Teherbe eshetek 4,1es TSH-nál természetes úton?
Szia!
Teljesen egyetértek mytivel. Az ötös számú válaszolót pedig annyira vedd komolyan, hogy pajzsmirigybeteg létére nem tudja, hogy a magasabb TSH érték alulműködést jelez, nem pedig túlműködést.
Mielőtt engem is riogatással vádolnál kérdező : szintén pajzsmirigy alulműködéssel küzdök, 3,9-es TSH-ra L-throxin 50mg-ot szedek, ezzel lett 1. Az ország egyik legjobb endokrinológusa az enyém, és nekem ő mondta, nem a neten olvastam, hogy babásodáshoz 2 alatt kell lennie a TSH-nak, de ideális az 1 körüli érték.
Attól, hogy szedsz a pajzsmirigybetegségedre gyógyszert (azt a hormont, amit a pajzsmirigy nem tud előállítani), még természetes úton eshetsz teherbe. Ez nem olyan, mint egy stimuláció.
Elolvasandó a szürke hátterű szöveg, hogy nem lehet csak erről az egy értékről következtetni, tehát nem kell oltogatni a kérdezőt, csak annyit tanácsolni, hogy a többi ehhez kapcsolódó hormonértékével vándoroljon el egy hozzáértő dokihoz és majd ő megmondja, hogy kóros-e vagy sem.
Kedves utolsó válaszoló!
Remélem nem álltál meg a szürke hátterű szövegnél, alatta ott van a lényeg is, hogy a magas tsh érték alulműködést jelent. Én tisztában vagyok vele, hogy nem maga a TSH értéke okoz gondot, de azt jelenti, hogy a pajzsmirigy nem reagál megfelelően a szervezet jelzésére, hogy termelje a maga hormonjait. (T3, T4.)
És ezeknek a hiánya, nem megfelelő értéke bizony probléma!
Kedves Manka!
Tobbek kozott nekem is Te segitettel, ez uton is koszonom szepen! Ez az en kerdesem volt:
www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherbeeses__3414059-diagnozis-valaki-segitsen-legyszi__oldal-1
A peteeres elmaradasarol kozben kiderult, hogy az akkor par honapja ramtort sportoruletem tehetett. De ha nem szoltok, hogy gaz a tsh, nem tudtam volna, hogy endodoki kell, a nodokinak nem tunt fel. Ez a lelet tavaly juniusi volt. Oktoberben mar 4,05 volt a tsh...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!