Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit jelent a HPV gyanú?

Mit jelent a HPV gyanú?

Figyelt kérdés
Ez okozhat spontán vetélést?És tényleg nincs várakozási idő spontán vetélés után?

2013. máj. 21. 07:35
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Nálam nem okozott. A 26.héten volt egy rákszűrésem, akkor kaptunk egy P2 eredményt, majd pedig szülés után P3-at, így az orvosom meg is műtött.
2013. máj. 21. 07:44
 2/20 anonim ***** válasza:

[link]

Ez a vírus okozza a méhnyak rákot is, ha jelen van akkor lehet picike esélyed, hogy előbb utóbb esetleg kialakulhat méhnyak rák. De nálad időben észlelték és biztosan kezelni is fogják ha szükséges. További vizsgálatokra van szükséged, hogy biztosan tudják nem rákról van szó. (általában NEM rákról van szó!!!) Biztos, hogy nem túl szerencsés ezzel a vírussal egy gyermeket kihordani, és biztos, hogy nagyobb az esély a vetélésre is, de ez nem azt jelenti, hogy be is következik a vetélés. Egyik ismerősömnek a terhessége 7 hetében derült ki, hogy méhnyakrákja van, egészséges gyermeket szült, igaz utána sajnos mindenét kipakolták, de ma már teljesen egészséges. A vetélés után mindig érdemes várni, mert utána nagyobb az esély egy újabb vetélésre. Ha a spontán vetélés rendben lezajlott és nem került sor műtétre akkor megtehető, hogy nem vár az ember 1-2 mensit, de akkor is szem előtt kell tartani, hogy a méh még nem tudott újra megerősödni.

2013. máj. 21. 07:48
 3/20 A kérdező kommentje:
A megműtés mit jelent pontosan??
2013. máj. 21. 07:48
 4/20 A kérdező kommentje:
A dokim azt mondta,h 3 hónap múlva megismétli a rákszűrést...miért kell ennyit várni ?
2013. máj. 21. 07:51
 5/20 anonim ***** válasza:
Gondolom azért kell ennyit várni mert ennyi idő kell, hogy lássák a változást, hogy a HPV csak jelen van, vagy rosszabbodik.
2013. máj. 21. 08:04
 6/20 anonim ***** válasza:
Hívd fel a dokidat és kérdezd meg őt, mert mi itt nem tudunk téged sajnos rád vonatkozó orvosi javaslatokkal ellátni.
2013. máj. 21. 08:05
 7/20 anonim ***** válasza:

Nekem 10 hetes terhesen mondták, hogy a citológia hpv-t mutatott ki. A dokim azt mondta, hogy 3-4 hónap múlva ismét megnézetjük, majd szülés után. Ha akkor is pozitív lesz, akkor méhszáj plasztikát kell csinálni, ahol kivágják azt a részt, ami problémás.

A babára nem jelent veszélyt, Ő így nem fertőződhet meg, esetleg szülés közben, de ezt császárral ki lehet védeni.

2013. máj. 21. 08:31
 8/20 anonim ***** válasza:

Nekem volt HPV-ém. Ilyenkor szoktak még egy kenetet venni, amiből tipizálják a HPV fajtáját, ugyanis a HPV-nek sok sok fajtája van, rengeteg törzse, de kevés okoz belőle rákot. Megnézik a vírus DNS-ét, ez alapján állapítják meg a fajtáját. Nekem sajnos a magas kockázatú volt, és fél éves gyógyszeres kúra után lett negatív a kenetem.

HPV-vel ki lehet hordani a babát. Én is meg voltam ijedve, mert akkor már próbálkoztunk a babával és féltem hogy ha esetleg terhes lettem akkor a babának baja lesz, de a doki megnyugtatott, hogy akkor sincs nagy baj. Nagyobb odafigyelést igényel, de vetélést maga a vírus nem okoz.

2013. máj. 21. 09:39
 9/20 anonim ***** válasza:
Ja és azért várnak három hónapot, mert adnak esélyt a szervezetednek, hogy maga győzze le a vírust.
2013. máj. 21. 09:40
 10/20 A kérdező kommentje:
köszi,kicsit megnyugodtam :)
2013. máj. 21. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!