Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ki szed folsavat? Orvos írta...

Ki szed folsavat? Orvos írta fel? Mikor szeditek és mennyit?

Figyelt kérdés
Én most hagytam abba az elevitet és folsavat szeretnék szedni. 5 ciklusom a tabletta abbahagyása óta. Tapasztalatokat szeretnék hallani. Írjatok!
2009. szept. 24. 10:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Én sem szedek elevitet, mert megmondtam az orvosnak, hogy nem akarok, így azt ajánlotta, hogy egyek vitamindúsan és sok folyadék, és a folsavat mindenképpen. Napi egy szemet veszek be reggel. Én így készülök.
2009. szept. 24. 10:51
 2/5 anonim ***** válasza:

nekem kb a 7. héttől kellett szedni az első manóval

most később tervezek orvoshoz menni úgyhogy én napi

1 gravida

1 folsav

és 2X1 magneb6 fogok szedni a pozi teszttől

2009. szept. 24. 12:38
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én sajnos vetélés után vagyok, most napi 1 folsavat szedek, következő hónaptól pedig a Femibion 800-at. A femibion vitamint a doki írta fel, a folsavat magamtól szedem.

2009. szept. 24. 12:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is Elevitet szedek, meg folsavat. A dokim FEmibiont javasolta, azt mondta, hogy az mellé már nem kell folsav, de én azért szedem. Az Elevit olcsóbb is. Most késik, remélem nem hiába szedem a tabikot.
2009. szept. 24. 12:54
 5/5 anonim ***** válasza:

A folsav a kutatások szerint 92%-kal csökkenti az idegcső-záródásos rendellenességeket a magzatnál (agy- és koponyahiány, nyitott gerinc), ha az anya már a fogamzás előtt elkezdi szedni, és legalább a 12. hétig szedi is!

Korán kezdeni nagyon fontos. Az idegcső akkor kezd záródni, amikor a legtöbb kismama észreveszi, hogy terhes: kimarad a vérzése és pozitívat tesztel. Ha csak ekkor kezdni el szedni a folsavat, lehet, hogy már késő, az idegcső károsodott, nem záródott tökéletesen.

Terhességre készülő leendő anyukák, mindenképpen szedjetek terhesvitamint már a próbálkozások alatt is, de legalább folsavat!

2009. szept. 24. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!