Megszakításos módszerrel elég védelmet nyújt a Pharmatex?
Nem éppen. Legjobb barátnőm pont ezzel a kombinációval esett teherbe. Szintén anyagi okok miatt nem tervezték, de szerencsére, megtartották a keresztleánykámat. :)
Egyébként én most vagyok 35 hetes babás, és a gondozáson nem egy és nem kettő Pharmatex mellett teherbe eső kismamával találkoztam.
Én azt javasolnám, hogyha a hormonális opciók nem lehetségesek, akkor a nőgyógyászoddal egyeztetve esetleg pesszáriummal próbálkozhattok (ennek nem ismerem a Pearl-indexét), netán egyes helyi fogamzásgátló szerekkel kombinálva. De ehhez mindenképpen orvosi segítség kell, mert ész nélkül nem kombinálhatóak. (Pl. Hallottam olyat, hogy egyes fogamzásgátló krémek rontják az óvszer hatékonyságát.)
ELVILEG. Nézd ez olyan dolog, hogy én is feltetettem a spirált, mégis terhes lettem, pedig a spirál ELVILEG megbízhatóbb mint a pharmatext.
1-es.
Szia!
Mi CSAK Pharmatex krémmel védekeztünk, míg nem terveztünk gyermeket vállalni és nem is lettem terhes. Sok sztorit hallottam, olvastam már és arra jutottam, hogy minden védekezési módszernél fennáll az esély a babára, mert pl. az anyósom spirállal lett várandós. Szerintem a pharmatex jó választás, ha nem akartok óvszert, a többi ismert védekezési módszer amúgy sem a megtermékenyítést gátolja, hanem a beágyazódást végső soron, vagyis már egy életet akadályoz a fejlődésben... Nekem ez a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!