Tapasztalt hőmérőzők! Technikai kérdésem lehet?
Még csak most kezdtem el a hőmérőzést, és egy kicsit bizonytalan vagyok. Aki tud, válaszoljon!
Az alaphőnél mennyire normális a +/- 0,1-es ingadozás? vagy minden nap ugyanannak kell lennie a hőnek?
Tényelg semmi értelme digitális hőmérőt használni? A DM-ben vettem, kezdem megszokni, kényelmesnek találom. Korábban próbáltam higanyosat meg alkoholosat is, de nagyon félek, hogy elharapom :)
köszi szépen!!!
1-2-3 tizedes eltérések lehetnek még az alaphőben is. Főleg a follikuláris szakasz, amiben inkább az ingadozások mutatkoznak, a luteálisban már nagyjából hasonlítanak egymásra a mért adatok. A lényeg az, hogy világosan elkülönüljön a grafikonon a 2 rész, látszódjon az egyértelmű emelkedés. Még különösebb esés sem mindenkinél van.
Hőmérő: használhatsz digitálisat, de a csipogáson túl is mérj 2-3 percig. Én mondjuk a higanyosra esküszöm. Volt már pár "baleset", néhányszor már kivertem a számból, de még egyben van :) El még nem haraptam, pedig félálomban mérek.
A follikuláris szakaszban teljesen normális, hogy picit ingadozik. A lényeg a két szakasz elkülönülése. A luteálisban már nem nagyon ingadozik normális esetben.
A digitális teljesen jó, szájban mérd, de 5 percig, a csipogással ne foglalkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!