FIATAL anyák, apák, szülők megbántátok?
Arra lennék kíváncsi, hogy hány évesen szültél először? Megbántad-e? Ha megbántad miért bántad meg? Mik voltak azok a dolgok, amiket abba kellett hagyni a terhesség közbe? Miért volt JÓ, hogy szültél? Mik azok a pozitív dolgok amiért érdemes fiatalon teherbe esni? Én nagyon család centrikus vagyok és imádom a kicsiket is. Persze tudom, hogy teljesen más egy saját gyerek, a terhesség ..stb. Fiatalon, vagy legalább is fiatalabban akarok gyereket, mint az átlag.
A hülye kommentektől kíméljetek! Igen, a nevem a születési dátumom, de NEM most akarnék gyereket, csak érdekel, hogy mit gondoltok erről. Köszönöm előre is a normális, segítőkész válaszokat.
Én ugyan nem szültem fiatalon, de remélem nem baj, ha leírom, amit gondolok.
Szerintem nem az életkor függvénye, hogy egy gyermekvállalás következménye miként érinti a szülőket. Lehet valaki már 17 évesen is érett az anyaságra, és sajnos gyakran előfordul, hogy valaki még 30 évesen sem! Van előnye is, ha valaki fiatalon vállal gyermeket, de azért azt végig kell gondolni, hogy ez mennyi lemondással, áldozattal jár. A fiatalok általában nem szívesen mondanak le azokról a szórakozásokról, amik ennyi idősen még fontos részei az életnek. De a baba miatt bizony le kell. Aztán mérlegelni kell az anyagi körülményeket is, mert ugye túl fiatalon még nincs az embernek egzisztenciája. Persze más kérdés, ha a szülők segítőkészen állnak hozzá, vagy az ember párja biztosítani tudja a körülményeket.
Ha valaki úgy vállal gyermeket ilyen fiatalon, hogy tervezte, szerette volna, akkor nem hiszem, hogy megbánja. Én legalábbis senkit nem ismerek, aki megbánta volna, hogy szült, bárkor is szült.
19 évesen szültem, úgy éreztem érett vagyok rá, nem tervezett baba volt(az akkori hibás szériás triregolt szedtem), megtartottuk.
Most 31 éves vagyok, a gyereket nem bántam meg, de kimaradtam sok mindenből, és ezt nagyon :(
Rengeteg lemondással járt az egész, ha újra kezdhetném biztosan nem így csinálnám....
Szia!Még annyira sok infót nem tudok neked erről adni,mert most várok babát :)
18 éves vagyok (szeptemberben 19) és 11+5 hetes kismama.Amikor elsőnek megláttam a pozi tesztet,azt hittem lehidalok.Eleve tiszta stresszes voltam,mert még érettségi előtt álltam.Azóta már túl vagyok rajta,nem is sikerült olyan rosszul,ha a baba nagyobb lesz elvégzek egy szakmát is.
Amikor a szüleim megtudták a baba érkezését és elfogadták,akkor tudtam igazán örülni a terhességnek.A párommal a kapcsolatunk sokkal jobb lett,bár régen sem volt rossz soha.Eddig még semmit nem bántunk meg,és bár biztos lesznek nehéz dolgok,de majd túl leszünk rajta.
Még most ha a baráti körben van valami szülinap vagy csak egy buli,ugyan úgy elmegyünk.Annyi változott hogy alkoholt nem iszok,és ha fáradt vagyok jövünk is haza.
Ezt így szeretném majd tenni a későbbiekben is.Ha lesz rá mód,ha nagyobb lesz a baba akkor szeretnénk majd néha a párommal ketten kiruccani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!