Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tényleg nem eshetek teherbe...

Tényleg nem eshetek teherbe amíg le nem fogyok?

Figyelt kérdés
Tavaly ezt mondta a nőgyógyász. Addig nem leszek terhes amíg nem fogyok le. Hozzáteszem hogy azért nem vagyok olyan extrém kövér.
2013. máj. 21. 15:28
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Endon azért voltam mert a háziorvosom elküldött. Rendszeres a menstruációm azzal nincs baj. A kövérséget nem a családra akarom fogni, nem fogom senkire ez az én egyéni dolgom, de abban azért gondolom mindenki egyetért hogy alkat kérdése. Pár éve volt egy barátom akivel sosem védekeztünk és mindig bennem ment el mégsem lettem terhes. Lehet hogy alapjáraton meddő vagyok.
2013. máj. 21. 16:01
 12/17 anonim ***** válasza:

Én túlsúlyosan estem teherbe, mégis azt tanácsolom, inkább fogyj le előtte!

Huszonévesen nagyon csinos voltam, aztán a párom mellett szépen elkényelmesedtem. Első terhességem előtt 80 kg voltam, de viszonylag könnyen teherbe estem 29 évesen. Mindenki azt mondta, hogy egyek bátran, szülés után lejön úgyis, na meg a szoptatás alatt. Nem így lett. 100 kg-san mentem szülni, 92-vel jöttem haza, majd erre egy évre 95 voltam. Iszonyatosan éreztem magam.

Aztán újra dolgozni kezdtem, szépen csendesen lefogytam 85-re, majd tervbe vettük a babát, de tovább diétáztam, így 75 kg voltam, amikor újra terhes lettem. Most "csak" 15 kg jött rám, tehát 90-nel mentem szülni, 85 kg-val jöttem haza. Most 7 hónapos a gyerek, 78 kg vagyok. Azt mondtam, havonta 1 kg mínusz még belefér a szoptatás mellett. Ennél többet nem merek.

Minden egyszerűbb volt, hogy nem híztam annyit (az elsővel magas vérnyomásom lett, majdnem károsodott a baba is), a szülést is jobban bírtam erővel, azóta is jobb a közérzetem.

Még messze vagyok az "ideálistól", de lassan, de biztosan haladok felé.

Én mindenkinek - így neked is azt mondom, fogyjon le, mielőtt gyereket vállal.

2013. máj. 21. 16:04
 13/17 anonim ***** válasza:
Mindenképpen csináltatnék egy hormonpanelt a te esetedben. Ez csak két vérvétel a ciklus 3. és 21. napján. Abból nagyon sok minden kiderülhet. Ezt javaslom neked.
2013. máj. 21. 16:04
 14/17 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm a válaszokat. Sokkal értelmesebb dolgokat írtatok le mint amiket az orvosok mondtak. A tapasztalat többet ér. Még egyszer köszi.
2013. máj. 21. 16:15
 15/17 anonim ***** válasza:

kell egy hormonvizsgálat, meg egy inzulinrezisztencia. Nekem ez utóbbi volt (úgy, hogy csak annyit tünetem volt, hogy nem tudtam fogyni), mégis elég volt ahhoz, hogy ne essek teherbe.

Mihelyt rendbe jöttem, terhes is lettem (és le is fogytam, mert tényleg közvetve ez is egy ok)

2013. máj. 21. 16:16
 16/17 anonim ***** válasza:

A pajzsmirigy rendelésen is azt mondták hogy fogyj le???

A pm alulműködés is okozhat molettebb alkatot,meddőséget, és úgy van ahogy írták, az Inzulinrezisztencia is. Kezelhető mindkettő, ha jó helyre mész és kapsz gyógyszert minden rendben lesz! Egy dokinál ne állj le.

2013. máj. 21. 16:32
 17/17 anonim ***** válasza:
Normál BMI értékkel esélyesebb a terhesseg, magasabbal vagy alacsonyabbal csökken az esély.
2013. máj. 21. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!