Mennyi a normális alaphő? Mire utal, ha nagyon alacsony?
Missed ab utáni második ciklusban elkezdtem mérni a hőmet, eddig még sosem mértem. 35,6 és 36,4 között váltakozik, de inkább 36 alatt van. Digitális lázmérőnk van, ami fél fokot téved a régi higanyoshoz képest, de azt már hozzáadtam. Kérdéseim:
1.Tévedhet-e többet a lázmérő? Milyet vegyek, ami megbízható? Higanyost már nem lehet kapni, amit helyette adtak, képtelen vagyok lerázni, egyszer használtam, hiába próbálkozok vele időnként, ugyanazt az értéket mutatja.
2. A ciklus 13. napján kellene már emelkedni a hőnek? Vagy akkor most nincs peteérésem? (Az előző ciklusban, a műtét után közvetlenül volt, uh-n látta a doki, amikor kontrollon voltam, és meg is jött, barnázás 28. napon, rendesen a 30. napon, pedig 5-6 hetet jósoltak.) És valószínűleg a terhesség előtt is volt, mert 28 napos ciklusokkal azonnal teherbe estem. Amikor terhes lettem, kíváncsiságból mértem a hőmet, 37,1 körül volt.
3. Volt valakinek ennyire alacsony? Mitől lehet?
Köv. hónapban kipróbálom szájban. Azért mértem hónaljban, mert világéletemben ott mértük (higanyossal), persze csak mikor beteg voltam, és ahhoz tudnék viszonyítani.
Most nézem a neten, hogy lehet pajzsmirigy-alultermelés, de fel vannak sorolva a tünetek, és rám ezek nem jellemzőek egyáltalán, persze kicsit aggódom, mert a missed ab-nak sem derült ki az oka, és lehet, hogy van összefüggés?
Alaphőt mérni NEM lehet hónaljban.
Csak szájban/hüvelyben/végbélben.
Figyeld meg, hogy ha jó helyen méred, sokkal magasabb lesz az alaphőd.
Egyébként ha jó helyen mérve is alacsony, akkor tényleg utalHAT pajzsmirigy alulműködésre.
Értem, de gyerekkoromban is hónaljban mértük, akkor 36,6 körül volt, de higanyos lázmérővel. Az a baj, hogy már nincs higanyos, így nem tudom összehasonlítani.
Tudnátok hőmérő típusban, márkában segíteni? Megbízhatót keresek... Rosszat már vettem, kinek mi vált be?
De gyerekkorodban nem az alaphődet mérték.
Nekem az Omron bevált.
Attól, hogy 2-3 hónapig ennyi, még lehet kóros szerintem.
Valaki meg tudná mondani, hogy mennyi a "normális" alaphő, ill. milyen határok között tekinthető normálisnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!