Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen vitaminokra van szükség...

Milyen vitaminokra van szüksége egy terhes nőnek?

Figyelt kérdés
2013. jún. 8. 08:29
 1/9 anonim ***** válasza:
Magzatvédô vitamin pl Elevit,Vas tabletta,folsav tabletta
2013. jún. 8. 08:34
 2/9 A kérdező kommentje:
És az Elevittől nem lesz vízfejű?mert hallottam ilyet is :)
2013. jún. 8. 08:44
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerinted,ha az Elevittől vízfejű lenne,forgalmazható lehetne a gyógyszer? :)

Embereeeek!

Amúgy a folsav a legfontosabb,már terhesség előtt érdemes elkezdeni szedni,aztán véleményem szerint valami magzatvédő vitamin,akár Elevit,GRavida,stb. Én csak az első három hónapban szedem.

2013. jún. 8. 08:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm.
2013. jún. 8. 08:56
 5/9 anonim ***** válasza:
55%
Én inkább azt mondanám, hogy sokoldalú táplálkozás tökéletesen elegendő. Én nem vagyok magzatvédő vitamin párti. Ez, hogy vízfejű lesz ez butaság, mert a vízfejűség fejlődési rendellenesség, a gerinc folyadék felgyülemlik az agyburokban. Szóval semmi köze az Elevithez. Vannak tanulmányok amik "bizonyítják", hogy a babák nagyobbak lesznek a terhesvitaminoktól, de ez azért egyáltalán nincs bizonyítva. Én azt mondom, amíg nincs valamiből hiányod (orvos szól ha gond van) addig nem szednék mű vitamint, mert hát még is csak mű. Én a táplálkozásomra figyelek oda, halat, csirkét, marhát,belsőségeket, zöldségeket (nyersen, főzve), gyümölcsöket, leveseket, főzelékeket, sülteket egyaránt fogyasztok. A természetes tápláléktól biztosan nem lesz baja a babának, a bogyóktól viszont nem lehet tudni. A baba valójában egy élősködő amire neki szüksége van azt el fogja venni tőled, legyen az víz, vitamin, zsír bármi. Folsavat érdemes szedni az ideg cső záródási rendellenesség miatt, Magnéziumot (500mg) 1-1- bevéve ha fáj a hasad, vagy orvosi utasításra rendszeresen (nekem kell szednem mert sokat fáj a hasam) C-vitamin sosem árt (ascorbin sav). Esetleg vasat (de inkább csak akkor ha hiányod van, és orvos javasolja.
2013. jún. 8. 09:05
 6/9 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm szépen,ment a zöld kezecske.Egyébként ma reggel teszteltem pozitívat,így majd csak hétfőn tudok elmenni orvoshoz.Nagyon kíváncsi vagyok hány hetesek lehetünk :) :)
2013. jún. 8. 09:14
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A kismamáknak szánt vitaminokban megvan minden, ami kell. Folsav azért kell tablettában, mert azt nehéz bevinni természetesen. Nem lesz vízfejű babád a vitamintól :). Az elején szedd mindenképp, mert akkor a legfontosabb. Vannak neten összehasonlító táblázatok, hogy melyik készítményben mi van és mennyi. Pl. ha vashiányos vagy mindenképpen olyat válassz, amiben van vas. Gyógyszerész is biztos segít, meg az orvos is javasol ha megkérdezed.
2013. jún. 8. 09:26
 8/9 A kérdező kommentje:
Rendben,köszönöm.Hétfőn megyek orvoshoz,akkor okosabb leszek :)
2013. jún. 8. 09:28
 9/9 anonim ***** válasza:
5-ossel ertek egyet szorol szora. Folsavat szedtem a 12. hetig. C-vitmint is, mert teli/betegseges idoszak volt, h ne kapjam el + verzes miatt. Verkepem jelenleg is tokeletes. A vasat is megprobalom tudatos etkezesbol megoldani (mint a tobbi vitamint es nyomelemet is), sok mindenben van vas, de en most a makra kattantam ra, rengeteg kalcium is van benne.
2013. jún. 8. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!