Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyire nehéz teherbe esni?

Mennyire nehéz teherbe esni?

Figyelt kérdés
Sajnos nincs akivel beszéljek erről és tapasztalatok érdekelnek főként. Mennyire nehéz a teherbeesés és mitől függ a sikere vagy a kudarca??
2013. máj. 24. 20:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Alkatfüggő és nem lehet tudni mitől lesz siker vagy mitől marad el. Nekünk közel 3 év után sikerült miután azt mondták, hogy csak lombikkal lehet... még az inszeminációt sem javasolták. Aztán mégis összejött természetes úton.

Egy barátnőm meg már attól teherbeesik, hogy ránéznek...

Persze sokan hisznek ilyen-olyan természetgyógyász csodákban, de szerintem ez nem ennek a függvénye. Ez valami mástól függ. Hogy mitől? ki tudja.

Egy dolgo biztos. Ha valaki görcsösen akarja nem fog összejönni. Ez tuti.

2013. máj. 24. 20:42
 2/17 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondták,hogy olyan hátrahajló méhem van,hogy sose fogok teherbe esni.

Gyógyszert szedtem ,3 hónap szünet után az első alkalommal terhes lettem.És a második gyerekkel is.

A másik orvos is összecsapta a tenyerét,hogy ez lehetetlen.Hát nem.

Nincs rá recept.

2013. máj. 24. 20:53
 3/17 anonim ***** válasza:

Egyénfüggő, maximálisan. Orvosi szempontból nézve egy egészséges párnak egy év alatt kell, hogy sikerüljön a baba. Ezzel szemben persze ott a gyakorlat, hogy ok egészséges pár van, akiknél nincs sem hormonális probléma, se fizikai elváltozás, sem egyéb egészségügyi gond, mégsem jön a baba. Aztán ott a másik véglet, akik nagyban tojnak az egészségükre, és mégis sikerül a gyerek, még akkor is, ha nagyon nem tervezik, vagy akarják.

Nekünk például a 3. hónapban fogant a gyermekünk, barátnőméknek a 2.-ban, míg van rokon, akik ugyan teljesen egészségesek, csak mesterségesen foganhatott meg a baba, mert valamiért nem sikerült. Majd aztán a kistesó spontán jött, minden beavatkozás nélkül.

Szóval, hogy mennyire nehéz teherbe esni? Van, akiknek ez a legnagyobb nehézség, és ez a kérdés őrli fel az életüket, mert minden vágyuk egy gyermek, míg mások tán azt is bánják, hogy fogamzóképesek, mert ha kell, ha nem, jön a gyerek. Relatív, kinek mennyire nehéz.

2013. máj. 24. 20:54
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Manapság nagyon gyakori a hormon prpbléma a nőknél sajnos, sok a meddőségi probléma. Ha 1 év rendszeres szex után nem sikerül akkor ki kell vizsgálni. Ha rendszertelen a nő ciklusa utalhat rá hogy valami hormonális probléma van , iylenkor ajánlatos már elöbb a kivizsgálás.

Aki egszéséges azoknál azt mondják az átlag Mo-on a 4 hónap. Ebben benne van az is aki első hónapban és az is akinek csak mondjuk a 8. hónapban sikerül. Azt nem árt ha tudod hogy teljesen egészséges párnál ha voltak is együtt akkor amikor kellett és fel is jutottak a spermiumok akkor is csak kb 20% az esély a teherbeesésre. Épp ezért van hogy sokaknak csak a többedik hónapban sikerült pedig semmi egészségügyi problémájuk nincs.

2013. máj. 24. 22:19
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
ELSŐ!!! ezt a görcsösen dolgot megcáfolja a mesterséges megtermékenyités na meg a sok pár akik igenis görcsölnek rajta és mégis sikerül. kevés az akinek emiatt nem sikerül. Egy lombik program alatt vagy inszemináció alatt abban a 2 hétben miután meg volt a kezelés igenis az a nő csak ezek kattog és alig várja hogy kiderüljön sikerült-e. Mágis mennyi sikerül. Nekem volt 1,5 évem amikor egyáltalán nem agyaltam már rajta 2,5 év sikertlenség után mégsem estem teherbe ezalatta a másfél év alatt sem. Szóval akinél van probléma annál igenis nem ez számit. Rengeteg sorstársamat ismerek akiknek már siekrült. sok sok év után. Abban a hónapban is ép úgy végig görcsölték mint az elötte lévő több évben mégis sikerült. (Az lényegtelen hogy spontán vagy mesterséges úton. van ilyen is olyan is)
2013. máj. 24. 22:23
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi mindketten egészségesek vagyunk, Nálam a vizsgálatok is megvoltak, minden eredmény negatív. A férjem most fog menni. 11 hónapja nem sikerül. Álmunkban nem gondoltuk volna, h nekünk ezzel ennyit kell majd küszködnünk.
2013. máj. 24. 22:46
 7/17 anonim ***** válasza:
Bocs hogy ezt modnom de ha a férjed nem volt még vizsgálaton egyáltalán nem biztos hogy minden ok nála. Na meg van sok vizsgálat amit csak késöbb végeznek el. Az alap vizsgálatok sokaknál még nem mutatnak problémát. De tényleg vannak olyanok akiknél nincs probléma de mégsem sikerül. Ilyen setekben sikerrel segítenek a természet gyógyászok, kineziológusok stb...
2013. máj. 24. 22:51
 8/17 A kérdező kommentje:
köszi szépen a válaszokat :))) Majd ha aktuális lesz nem fogunk görcsölni és elmegyünk vizsgálatokra :)
2013. máj. 25. 07:59
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi 18.honapja probalkozunk nem gorcsosen, nem merem a homet, nem tesztelek 2naponta vagyunk egyutt, meg sem sikerult... Most sem:/ voltunk vizsgalatokon, mind a ketten rendben vagyunk, nincsen semmilyen akadalya. Van egy 5eves kisfiunk, O nem volt tervezett meg annyira, tabit abba hagytam es megszakitassal "vedekeztunk" errol ennyit :) ha jonni akar akkor ugyis fog :) mi igy vagyunk vele es csak szeretgetjuk egymast igy 10ev utan is :)
2013. máj. 25. 08:54
 10/17 anonim ***** válasza:

Nem akartam írni, de az utolsó válasza nagyon "megható" és igaz is. Sokan írják, hogy többet, meg ekkor, meg kétnaponta, meg hőmérőzés...stb

De az utolsónak igaza van, mi is akarunk babát, de a páromat nem hajtom, hogy figyi most van peteérésem szexeljünk. Amikor megkívánjuk egymást, rólunk szól, a szerelemről, ne a babáról, mert az nem jó. Az úgy mond időzített szex.

Tehát ha babát akarsz majd, két dolgod van (eleinte) figyelj magadra, étkezz rendesen, sport, stb és szeressd a párodat. Ahogy az utolsó írta jönni fog ha jönni akar.

2013. máj. 25. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!