Teherbe eshetek 4,1es TSH-nál természetes úton?
Tapasztalatom: en ennyivel (3,9-4,5-os ertekeim voltak) nem estem teherbe egy evig. Elmentem magan endokrinologushoz, o is csinalt labort, ambulans lapomra pedig szo szerint ezt irta, korosztalyos hatarertek 2,5. Kaptam gyogyszert, 3 honap mulva mentem kontrollra, ekkor 1,62 lett a tsh-m es ebben a honapban terhes is lettem. 5 hetesen felhivtam a dokit, mondta, hogy a terhesseg miatt azonnal emeljek egy fel tablettat az adagon es 8. heten jelenjek meg nala, mert akkor levesz labort, es ha szukseges meg emelni kell es ennek a 10. hetre meg kell lenni, mert akkor kezdodnek az agyban olyan folyamatok. Azt is mondta, hogy ha az anya alulmukodik es nincs gyogyszerrel potolva, akkor a baba fog pm hormont termelni az anyanak, es ezt nem kene. 14. heten var ujabb kontrollra. Ezeket nekem prof. dr. Nagy Zsuzsanna belgyogyasz-endokrinologus mondta. Keress ra a neten: www.endokrinologiapecs.hu (Rendeloje fala tele van babafotokkal, az enyem is ott lesz. ;-))
Es ha nem lennek fekvesre itelve beszkennelnem a leleteimet.
Segiteni akartam, nem riogatni. De csak vard a csodat!
A 4,2 az idoskoru emberekre van szabva. Nekem a meddosegen kivul eros hajhullas volt meg a tunetem.
Es az elobb elirtam, oktoberben nem 4,5 hanem 4,05 volt a tsh, anti-TPO negativ volt. Diagnozis erre hypothyreosis.
Nemely kommunikacio a doktorno es koztem e-mailben zajlott, aki megirja nekem az e-mail cimet, annak tovabbkuldom a levelezest, barmennyire is gaz, hogy a doktorno engedelye nelkul teszem ezt. Remelem nem el vissza vele senki. Van egy laborom is becsatolva, ott a hivatalos reftartomany rajta van, aminek felso erteke 3,8-nak van irva. Az ambulans lapomon allt, hogy korosztalyos hatarertek 2,5 - ez a dokumentum nincs a levelezesben. Aki keri a levelezest, kerem, hogy az e-mailcim melle teljes nevet is adjon meg, nem mintha barmit tudnek vele kezdeni, csak hogy erezzem a kolcsonos bizalmat, hamar en kiadom magamat. (hogy segitsek es nem azert, hogy riogassak)
Varom a priviket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!