Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Akkor most hogy is van ez?

Akkor most hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Árulja már el nekem valaki h.mikor van a ciklus során az a nap amikor a legfogamzó képesebb a nő? Pl.egy átlagos 28 napos ciklust nézve ha a 11.napon elkezd fájni a hasam és fájnak a melleim szóval érzem az ovulációt akkor mikor kell együtt lenni h.a baba megfoganjon? Amikor érzem a fájdalmat vagy ha elmúlik?

Egyszerű válaszra várok mert olvastam róla még sem egyértelmű.

2013. aug. 16. 01:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szia, egy átlagos ciklusnál a 14. napon van ovuláció de együtt lenni érdemes 11 naptól a 16-ig. Nekem a melleim az ovuláció előtt 2 nappal kezdenek, ekkor már érdemes együtt lenni meg hát persze az egész ciklus alatt. Ha biztos akarsz lenni mikor van peteérésed akkor mérd a hődet szájban reggelente ugyanabban az időben mielőtt kikelnél az ágyból és így a hőből és a fájdalomból már tudni fogod mikor kell együtt lenni. Remélem nem voltam bonyolult. Sok sikert kívánok.
2013. aug. 16. 06:51
 2/11 anonim ***** válasza:
Egy 28 napos ciklusnál általában félidőben vagyis a 14.napon van a peteérés,de ez nem szentírás és havonta változhat.Ha elkezded érezni a jelét,akkor érdemes kétnaponta együtt lenni.A hőmérőzés és az ovuteszt is segíthet megállapítani a peteérést.Nekem is 28 napos a ciklusom és nekünk közvetlenül a menstruáció elmúlása után fogant a babánk,tehát nem félidőben.Ezt onnan tudom,hogy csak akkor egyszer voltunk együtt abban a hónapban,mert a férjemnek utána el kellett utaznia.
2013. aug. 16. 07:21
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha érzed az ovulációs fájdalmat, akkor még lehet esély, de valószínűbb, hogy már késő. Az az ideális eset, ha a tüszőrepedés előtti napon vagytok együtt a pároddal, hiszen a sejtecskéinek idő kell, míg felkúsznak a petesejtig. Ha csak ovu után indulnak el, lehet, hogy már elhal a petesejt, mire odaérnek.
2013. aug. 16. 08:24
 4/11 anonim ***** válasza:

A 7:21-es válaszadó is ezért járhatott sikerrel. Az ondósejtek akár több napig is elélnek. Tehát ha ovu előtt odaérnek a tüszőhöz, vígan megvárhatják, amíg a petesejt kiszabadul! Nem akkor történik a megtermékenyülés, amikor a szeretkezés, hanem néhány óra, vagy akár néhány nap múlva.

Ha ovu után vagytok együtt, azért még akkor is lehet esély, hiszen a petesejt kb. 24 óráig él. Ilyenkor esélyesebb, hogy fiad lesz, hiszen a fiú kromoszómákat hordozó hímivarsejtek gyorsabbak, de rövidebb ideig élnek. A "lányosak" lassabban érnek célba, de ott hosszabb ideig tudnak várakozni.

2013. aug. 16. 08:33
 5/11 anonim ***** válasza:
legyetek együtt 2 naponta legalább a középidő körül. Ha neked 11. napon van jele az ovunak akkor a 9-10. naptól a 16-ig kb legyetek együtt legalább 2 naponta. A 28 napos ciklus alatt a 14. nap körül szokott lenni elvileg az ovu általában.
2013. aug. 16. 08:40
 6/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Az nem volt nekem világos hogy az ovus fájdalom előtt vagy az után nagyobb az esély a babára. Bár régóta próbálkozunk még sincs eredménye.
2013. aug. 16. 09:05
 7/11 anonim ***** válasza:
ha eltelt több mint fél év akkor el lehetne kezdeni az alap kivizsgálásokat, hormon panel, sperma vizsgálat.
2013. aug. 16. 09:06
 8/11 A kérdező kommentje:
sziasztok! voltunk kivizsgáláson minden lelet jó. Még sem jön a gyermek áldás. Tegnap megjelent a tojásfehérjés nyák de tegnap nem volt összebújás. Tegnap előtt viszont igen. Gondoljátok h.esetleg így is összejöhet?
2013. aug. 20. 13:36
 9/11 anonim ***** válasza:
A többiek már mindent leírtak, csak annyit tennék még hozzá, hogy a spermiumok akár 72 órán keresztül is életképesek maradnak. Ezért ha a 11. naptól a 16. napig próbálkoztok, nagy lehet az esély.
2013. aug. 21. 14:54
 10/11 A kérdező kommentje:
Akkor remélem, hogy célba értek! :-) köszi a válaszokat!
2013. aug. 21. 19:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!