Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hőgörbét vezetők, hogy is van ez?

Hőgörbét vezetők, hogy is van ez?

Figyelt kérdés
Még csak most kezdtem vezetni hőgörbét. Ha hétfőn csak du jött meg akkor keddtől kellett kezdeni,ugye? Viszont a mensi első napja a hétfő? Az első hónapban is látni lehet már,h mikor kell együtt lenni v majd csak utólag fogom látni? Amikor felmegy a hő?
2013. júl. 10. 10:57
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

ha sok görbét nézegetsz látni fogod... általában a 10 nap környékén elkezd lefelé menni a hőd és utána a 12-14-16 napig valahol kell lennie egy emelkedésnek (nekem hirtelen emelkedik meg mindig és utána való napra visszaesik aztán megint visszaemelkedik és menzeszig tartom is a magasabb hőt...

pl: ez itt a pozitív hónapom volt februárban de a baba már nincs velünk. A sima peteérős hónap (nem terhes ugyanígy néz ki, csak a menzesz környékén a hőnek le kell esni... Vagy elötte való nap vagy akkor mikor megjön..)

[link]

keddtől kezdesz mérni de hétfő az első napod a menzeszben!

2013. júl. 10. 11:06
 2/22 anonim ***** válasza:
ja és a lényeg, hogy mérés mindig nagyjából azonos időben és aludj elötte minimum 4 órát mert összevissza képet kapsz (mint én jelöltem is pirossal azokat a napokat mikor 1-2 óra alvásom volt...)
2013. júl. 10. 11:09
 3/22 anonim ***** válasza:

Ha hétfőn du jött meg, akkor az a menzesz első napja (ha erős, piros vérzés.) Kedden reggel elkezdheted mérni, rögtön, ahogy kinyitod a szemed. A ciklus.hu sokszor rossz helyre húzza be az ovut, mert csak egy program. Ha csinálsz ovu teszteket, akkor kiismerheted a hőddel, ovutesztekkel együtt a ciklusodat. Az első negatív nap, a pozitív után az ovu napja. A hőd is aszerint fog alakulni elvileg. Belinkelem egy példának az én jelenlegi görbémet.

[link]

2013. júl. 10. 11:18
 4/22 anonim ***** válasza:
Láthatod, hogy nekem 17. napon volt ovum (16-ról 17-re, az ovuteszt is azt bizonyítja. A program rossz helyre húzta be, de azzal nem kell foglalkozni. Nekem mindig napra pontosan az ovu után 14 nappal jön meg, max az ovu időpontja csúszkál egy-két napot, a menzesz az ovuhoz képest pontos.
2013. júl. 10. 11:20
 5/22 anonim ***** válasza:
na ez egy tökéletes példa, hogy 16.nap van peteérés :)
2013. júl. 10. 11:20
 6/22 A kérdező kommentje:
Hát mondjuk,h értem....talán:) Eddig a 2 napon 36,2 és 36,3 volt a hőm,reggel,ugyan abban az időben,az világos. De akkor azt végülis előre nem lehet tudni,h mikor lesz az ovu,csak utólag,mikor már felment a hő? Akkor az már késő az együttlétre,ugye?
2013. júl. 10. 11:40
 7/22 anonim ***** válasza:

Így van, a hőgörbe inkább utólag ad választ az ovura. Kiderül belőle, hogy volt-e egyáltalán ovud. A ciklus második felében tartósan, menzeszig magasabbnak kell lennie a hőnek, mint a ciklus első felében. Abból lehet következtetni, hogy volt pé-d, hiszen a megrepedt tüsző helyén keletkezik a sárgatest hormon (progeszteron), ami "fűtő" hatású, ezért emelkedik az alaphő. Ha nem történt tüszőrepedés, nincs sárgatest hormon, nem lesz magasabb a hőd.

Előre inkább az ovutesztek adnak képet arról, hogy mikor lesz pé-d. Érdemes elkezdeni időben, ha ismered a ciklusod, a vélhető ovu előtt pár nappal. Ha pozitív, akkor vélhetően a következő 24 órán belül történik meg a tüszőrepedés. Így azért képet kapsz arról, hogy mikor kell együtt lenni.

2013. júl. 10. 12:00
 8/22 anonim ***** válasza:

teljesen ideális...

a 10 naptól kezdve kell jobban odafigyelni (ott már 2 naponta is együtt lehettek) nekem felugrás elött beáll egy alacsonyabb hőre 2-3 napig pl 36,3 és utána van egy ugrás kb. 37,7-36,9ig...

Amikor reggelre felugrik a hőd akkor még pluszba egymásnak is lehet esni gyorsan! Akkor nem késő még! Akkor vagy a legjobb időpontban :)

2-3 hónap után lehet általánosítani, hogy kb mikor van...! Nekem 12-16.nap között van általában ovu. Van akinek hamarabb van akinek később, de a legjobb taktika a két naponta együttlét. Ha tutira akarsz menni minden együtt lét után emeld fel a lábad gyertya tartásba és hamar pozitív teszted lesz... Nekem szerencsére mindig az első hónapban sikerült a pozitív teszt

2013. júl. 10. 12:01
 9/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,értem most már. 3.hónapja nem jött össze a baba,ezért most megpróbáljuk igy. Pé-m van,legalább is úgy gondolom,m középidőben szoktak lenni tüneteim,igaz,h csak hasszurka,de sztem az az lehet,próbáltuk már a mindennapos 1üttlétet is,a 2-3 naposat is,de semmi. 28 naposak voltak a ciklusaim pontosan a decemberi vetélésemig,azóta 26-29,változó. Ovutesztet még nem vettem,de akkor beszerzem majd addig.
2013. júl. 10. 12:07
 10/22 A kérdező kommentje:
Ja és a gyertyaállás is megvolt:)
2013. júl. 10. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!