Ti milyen vitaminokat szedtek?
Szeretnék vitaminokat szedni, de nem kimondottan terhes vitamint. Ugye fontosnak találom amiatt is, mert babát szeretnénk és szeretném, ha nem lenne semmi baja. Valamint mostanában elég hamar lebetegszem, összeszedek mindent, fáradékony vagyok és hullik a hajam is. Szerintem le van gyengülve az immunrendszerem és vitaminhiányom is lehet. Vérvételen voltam, minden ok.
Néztem ezeket a multivitaminokat, de nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne jó. A Lenkei vitaminokról meg csupa jót hallottam, de amiket a neten olvastam róluk, elbizonytalanított. Az Ovant vitamint is ajánlották, ALoe vitaminokat, de már tényleg nem tudom melyik lenne jó.
Ki mit szed és mennyit? Köszönöm!
Másfél éve szedem ezeket és azóta teljesen megváltozott az életem:
- Scitec Multi Pro Plus multivitamin
- Calcium-Magnezium pezsgőtabletta
- 3x1000mg Omega3 kapszula
- 100mg Q10 kapszula
- Ginseng tabletta
A Lenkei vitamint nem ajánlom. Scitec, Biotech USA, Optimum Nutrition ezeket a márkákat ajánlom (általában a testépítős oldalakon a legegyszerűbb megtalálni őket - pl. shop.builder.hu )
Sok sikert és egészséget!
Még a válaszod előtt bújtam a netet és én is a Biotech Multivitamin for Women változatát néztem ki magamnak...:)Csak azt nem tudom, hogy terhesség alatt is lehet-e szedni ezeket? :S Mert az ténye, hogy most jó lenne, de reményeim szerint hamarosan összejön a baba és akkor is szeretném folytatni a szedését, ha lehet.
A terhesvitaminokról én olyan vegyes véleményeket hallok, hogy nem tudom eldönteni mi az igazság...
A Biotech Multivitamin for Women-ben kevés a C-vitamin, a D-vitamin, talán a folsav is egy kicsit. A magnézium-oxid és a cink-oxid pedig nem szívódnak fel hatékonyan. E-vitaminból vegyes tokoferolokat érdemes szedni. Alapnak amúgy nem rossz, de én nem tudok jó szívvel egyetlen multivitamint sem ajánlani. Én pont ezért külön-külön veszek és szedek mindent.
A "hamar lebetegedésre" C- és D-vitamin kell (C: kb 1000mg, D: minimum 2000NE, de inkább több kb 4-5000NE). A cink is megfontolandó.
Terhesség előtt és alatt még fontos a folsav, az omega-3 és az E-vitamin.
Baba várásra készülve én ezeket szedtem az első babánknál és most is ezt fogom, ajánlom neked is:
- napi 1/2 elevit
- napi 1 folsav
- napi 2*3 MagneB6
Nekem a dokim javasolta és bevált.
Persze fontos az is, hogy mit eszel és hogy rendszeresen sportolj. Mi sok halat és zöldséget eszünk, sokszor készítünk zöldség és gyümölcslevet préselve, és ritkán eszünk teljes kiörlésű lisztből bármit vagy durum tésztát.
Köszönöm az infókat.
És a folsavból milyen kiszerelést kedves utolsó válaszoló? Hány mg-os?
Egyébként miért szedtél az Elevit mellett folsavat? Abban is van, vagy nem? Vagy úgy kevés?
5-ös válaszoló vagyok:
A folsav 3mg-os és 50 db van 1 dobozban.
Kisfiamat 35 év felett szültem, ezért szedtem akkor elevit mellé még folsavat és most 38 fölött is szedem a kistesó érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!