Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehetek terhes? Miért késik...

Lehetek terhes? Miért késik ennyit?

Figyelt kérdés

Már 7 napja késik.Minden tünetem meg volt már.. Fájnak a melleim már egy hete,fáj a hasam(nem mindig,ma még nem fájt,de tegnap este nagyon),a derekam,a fejem,rossz a közérzetem.. És hányingerem van,főleg miután eszek.Étvágyam sincs nagyon..

5 hónapja vettem be esemény utáni tablettát,de azóta rendszeresen megjött.Az utolsó menstruációm óta kétszer feküdtem le a barátommal,de egyszer sem történt semmi baj.Tesztet még egy hétig nem tudok venni,mert a nagyszüleimnél vagyok és itt nem árulnak.. Szerintetek?

2013. júl. 14. 17:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Minden gyógyszertárban árulnak tesztet! Vegyél és ne húzd az időt, annál rosszabb.
2013. júl. 14. 17:43
 2/7 A kérdező kommentje:
De itt nincs gyógyszertár sem.. Netezni is alig tudok.A legközelebbi gyógyszertár 20 km-re van.
2013. júl. 14. 17:46
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha nem történt tényleg semmi baj, és rendesen védekeztetek, akkor szinte kizárt, hogy terhes legyél. Nyilván, a terhesség ténye nemi életet élő nőknél sosem kizárt, védekezés mellett sem, de az esély csekély. Pláne, 5 hónap után. (Ha terhes lennél és az 5. hónapban járnál, már mozogna a baba és pocid is lenne.)

Én azt mondom, hogy a tünetek nem jelentenek semmit, mert magamból kiindulva: nekem nem voltak terhességi tüneteim, csak a késés után 4-5 nappal enyhe émelygés, szédülés.

(Van, akinek persze többféle, erősebb tünete van, de vannak, akiknek nincs semmilyen.)

Én inkább azt tudnám javasolni, hogyha tesztelni nem tudsz, akkor ha megoldható, menj el a helyi nőgyógyászhoz. Nyugodtan elmondhatod neki őszintén, mi a helyzet, illetve, hogy nem ott laksz, de szeretnéd tisztán látni a helyzetet. Ő akkor, ha tud, csinál egy ultrahangos vizsgálatot, ahol már láthatóak lennének a terhességre utaló jelek.

Ahogy sejtem, még nagyon fiatal vagy, úgyhogy szurkolok nagyon, hogy ne legyen baba. (Bár szerintem, nincs is, hanem inkább más egészségügyi ok áll a háttérben, vagy szimplán tolódott a ciklusod. De nem vagyok orvos, nem látok beléd.)

2013. júl. 14. 17:47
 4/7 A kérdező kommentje:

Tényleg nem történ semmi baj. Óvszerrel védekeztünk és a végén én fejeztem be neki.Utána még le is ellenőriztem az óvszert,hogy nem lyukadt-e ki,de nem,szóval még előváladék sem kerülhetett belém.Amióta megtörtént a 'baj' 5 hónapja,nagyon félek.

Az esetleg lehetséges,hogy az esemény utáni tabletta miatt késik?

2013. júl. 14. 17:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Emellett idegeskedtem is mostanában elég sokat..
2013. júl. 14. 17:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Az idegeskedés miatt is késhet.
2013. júl. 14. 18:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Miért nem szedsz gyógyszert?
2013. júl. 15. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!