Ki hogyan szedte a barátcserje kapszulát? Mikor jött össze a baba?
Én még a régi Zafír barátcserjét szedtem, ezt már nem lehet kapni. Akkor én napi 2x1-et szedtem, ha jól emlékszem, de pl. napi 2x2-t is ajánlottak. Annál kevesebbet tuti nem. Nem hiszem, hogy hatóanyag mennyiségében olyan eltérés lenne. De nézz utána a neten!
Ciklus 1. napjától kell szedni, bár van aki a 2.-on kezdte csak el. Most ne kezdd el akkor, bekavarhat!
Nekem az eslő barátcserjés hónapban sikerült a baba, szép erős ovutesztet is sikerült csinálnom, majd a pozi terhesteszt után abba is hagytam, mert terhesen tilos szedni!!!
De jó, hogy itt van ez a topik!
Bocsánat a kérdezőtől, hogy nem választ írok, hanem kérdést teszek fel, de légyszi írjatok egy kicsit bővebben erről! Mikor érdemes elkezdeni? Valójában mire jó pontosan? Volt egy spontán vetélésem, azóta nem jön a baba, pedig nagyon vágyunk rá. Mielőbbi megoldást szeretnék erre a problémára. Köszönöm.
Első vagyok. Serkentheti a peteérést, nekem megtette, mert mint írtam, szép erős ovulációs tesztet produkáltam, de ikreim is lettek...na nem mondom, hogy ettől, mert kell rá a hajlam, nekem az is megvolt, anyai ágon vannak már ikrek a családban.
Első napon elkezded, ha pozit tesztelsz, leállsz vele. Ennyi.
Prolaktin hormon csökkentésére is szokták ajánlani, de akkor állítólag legalább 3 hónap kell a javuláshoz.
Köszönöm a gyors választ!
Akkor is aktuális, ha szépek az ovutesztjeim, azaz 2-3 napig pozitívak? Mert vélhetően van peteérésem, csak valamiért a baba nem akar jönni.
Biztos, hogy pozitív az ovuteszted? Mert 2-3 napig nem jó, ha az! 1, nagyon ritkán 2 napig lehet pozitív, ha épp úgy elkapod az lh-csúcsot , hogy kimutatja, ill. ha mondjuk egymás utáni napon 2x is van peteérés, de ez igen ritka...
Én is azt hittem a barátcserjés hónapom elötti ciklusomban, hogy pozi a tesztem, bár lehet az is az volt, de nem volt olyan erős, mint a sikeresben. Na meg a poz. teszt nem bizonyítja a megfelelő peteérés létrejöttét, az csak az lh hormon emelkedését mutatja, ami felelős a petetérésért. A barátcserje serkenti azt, így biztosabban létrejön.
Minimum ugyanolyannak vagy még erősebbnek kell lennie a tesztcsíknak, mint a kontrollnak.
Nekem amikor ugyanolyan volt, nem jött össze, amikor erősebb, mint a kontrollcsík, akkor igen.
Te döntöd el, hogy kell-e vagy akarod-e. Ha bizonyos vagy abban, hogy van peteérésed, akkor nem indokolt. (bár a progeszteronszintet emeli)
Akkor igyál palástfüvet peteérés után, de ezt tényleg csak peteérés után lehet inni. Én is ittam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!