Más sem vállal be második babát csupán az anyagiak
miatt?
11/23 A kérdező kommentje:
:)Így lesz, de ezek szerint még az sincs kizárva, hogy hamarosan "együtt" babázunk! :D
Én még 4 évet adtam magamnak a döntésre, most vok 35.
2013. ápr. 11. 13:38
13/23 A kérdező kommentje:
Ezek szerint nálatok sincs még minden eldöntve. :)
Ettől olyan különleges a világ, hgy mndannyian mások vagyunk, akik élünk benne.
Mi például minden segítség nélkül, csakis a férjem fizetésére és maszek munkáira alapozva vállaltunk egymás után 6 gyereket, és nem érzem azt, hogy nagyobb fejtörést okoznának a mindennapok, mint egy egygyerekesnek.
Megvolt a merszünk, az optimimzmusunk, a reményünk , a keménységünk hozzá, és azon leszünk, hogy soha ne kelljen megbánni a döntésünket. Ha más nem érzi magában az erőt, akkor az ne is vágjon bele szerintem.
2013. ápr. 11. 14:09
15/23 A kérdező kommentje:
Hűha utolsó, ez nem semmi! Gratulálok a gyerkőcökhöz! :)
Nagyon bátrak vagytok az biztos, én meg itt rinyálok..:D
Soha nem gondoltam azt,hogy rinyál az, aki komolyan elgondolkodik akár már a 2. gyereken is.:)Nincs is jogom megítélni mást, azért mert másmilyen mint mi. Mindig próbáld meg úgy csinálni a dolgaidat,úgy meghozni a döntéseidet, hogy tudj küzdeni értük, és soha ne kelljen megbánnod őket. Csak ez számít.
2013. ápr. 11. 14:40
Bevallom őszintén, ha a férjem nem külföldön dolgozna, nem vállaltunk volna második babát még pár évig biztosan nem. Kocsihitel...
Ennek is megvan a hátránya, de legalább azt tudjuk fizetni.
De nincs házunk :(
2013. ápr. 11. 15:34
18/23 A kérdező kommentje:
Ne törj le utolsó, nekünk sincs még házunk, legalább 25 évig még a banké! :( Nehéz boldogulni, de ha van kiért/kikért legalább van értelme! ;)
Mi most építkezünk. Van két gyerkőcünk és most tervezzük a harmadikat. Néhány éve vettünk hitelre egy lakást azt szépen lassan felújítottuk a saját önerőnkből. Hál istennek két éve el tudtuk adni úgy hogy a hitelt is kitisztáztuk és meg tudtunk venni egy felújításra szoruló házat. Most azt csinosítgatjuk, saját erőből hitel nélkül! 3,5 éves és 1 évesek a gyerkőcök. Ha minden jól megy nyárra beköltözünk és ha a jóisten is úgy akarja akkor hamarosan 5en leszünk. Igaz hogy mi nagyon sok ruhát örököltünk, de mi még nem éreztük egy percig sem tehernek anyagilag a gyerekeket. Nem vagyunk milliomosok a párom segédmunkásként dolgozik 130-150ért plusz én megkapom a gyerekek után a gyest+csp. Ennyiből élünk, de jól élünk, finomakat vacsizunk és néha néha kirándulunk. Persze nagyon nagyon jóóóóó hogy végre nem kell fizetni lakáshitelt! Ez volt életünk egyik legjobb döntése hogy akkor ott annyiért odaadtuk a házat. ha még mindig ott laknánk szerintem nekünk még a második gyerek sem lenne meg. Sajnos ez a hitel dolog sokminenkinél áthúzza a számításokat!!!
2013. ápr. 12. 10:40
Kérdező!
Igaz, a ti házatok a banké még.
Az én férjem pont emiatt dolgozik kint, csak így van lehetőségünk saját házra. És talán jövőre meg is lesz.
Mindketten nagy családot szeretnénk, minimum 3 gyerekkel.
Nagyon megszenvedtünk a másodikért, remélem a harmadikért majd nem kell.
2013. ápr. 12. 18:00
Kapcsolódó kérdések: