Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha nem rendszeres a menstruáci...

Ha nem rendszeres a menstruációm nehezebb a teherbeesés?

Figyelt kérdés
2 hónapja próbálkozunk,de még nem sikerült a baba,nagyon szeretnénk már hogy sikerüljön.A menstruációm rendszertelen és félek hogy emiatt nem esek majd teherbe.Emiatt nehezebb a teherbeesés vagy ugyanannyi az esély?
2013. jún. 24. 18:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nehezebb. Mindenkeppen vizsgaltasd ki magad, mi all a rendszertelen menstruacio hattereben.
2013. jún. 24. 18:39
 2/14 anonim ***** válasza:

Nekem is nagyon rendszertelen volt kamaszkorom óta. Három évig szedtem fogamzásgátlót, azt egy éve tettem le. Idén áprilisban teherbe estem, igaz, a gyógyszer abbahagyása óta tökéletesen kiszámítható a menstruációm. Nem tudom, hogy ez az oka, vagy az, hogy rengeteg vitamint juttattam a szervezetembe és nagyon ügyeltem az egészségemre, mindenesetre összejött a baba úgy, hogy konkrétan nem terveztük el, hogy na, most akkor babaprojekt van.

Szerintem kezdd el szedni az E-vitamint Te is és a párod is, egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, mozogj, vagyis tedd kicsit rendbe a szervezetedet. Ha nagyon szeretnétek a babát, kezdj el folsavat is szedni (bár az a fogantatást nem fogja segíteni). Első körben ilyen rövid idejű próbálkozás esetében csak ennyit tehetsz. Aztán később továbbléphettek vizsgálatok, egyebek formájában. Addig is ovutesztekkel már figyelgetheted a testedet.

Amúgy ha nagyon nyugtalan vagy magadat illetően, menj el egy teljes hormonvizsgálatra (magánlaborba nem kell beutaló, meg nincs várakozási idő). Mész, megcsinálják, majd a dokiddal, vagy endodokival kiértékeltetheted és ha szükséges, megkaphatod a kellő kezelést.

Nem próbálkoztok túl régóta, úgyhogy egyelőre ne idegeskedj ezen szerintem.

2013. jún. 24. 18:43
 3/14 anonim ***** válasza:

Én már 16 éve menstruálok,de mindvégig rendszertelen volt.

Amíg gyógyszert szedtem jó volt,de ahogy abbahagytam megint rendszertelen lett.

A baba viszont az második együttlétünk alatt megfogant...

Pedig magán orvos is mondta,hogy valami speckós tabit kell majd szednem ha gyermeket akarok...

Szóval erről ennyit!Ebben nem lehet általánosítani szerintem,hisz élő példa vagyok rá!

2013. jún. 24. 19:06
 4/14 anonim ***** válasza:
Nagyon nem mindegy! A háttérben komoly hormonális és anyagcsere probléma is állhat, ami nem csak a teherbeesést nehezíti meg, de a terhesség kimenetelét is befolyásolhatja. Mindenképp kivizsgálást javasolnék neked (lehetőleg endokrinológiait nem csak nőgyógyászatit!) Nekem PCOS/IR okozta, volt is egy vetélésem, mikor végre megfogant. Korrekt hármas kezeléssel helyrehoztak, rendszeres a mensim, egészségesebb vagyok,mint valaha, és már félidős várandós vagyok. Ne hagyd múlni az időt, járj utána , mi a baj!
2013. jún. 24. 19:22
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Eddig azért se foglalkoztam vele hogy rendszertelen a menzim mert sok helyen olvastam hogy nem feltétlenül baj az ha nem rendszeres.Még próbálkozunk pár hónapig és ha nem jön össze a baba,kivizsgáltatom magam.
2013. jún. 24. 19:53
 6/14 anonim ***** válasza:
Nekem se volt rendszeres volt,hogy hónapokig nem jött meg,így peteérésem se volt!11 hónapot vártunk,hogy megfoganjon,és már 6 hónapos lesz a gyermekünk!Szóval kitartást. :)
2013. jún. 24. 20:23
 7/14 A kérdező kommentje:
Nagyon remélem hogy nekünk is nem sokára össze jön.Már másra se tudok gondolni csak arra hogy milyen jó lenne már egy kis baba,bár tudom hogy nem kéne mindig ezen kattognom.
2013. jún. 24. 20:32
 8/14 anonim ***** válasza:
20:23-as vagyok!Ahogy írtam nem volt rendszeres a menzeszem,több hónap keseredettség és negatív teszt után,mondtam a férjemnek,hogy ha nem akar jönni akkor jöjjön az esküvő!Utána annyira el voltam foglalva az esküvő szervezésével,hogy eszembe se volt a baba,nem azon pörögtem és az esküvőn már a 13-dik hetet kezdtem.Egy kicsit tényleg ki kell kapcsolni az agyad,hogy sikerüljön!
2013. jún. 24. 20:47
 9/14 anonim ***** válasza:
Én meg azt gondolom, hogy a rendszertelen mensi jelez valamit, és érdemes ezt figyelembe venni. Nem csak a baba miatt, de a saját egészséged miatt sem ártana utánajárni, mi okozza. Nem gond, ha valakinek tinédzserkorában rendzsertelen, de felnőtt nőként ez egyáltalán nem normális! Saját magadért is érdemes megnézetni, mi a baj, és nem utólag bánni az elszaladt időt vagy a problémákat. Ha időben komolyan veszem, nem kellett volna négy évet küzdenem azért, hogy babám lehessen. Ahogy sokaknak körülöttem sem ment volna el a sokadik baba, ha szánnak rá időt, és felderítik, hogy mi áll a háttérben. Nem ijeszgetni akarlak, számtalan nőnek szerencséje van, betegséggel együtt is tudnak szülni, de sokaknak nem. Ki kell nyitni a szemünket és szembenézni vele, ha a testünk jelez, hogy nem vagyunk jól!
2013. jún. 24. 20:52
 10/14 A kérdező kommentje:
Hát szerintem hallgatok rád,de mindenki azt mondja hogy még nagyon fiatal vagyok ami tényleg igaz mert csak 20 éves vagyok,és hogy nem kell aggódnom nem jön az egyből egy kis menstruácós probléma nem akadály várjam meg az 1 évet és ha addig nem sikerül akkor menjünk kivizsgálásra.De szerintem hamarabb sort kerítek rá.
2013. jún. 24. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!