Ha nem rendszeres a menstruációm nehezebb a teherbeesés?
Nekem is nagyon rendszertelen volt kamaszkorom óta. Három évig szedtem fogamzásgátlót, azt egy éve tettem le. Idén áprilisban teherbe estem, igaz, a gyógyszer abbahagyása óta tökéletesen kiszámítható a menstruációm. Nem tudom, hogy ez az oka, vagy az, hogy rengeteg vitamint juttattam a szervezetembe és nagyon ügyeltem az egészségemre, mindenesetre összejött a baba úgy, hogy konkrétan nem terveztük el, hogy na, most akkor babaprojekt van.
Szerintem kezdd el szedni az E-vitamint Te is és a párod is, egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, mozogj, vagyis tedd kicsit rendbe a szervezetedet. Ha nagyon szeretnétek a babát, kezdj el folsavat is szedni (bár az a fogantatást nem fogja segíteni). Első körben ilyen rövid idejű próbálkozás esetében csak ennyit tehetsz. Aztán később továbbléphettek vizsgálatok, egyebek formájában. Addig is ovutesztekkel már figyelgetheted a testedet.
Amúgy ha nagyon nyugtalan vagy magadat illetően, menj el egy teljes hormonvizsgálatra (magánlaborba nem kell beutaló, meg nincs várakozási idő). Mész, megcsinálják, majd a dokiddal, vagy endodokival kiértékeltetheted és ha szükséges, megkaphatod a kellő kezelést.
Nem próbálkoztok túl régóta, úgyhogy egyelőre ne idegeskedj ezen szerintem.
Én már 16 éve menstruálok,de mindvégig rendszertelen volt.
Amíg gyógyszert szedtem jó volt,de ahogy abbahagytam megint rendszertelen lett.
A baba viszont az második együttlétünk alatt megfogant...
Pedig magán orvos is mondta,hogy valami speckós tabit kell majd szednem ha gyermeket akarok...
Szóval erről ennyit!Ebben nem lehet általánosítani szerintem,hisz élő példa vagyok rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!