Lehetséges ez? (Többi lent)
Sziasztok!
21 éves lány vagyok.6 évig szedtem fogamzásgátló tablettát,viszont másfél hónapja abbahagytam,mert pihentetni szeretném a hormonokat...
Párommal 3 éve vagyok együtt,1 éve élünk együtt náluk.Mióta abbahagytam a tabit (másfél hónap) kb 10x ha együtt voltunk,mivel voltak gondjaink,meg sok volt a meló ect.
Gondoltam,hogy 6 év után késni fog a menzeszem,viszont elkezdtem szédülni,hányingerem lett,és sokszor fájt a fejem.Így a biztonság kedvéért csináltam egy tesztet,ami pozitív lett.Ez most történt.
Teljesen kétségbe vagyok esve,párom dolgozik,most hívtam fel,rohan haza amikor tud,de most egyedül vagyok itthon és nem tudom elhinni,hogy megtörtént.
Mindenhol azt olvastam,hogy fél ÉV kell a tabi után a szervezetnek,hogy kitisztuljon.Erre mi másfél hónap alatt összehozunk egy babát???
Holnap csinálok még egy tesztet,és hétfőn elmegyek orvoshoz,hogy biztos legyen.
De most szeretnék több véleményt meghallgatni,hogy mennyire kellene pánikolnom??
Köszönöm
Első vagyok... még valami...
Nekem anno volt úgy, hogy abbahagytam a tabit, és következő hónaptól nem jött meg, terhességi teszt pozitív, de nem voltam terhes. A doki akkor azt mondta, valamitől megemelkedett a HCG szint a szervezetemben, de sosem derült ki, hogy mitől.
Bocsánat,félreérthető voltam,védekeztünk,attól hogy nem szedtem tabit.Óvszert használtunk egyetlen 1 alkalmat leszámítva,de akkor sem élvezett belém a párom.Persze tudom,hogy az előváladékban is lehet...
Hétfőn megyek dokihoz,remélem nálam is csak bezavart valami.Korai lenne a babavárás...
A tabletta abbahagyása után nem védekeztetek? Simán teherbe eshetsz ilyenkor, akár már az első héten. Nem szeretnélek ijesztgetni, de azt mondják, hogy ilyenkor sokkal nagyobb az esély a kétpetéjű ikerbabákra, mivel a szervezet felszabadul és egyszerre több petesejt is megérhet.
Megtartjátok a babát?
Persze, hogy lehetséges, hiszen ezért kell mindig időben bevenni a tablettát. Ha ilyen nehezen lehetne teherbe esni utána, akkor semmit nem számítana egy-egy kihagyott tabletta.
"Mindenhol azt olvastam,hogy fél ÉV kell a tabi után a szervezetnek,hogy kitisztuljon."
Egyrészt ahogy a 2. írja ez nem a teherbeesésre vonatkozik, hanem arra, hogy addig babázni nem célszerű, mert az ő szervezetébe is juthat.
Másrészt hol mindenhol írják ezt? A modern fogamzásgátlóknál ez is maximum 3 hónap, de pl. hüvelygyűrűnél nőgyógyim azt mondta, akár azonnal próbálkozhatunk.
Szinte biztos, hogy terhes vagy, ha a teszt pozi lett.
Esetleg csinálj még egy tesztet, de ha az is pozi, akkor bizony jön a baba.
Tudod, én is előváladéktól lettem terhes, elég egyszer nem gumit húzni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!