Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tényleg nem eshetek teherbe...

Tényleg nem eshetek teherbe amíg le nem fogyok?

Figyelt kérdés
Tavaly ezt mondta a nőgyógyász. Addig nem leszek terhes amíg nem fogyok le. Hozzáteszem hogy azért nem vagyok olyan extrém kövér.
2013. máj. 21. 15:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy igaz.
2013. máj. 21. 15:29
 2/17 anonim ***** válasza:
Tény, hogy a túlsúlyosok esélye kisebb a teherbeesésre, mint az átlag testalkatúaké, de azért nem kizárt dolog az. Unokatesóm is 130kg volt, mégis többször teherbe esett már, bármiféle orvosi segítség nélkül. Te hány kg vagy kérdező?
2013. máj. 21. 15:30
 3/17 anonim ***** válasza:
Ahoz nem kell extrém kövérnek lenni, hogy belezavarjon a havi ciklusodba, a koleganőm 85-90 kg lehetett, nem jött nekika baba, fogyott 10 kg-ot, és lás csodát teherbe is esett.
2013. máj. 21. 15:31
 4/17 anonim ***** válasza:
Attól függ, miért vagy kövér. Okozhatja inzulinrezisztencia és pajzsmirigy probléma is, vagy sok más. Egy kivizsgálást megérne, és nem olyan dokival, aki csak annyit tud mondani "fogyjon le", vagy "ne zabáljon annyit". Én is megkaptam ezt annak idején, pedig extrém kövér nem voltam, 92kg voltam. Kiderült az IR-em egy normális orvos segíségével, 75kg-mal teherbe is estem. Endokrinológust, vagy jó, nyitott gondolkodású nőgyógyászt keress fel!
2013. máj. 21. 15:32
 5/17 anonim ***** válasza:
Hát van valami panaszod is? Ciklusod rendszeres? Túlsúly okozhat peteérési zavarokat, PCO-t, IR-t. Ha van valami problémád (kimaradt menzesz, rendszertelen ciklus) mindenképpen endo dokival konzultálj.
2013. máj. 21. 15:33
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Attol fugg hany kilo vagy? Van akiknek tenyleg nehezebben sikerul teherbe esni par folos kiloval.. Baratnom 80kg volt nem sikerult aztan lefogyott 60kg-ra es babas lett. Egyszer mar pontoztak le itt hasonlo kerdes miatt... Igy csak ennyit irnek...
2013. máj. 21. 15:37
 7/17 A kérdező kommentje:
Majdnem 100 vagyok, tudom így soknak hangzik de ránézésre nem annyira. Endokrinológián voltam, ott ugyanezt kaptam, diéta torna stb... Pajzsmirigy vizsgálaton is voltam, ott szintén ez a helyzet. Igazából csak ilyen alkat vagyok. Apu is ilyen és az ő anyja apja is ilyen alkat volt. Párom így szeret, neki ez tetszik. Elég uncsi már hogy mindenhol megkapom ezt hogy fogyjak le. És ha nekem így jó? Én is hallottam már olyan eseteket hogy extrém kövérek is teherbe estek. Mindegy egyszer csak összejön. Köszi a válaszokat.
2013. máj. 21. 15:39
 8/17 anonim ***** válasza:
Én is annyi vagyok, nekem a normál súlytartományom felső határa 82kg (testzsírarányból számolta ki valami szakértő), és az első gyerek a 4. hónapban, a második meg elsőre összejött. Én szeretnék lefogyni, de tudom, hogy amíg szoptatok, erre esély sincs, de ha már nem szoptatok, akkor ezt a 82-t minimum célnak azért kitűzöm.
2013. máj. 21. 15:46
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Figyi, a lényeg, hogy van-e peteérésed és rendszeres ciklusod. (persze tudjuk, hogy a túlsúly nem egészséges).

Csináltak bármilyen vizsgálatot? Hormonpanel? Terheléses vércukor? UH? Van-e bármilyen panaszod? Vagy miért voltál endokrinológián?

Ha van peteérésed, és rendszeres ciklusod, akkor nálad nem kavar be a túlsúly. Ha nincs, akkor viszont igen. A diéta az nem hülyeség, de azt tudni kell, hogy gyakoribb az átmeneti meddőség a túlsúlyos nőkben. Sajnos ez tény. Ha nálad minden oké, akkor téged ez nem érint.

2013. máj. 21. 15:46
 10/17 anonim ***** válasza:
Hozzátenném, hogy családi örökségre ezt nem érdemes fogni. Vagy azonos eü probléma, vagy azonos életmódbeli katasztrofális szokás áll a háttérben, ami minden rokonnál azonos. Nálunk is visszamenőleg látom, kinek volt hasonlóan IR problémája, mint nekem. Lehet ráfogni családra és arra, hogy neked így jó, de ha babát akarsz, sajnos tenni kell érte. Ha nem jön, akkor valami oka van. Nem érdemes homokba dugni a fejed, mert éveket is várhatsz rá. Van IR-es ismerősöm, aki 6 éve vár és hormonkezeléseket kap. Ennyi idő alatt felére is fogyhatott volna egy jó endodoki és dietetikus segítségével. Én katasztrófális állapotról indultam, először egy év kezelést választottam, majd első hónapban sikerült a baba. Ne rántsd meg a vállad és sétálj el a dolog melett! Most 100kg vagy, terhesen lehetsz 120, tehrességi cukorbeteg és magas vérnyomásos is, ami pedig növeli a koraszülöttség esélyét. Nem ítélkezem, segíteni szeretnék. 14hkm
2013. máj. 21. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!