Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tennétek, ha 18 évesen...

Mit tennétek, ha 18 évesen teherbe esnétek?

Figyelt kérdés
Megtartanátok vagy elvetetnétek? Ha megtartanátok, kinek a segítségével nevelnétek fel? A társadalom elítéli a fiatal anyukákat?
2013. aug. 25. 18:18
 1/4 anonim válasza:
83%
13 éves vagyok, anyukám mondta, hogy előttem volt gyereke 19 évesen, de elvetette.. Hát nem is tudom, ha van ház, ahol fel tudjátok nevelni, tudjátok ruháztatni, és tudjátok etetni, akkor talán. A társadalom manapság az élő fát is elítéli, mindenki manapság a kinézetről ítél meg másokat... Bár egy taknyos válasza nem hiszem, hogy érdekel.
2013. aug. 25. 18:22
 2/4 anonim ***** válasza:
59%

Nem feltétlenül a kor számít ilyen esetben.Mármint a kor a későbbiekben is gond lehet, ha az ember 25- vagy éppen 35éves.Egy csomó dolgot számba kell venni.Fel tudnád nevelni egyedül?Pénzügyileg hogy állsz?Szülők segítenének?Lenne erőd egy babához. Egy fiatal lánynak a buli, a haverok az első, és a továbbtanulás.Erről te le tudnál mondani?

Én 18éves voltam mikor az első fiam született, nekem anyukámék segítettek.De nem mindenki számíthat a szüleire.Nekem nem volt nehéz lemondani a buliról, mert nem érdekelt a baba születése után.Viszont a barátok elkoptak mellőlem, mivel mindenki élte tovább az életét, éshát a 2élet között elég nagy különbség volt. Nekem már a baba volt a legfontosabb, nekik a pia, haverok.De találtam új barátokat, anyukákat, meg nem családosokat is. Csak mérlegelni kell egy csomó mindent, mert egy baba mindent megváltoztat.

Én azt szoktam mondani hogy lemaradni nem maradsz le semmiről, de nehezebb lesz.Én azóta megszereztem a diplomám, de egyszerűbb lett volna fiatal gondtalanként mint így.Ezt neked kell eldöntened.

2013. aug. 25. 18:25
 3/4 anonim ***** válasza:
73%

Ha van munkád,elég jövedelmed, az apa is akarja, van hol laknotok, csak akkor tartanám meg. N em azért, mert elítélnek, hanem a gyerek felelősség! Neki teszek rosszat, ha nincsenek meg a felneveléséhez szükséges feltételek. Még ha a szülők segítenének is, nem az ő kötelességük a te gyerekedet felnevelni. Az sem biztos, hogy tudnak támogatni a gyerek 18 éves koráig. Gyerek mellet legalább 8-10 évig nehezen találsz majd munkát.

Józanul kell végig gondolni az elkövetkező 18-25 évet és azután dönteni. Egy gyerek élete, sorsa nem érzelmi kérdés.

2013. aug. 25. 18:31
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha 18 évesen terhes lettem volna, nem tartottam volna meg. De ha te szeretnéd és van segítséged, akkor tégy úgy, ahogy jónak érzed.
2013. aug. 26. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!