Hőgörbét vezetők, hogy is van ez?
ha sok görbét nézegetsz látni fogod... általában a 10 nap környékén elkezd lefelé menni a hőd és utána a 12-14-16 napig valahol kell lennie egy emelkedésnek (nekem hirtelen emelkedik meg mindig és utána való napra visszaesik aztán megint visszaemelkedik és menzeszig tartom is a magasabb hőt...
pl: ez itt a pozitív hónapom volt februárban de a baba már nincs velünk. A sima peteérős hónap (nem terhes ugyanígy néz ki, csak a menzesz környékén a hőnek le kell esni... Vagy elötte való nap vagy akkor mikor megjön..)
keddtől kezdesz mérni de hétfő az első napod a menzeszben!
Ha hétfőn du jött meg, akkor az a menzesz első napja (ha erős, piros vérzés.) Kedden reggel elkezdheted mérni, rögtön, ahogy kinyitod a szemed. A ciklus.hu sokszor rossz helyre húzza be az ovut, mert csak egy program. Ha csinálsz ovu teszteket, akkor kiismerheted a hőddel, ovutesztekkel együtt a ciklusodat. Az első negatív nap, a pozitív után az ovu napja. A hőd is aszerint fog alakulni elvileg. Belinkelem egy példának az én jelenlegi görbémet.
Így van, a hőgörbe inkább utólag ad választ az ovura. Kiderül belőle, hogy volt-e egyáltalán ovud. A ciklus második felében tartósan, menzeszig magasabbnak kell lennie a hőnek, mint a ciklus első felében. Abból lehet következtetni, hogy volt pé-d, hiszen a megrepedt tüsző helyén keletkezik a sárgatest hormon (progeszteron), ami "fűtő" hatású, ezért emelkedik az alaphő. Ha nem történt tüszőrepedés, nincs sárgatest hormon, nem lesz magasabb a hőd.
Előre inkább az ovutesztek adnak képet arról, hogy mikor lesz pé-d. Érdemes elkezdeni időben, ha ismered a ciklusod, a vélhető ovu előtt pár nappal. Ha pozitív, akkor vélhetően a következő 24 órán belül történik meg a tüszőrepedés. Így azért képet kapsz arról, hogy mikor kell együtt lenni.
teljesen ideális...
a 10 naptól kezdve kell jobban odafigyelni (ott már 2 naponta is együtt lehettek) nekem felugrás elött beáll egy alacsonyabb hőre 2-3 napig pl 36,3 és utána van egy ugrás kb. 37,7-36,9ig...
Amikor reggelre felugrik a hőd akkor még pluszba egymásnak is lehet esni gyorsan! Akkor nem késő még! Akkor vagy a legjobb időpontban :)
2-3 hónap után lehet általánosítani, hogy kb mikor van...! Nekem 12-16.nap között van általában ovu. Van akinek hamarabb van akinek később, de a legjobb taktika a két naponta együttlét. Ha tutira akarsz menni minden együtt lét után emeld fel a lábad gyertya tartásba és hamar pozitív teszted lesz... Nekem szerencsére mindig az első hónapban sikerült a pozitív teszt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!