Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan lehet véletlenül...

Hogyan lehet véletlenül teherbe esni?

Figyelt kérdés

Szerintem amennyi véletlen ilyen eset történik, az korántsem az. Minimális az esélye annak, hogy a fogamzásgátló ne hasson vagy az óvszerrel legyen probléma. Ha utóbbi használatakor történik valami, azt úgyis lehet látni, tehát be lehet venni eseményutáni tablettát.

Az sem véletlen, ha a nő nem szedte rendeltetésszerűen a fogamzásgátlót, olyankor tisztában van a helyzet súlyosságával, és igencsak illendő lenne együttlét előtt tájékoztatni a férfit is a körülményekről.

Őszintén, én csak arról szeretnék megbizonyosodni, hogy véletlenek ilyen gyakran nincsenek.

Kinek mi erről a véleménye?

2013. júl. 4. 02:07
 1/10 anonim ***** válasza:
72%
Jézus Mária!
2013. júl. 4. 02:32
 2/10 anonim ***** válasza:
78%
Milyen gyakran, kedves kérdező?
2013. júl. 4. 04:51
 3/10 anonim ***** válasza:
87%

Kedves kerdezo, mi lenne, ha a vedekezest nem cask arra a szerencsetlen szexpartneredre biznad, hanem te is tennel erte valamit? Peldaul ne szexelj, vagy ha igen, akkor hasznalj ovszert, amit TE vessel meg es MINDIG a te kezelesedben van a csomag.

Kerdeseddel ugy hibaztatod "a nő"-t, hogy nem is nevezem a baratnodnek, hanem cask a szexpartnerednek.

2013. júl. 4. 04:56
 4/10 anonim ***** válasza:
97%

Nagy tévedésben vagy. Egy nőnek csak akkor lehet gyereke, ha pasi is benne van. Ha a férfi óvszert húz, akkor nem esik teherbe a nő.

Ha nem akarsz gyereket, akkor nem az alkalmi szexpartnered tájékoztatására vársz, hanem gumit húzol.

Már csak azért is, mert mert a betegségektől is megvéd, ami alkalmi kapcsolatokban igen sanszos!

Véletlenek akkor vannak, ha hanyagolod az óvszerhasználatot. Nehogy már a nővel szedesd be a kuurva erős hormonális esemény utáni tablettát, mert neked derogál a gumi!

2013. júl. 4. 05:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Bár az a nő is igen felelőtlen, aki megengedi óvszer nélkül egy alkalmi szituban, még akkor is, ha netán gyógyszert szed. Nekem tuti nem hiányozna egy jó kis SDT.
2013. júl. 4. 05:13
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van ismerosom aki gyogyszer mellett lett terhes - nem tudom ez megnyugtat-e? Egeszseges gyermek szuletett szerencsere. En magam sosem estem teherbe fogamzasgatlo gondos szedesevel. DE soha sem volt alkalmi partnerem es akivel hosszu kapcsolatom volt de meg csak az elejen jartunk, sosem voltam egyutt gumi nelkul...szoval. Ha nem akarsz gyereket, hasznalj gumit es ahogy elottem mondtak te kezeld azt. A nok nagytobbsege pedig nem egy husdarab aki teherbe akar esni barki-akarkitol.

A masik pedig, total olyan szaga van a dolognak, hogy szexelni akarsz de felsz a kovetkezmenyeitol. Magad is tudod mi a titka a tokeletes fogamzasgatlasnak a: NO SEX!

2013. júl. 4. 05:56
 7/10 anonim ***** válasza:
48%
Számomra is hihetetlen, hogy ennyien lesznek "véletlenül" terhesek. Biztos, hogy a fele nem igaz.
2013. júl. 4. 09:28
 8/10 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem ha valaki pontosan szedi a tablettát, akkor nem esik teherbe. Véletlenül nem lehet teherbeesni, csak kellő hanyagsággal, szerintem. Tisztelet a kivételnek.
2013. júl. 4. 10:01
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Gyakran az előírt fogamzásgátló tabletta alkalmazási szabályainak be nem tartása (bevétel elfelejtése, rendszertelen időközönként való bevétel) a nem kívánt terhesség oka. Ezzel nem számolnak az előbb idézett statisztikák, azok előírásszerű gyógyszeralkalmazást feltételeznek. A hányással, hasmenéssel járó megbetegedések ahhoz vezethetnek, hogy a bevett tabletta valamilyen módon idő előtt távozik a szervezetből. Ilyen esetekben a tabletta további, rendszeres szedése melletti egyéb, kiegészítő védekezésről - például óvszer használatáról - kell gondoskodni. Egyes bélcsatornában kialakult felszívódási zavarok következtében is előfordulhat, hogy a fogamzásgátló hatóanyaga nem kerül be kellő mennyiségben a szervezetbe. Számos antibiotikum - például ampicillin, doxiciklin - is csökkenti a fogamzásgátlók hatását.

Átalakítunk! Dögös csaj lett Edinából. Kattints a galériáért!

Egyes vírusellenes szerek, szájon át szedett gombaölő hatóanyagok, epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszerek is jelentősen csökkentik a fogamzásgátlók hatását, akár fel is függeszthetik azt. Éppen ezért minden esetben meg kell kérdezni a kezelőorvost vagy a gyógyszerészt, hogy a fogamzásgátlóval együtt szedett egyéb gyógyszerek befolyásolhatják-e a teherbeeséstől való védelmet.

hirdetés

A gyógyszerek mellett egyes gyógynövények teái és készítményei is kölcsönhatásba léphetnek a hormonális fogamzásgátló gyógyszerekkel.

A dohányzás pedig a fogamzásgátlók hormon-hatóanyagainak gyorsabb lebomlásához vezethet. Hormonális fogamzásgátlók szedése mellett ezért a dohányzás abbahagyása javasolt. A drasztikus divatdiéták, egyoldalú táplálkozás, tartós éhezés a hormonokat átalakító metabolikus enzimrendszer befolyásolása révén vezethetnek a fogamzásgátlók hatásvesztéséhez. A fogamzásgátlót szedő nőknek egészséges, változatos étrendet kell követni.

Az óvszer hatékonyságát csökkentő tényezők

2007.10.02. 19:07 Füredi Krisztián

A blog egy előző írásához kapcsolódva (Pearl Index - a fogamzásgátlási módszerek hatékonyságának mérése) felmerült egy kérdés, hogy vajon melyek lehetnek azok a hibák, amelyek az óvszer hatékonyságát csökkentik. Ott válaszoltam egy kommentben, de a komment hosszúsága és a téma fontossága megérdemli, hogy egy önálló post is foglalkozzon ezzel a témával.

Az óvszer használata esetén több hibalehetőség is van.

Ilyen például, hogy fel kell venni ahhoz, hogy használjon. Ez viccesen hangzik, de előfordul, hogy nem, vagy későn, vagy nem megfelelő módon használják.

Egy általános tévhit az, hogy csak az ejakulációkor lehet teherbe esni, és előtt nem. Alapvetően igaz az, hogy legvalószínűbben az ejakulációkor kerül az ondó a hüvelybe. Ezzel együtt fontos tudni, hogy már az erekció kezdetén is megjelennek a húgycsőben az úgynevezett vágy-cseppek. Ez egy víztiszta folyadék, amely azt a célt szolgálja, hogy a húgycsövön átáramló ondónak könnyebb, zökkenőmentesebb legyen az útja. Ez a folyadék normál esetben nem tartalmazhat spermiumokat, ám van olyan eset, amikor mégis tartalmaz. Ha a pár nem használ óvszert a behatoláskor, csupán az ejakuláció előtt kezdik használni az óvszert, akkor előfordulhat, hogy a vágy-cseppeken keresztül spermiumok kerülnek a hüvelybe, és ilyen módon előfordulhat megtermékenyülés, illetve terhesség. Ennek nagyon kicsi a valószínűsége, de nem kizárható.

Hasonló probléma lehet az is, ha a fenti esethez hasonlóan a pár úgy tervezi, hogy csak az ejakulációt megelőzően veszi fel a férfi az óvszert, és véletlenül, váratlanul bekövetkezik az ejakuláció, vagy elfeledkeznek arról, hogy még szükség van az óvszer használatára. Ezekben az esetekben ugyanakkora esélye van a teherbe esésre, mintha nem védekeznének.

Még abban az esetben is jelentős ennek az esélye, amikor "véltelenül" következik be az ejakuláció, és a férfi ekkor kirántja a péniszét a hüvelyből, mert az ejakulátum legelső adagja is adott esetben elegendő lehet a megtermékenyítéshez.

Ezen felül az orgazmus pillanatában sok esetben hiányozhat az önkontrollnak az a szintje, hogy a férfi a szükséges gyorsasággal szakítsa meg a folyamatot, illetve vannak olyan testhelyzetek, amelyek esetében ez nem is lehetséges azonnal, a partnert segítsége nélkül.

Ezen felül hiba lehet az is, ha az óvszer túl sokáig fentmarad, tehát az ejakuláció után, amikor az erekció csökken, illetve megszűnik, de még nincs kivezetve a hüvelyből, akkor előfordulhat, hogy lecsúszik az óvszer a péniszről, hiszen annak mérete és keménysége jelentősen csökkenhet, és az így kifolyó ondó szintén vezethet megtermékenyüléshez.

Veszélyes lehet még az, ha egy óvszert többször használnak, mert ebben az esetben nagyságrendekkel megnő a kiszakadás veszélye. Ezt mindenképpen érdemes kerülni.

Ugyanígy a lejárt szavatosságú idejű óvszer is könnyebben elszakadhat használat közben. Érdemes erre figyelni, bár manapság viszonylag hosszú az óvszerek szavatossági ideje.

Hasonló veszélyekkel jár a nem megfelelő síkosítószer használata. Mindenképpen kerülni kell az olaj alapú síkosítókat, mert ezek az óvszer szakadását okozhatják. Kizárólag a óvszerrel kompatibilis, víz alapú síkosítók az ajánlottak.

Ezen felül az is probléma lehet, ha a pénisz hüvelyből való kivezetésekor véletlenül lecsúszik az óvszer, így is juthat a hüvelybe ondó. Figyelni kell, hogy a kivezetéskor a pénisz tövénél legyen határozottan megfogva az óvszer.

Mindezeken felül az óvszer gyártási hiba folytán is kiszakadhat, bár ennek a valószínűsége napjainkban már nagyon kicsi.

Ha bárkinek az említetteken felül eszébe jut még olyan ok, amely az óvszer használata esetén rizikófaktor lehet, kérem, hogy egy kommentben, vagy egy e-mailben jelezze nekem, és kiegészítem vele a fenti írást.

Ezeket találtam.

2013. júl. 4. 11:44
 10/10 anonim ***** válasza:
A főnököm fogamzásgátló szedése mellett lett terhes. 2-szer! Nagyon precíz nő, kizárt hogy nem szedte rendszeresen... Van ilyen.
2013. júl. 5. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!