Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyi a normális alaphő?...

Mennyi a normális alaphő? Mire utal, ha nagyon alacsony?

Figyelt kérdés

Missed ab utáni második ciklusban elkezdtem mérni a hőmet, eddig még sosem mértem. 35,6 és 36,4 között váltakozik, de inkább 36 alatt van. Digitális lázmérőnk van, ami fél fokot téved a régi higanyoshoz képest, de azt már hozzáadtam. Kérdéseim:

1.Tévedhet-e többet a lázmérő? Milyet vegyek, ami megbízható? Higanyost már nem lehet kapni, amit helyette adtak, képtelen vagyok lerázni, egyszer használtam, hiába próbálkozok vele időnként, ugyanazt az értéket mutatja.

2. A ciklus 13. napján kellene már emelkedni a hőnek? Vagy akkor most nincs peteérésem? (Az előző ciklusban, a műtét után közvetlenül volt, uh-n látta a doki, amikor kontrollon voltam, és meg is jött, barnázás 28. napon, rendesen a 30. napon, pedig 5-6 hetet jósoltak.) És valószínűleg a terhesség előtt is volt, mert 28 napos ciklusokkal azonnal teherbe estem. Amikor terhes lettem, kíváncsiságból mértem a hőmet, 37,1 körül volt.

3. Volt valakinek ennyire alacsony? Mitől lehet?

2013. aug. 15. 11:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
14.40-es vagyok.Igen,ha szajban vagy hüvelyben fogod merni es meg mindig ilyen alacsony lesz,akkor kezdhetsz orvos utan nezni.De en biztos vagyok abban,hogy igy magasabb lesz.Atlagos alaphö nincsen,mindenkinel mas,söt van,hogy havonta fog valtozni neked is.Az enyem ha erdekel 36,6 szokott lenni peteeres elött.
2013. aug. 15. 17:24
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszi. Megpróbálom.

De az nem baj (olvasgattam most du.), hogy mindenhol azt írtják, hogy amikor lázat mér az ember, akkor ha szájban vagy máshol bent méri, akkor fél fokot le kell vonni, mert az az igazi hő? Ez kb. annyi, mintha hónaljban mérné. Vagy peteéréskor másképp mérjük?

Mindegy, köszönöm a válaszokat, veszek egy normális lázmérőt, aztán meglátjuk, mit mutat. Bár szerintem mégis jó, mert az előbb is megmértem kíváncsiságból, és most 36,7 volt (szintén hónaljban). Ennyivel alacsonyabb lenne reggel?

2013. aug. 15. 19:05
 13/14 anonim ***** válasza:
Igen,lehetnek nagy elteresek a höben napszakonkent de fontos,hogy szajban v. hüvelyben -esetleg vegbelben-merd,ugyanabban a reggeli idöpontokban.Mär 1 oräs csuszas is eltolhatja az egeszet.Peteeres utan nekem 36,8 es 37,1 között szokott ingadozni.
2013. aug. 16. 09:09
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha alaphőt mérsz jó helyen (végbél, száj, hüvely), akkor NEM kell levonni belőle semmit.

Egyébként sem lenne az égvilágon semmi értelme, hiszen amikor a görbét értelmezed, akkor EGYMÁSHOZ viszonyítod az értékeket. Ha mindig levonogatnál, akkor annyit tennél, hogy az egész görbédet egy kicsivel lejjebb rajzolnád be. De nem számít, hiszen úgy is a ciklus második felében mért értékeket kell viszonyítani a ciklus első felében mértekhez.

Tehát mindegy, hogy a ciklus első felében mért 36,5-öt viszonyítod a 37-hez, vagy az egész görbét lejjebb rajzolod, és a 36-ot viszonyítod a 36,5-höz. Az emelkedés így is úgy is látszik értelemszerűen.

2013. aug. 16. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!