonyod, vagy sem. A terhességi gyermekágyi segély, valamint a gyed szabályai most változnak, de egy biztos, ahhoz, hogy ezeket kapj, tehát tgys-t meg gyed-et ahhoz munkaviszony kell. Ez a 180 napos sztori úgy ahogy van sántít. Vélhetően amikor te szülni fogsz, már az új szabályozás lesz érvénybe.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a válasz, a 180 napos dolgot a körzeti orvosom mondta....
Ha van még vélemény szívesen várom!!!
2009. nov. 2. 09:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!