Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Más sem vállal be második...

Más sem vállal be második babát csupán az anyagiak miatt?

Figyelt kérdés
Szeretnénk még egy babát, de a piszkos anyagiak miatt elbizonytalanodtunk. :( Nem tudom hogyan jönnénk ki hónapról-hónapra, még így egy gyerek mellett is nehéz néha. Nagyon elszomorít, hogy a mocskos pénz miatt nem mernek sokan még egy gyerkőcöt sem bevállalni, nemhogy többet. Ha a szívemre hallgatnék belevágnék, ha az eszemre, akkor nem. Másnak is ilyen fejtörést okoz a dolog, vagy csak mi vagyunk "besz@riak"?
2013. ápr. 11. 12:03
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
74%
Jelentem: én! Hiába mondják azt, hogy "hol elfér 1, ott elfér 2 is", vagy "tesó kell a gyereknek", vagy "nem az anyagiakon múlik". Sajnos a mai világban a szeretet kevés, abból nem tudok számlát fizetni. Mindketten becsületesen dolgozó emberek vagyunk a párommal, káros szenvedélyektől mentesek. A kettőnk pénzéből kifizetünk mindent, és alig marad valami. Nem élünk nagylábon, nem veszünk márkás dolgokat, igyekszünk akciókat nézni, de így is egyik napról a másikra élünk. Szüleim házában (külön részen, külön bejárattal, és minden téren külön) egy szobában a 15 hós gyerekünkkel. Magunknak semmit nem veszünk (egy éve szó szerint), csak a gyereknek. De egyre nehezebb. Néha teljesen kiakadok, hogy utálom ezt az egész rohadt helyzetet, hogy nem azzal foglalkozok 100%-ban, hogy hurrá élünk, jól vagyunk, hanem osztok-szorzok, számolgatok, mit kell venni, fizetni, mennyi marad stb. Na, erre én azt mondom nincs másik baba! Ilyen helyzet és anyagi körülmények között nem!
2013. ápr. 11. 12:20
 2/23 anonim ***** válasza:
80%

"csak mi vagyunk "besz@riak"?"

Nem, ti felelősen gondolkodó emberek vagytok. A gyereket nem csak megszülni kell, hanem felnevelni is. És ehhez bizony hozzátartoznak az anyagiak, mert minden pénzbe kerül. És igen, fontos a szeretet, de abból nem lehet jóllakni, meg rezsit fizetni stb.

Ha fiatalok vagytok, várjatok pár évet, hátha addig javul a helyzetetek.

2013. ápr. 11. 12:32
 3/23 A kérdező kommentje:
Hasonló a helyzetünk, annyi hogy van külön lakásunk, de cserébe fizethetjük a törlesztő részletet. 2 éves elmúlt a kisfiam és ő mondogatja nekem, hogy babát szeretne. Eleinte azt hittem játékbabára gondol, de a barátnőm kisfiára értette. Mindig mondja, hogy vigyük haza, ő jó lesz tesónak. :)Mi is dolgozunk mind a ketten és pontosan ezért dühít a dolog annyira, hogy mi mindent megteszünk, a férjem még maszekolni is eljár és mégsem engedhetünk meg magunknak még egy babát. :( Ennél többet már nem lehet vállalni munka terén. Magunkra mi sem költünk már nagyon régóta, mindent a gyerekre, nincsen csak úgy játék, csakis ha alkalom van. De mindezek ellenére én úgy érzem, hogy nagyon szeretnék. Valahogy majd megoldjuk. Lehet felelőtlen vagyok...
2013. ápr. 11. 12:33
 4/23 anonim ***** válasza:
27%
mi is 2 gyereket terveztünk, 1 fiunk van es nem lesz testvere.Mindketten dolgozunk,minimalis hitel a lakason, nem elünk rosszul, de sajnos en sem tudom mi lesz 1 vagy akar 5 ev mulva, hogy lesz-e munkahelyünk?En ezt nem beszarisagnak tartom, hanem megfontoltsagnak.
2013. ápr. 11. 12:34
 5/23 anonim ***** válasza:
45%

A számok tekintetében a két gyerkőc a leg kevésbé kifizethető. Ha három van akkor már nagycsaládos vagy, jár egy csomó kedvezmény.Két gyerek pont annyival kerül többe egynél, hogy mindent duplán kell befizetned utánuk, és semmilyen juttatásra nem vagy jogosult utánuk, sem oviban, sem iskolában. Annál már az egy gyerek is jobb.

Nekünk kettő van, egy 4 és egy 7 éves, ovis, meg iskolás, egy csomó csoport, meg osztálytársuk jogosult mindenféle kedvezményre, az enyémek nem, mert mi dolgozunk, így mi lettünk a hátrányos helyzetűek.

Gondolkodunk a harmadik babán, én nagyon szeretném, a párom is de még nem mertünk belevágni a mocskos anyagiak miatt.

2013. ápr. 11. 12:54
 6/23 anonim ***** válasza:
Sok ilyet hallani manapság:( De szeritnem is inkább elgyen egy mint hogy az legyen hogy jaj te most nem kapsz uj cipőt mert a tesód most kapott uj kabátot. volt ilyen barátnőm annó, szörnnyű volt szegénynek. Mi feltudnánk nevelni többet is jólétben, sajnos mégsem jön össze még az első sem:( Na de ami késik nem múlik...
2013. ápr. 11. 13:03
 7/23 anonim ***** válasza:

1. vok.

Most mondjátok már meg, nem undorító ez az egész?! Ez a rohadt kínlódás. Komolyan szinte összegszerűen be kell kalkulálni a kiadások közé a gyereket is! Tudom azt is, hogy "állambácsi" (már ha van) nem adhat mindent csak úgy, mert akkor ott is szaporodnának, ahol amúgy sem kellene. De egyszerűen gyalázatos, hogy itt vergődünk, jöhetne még baba, mert annyi szeretet van az én családomban, hogy na. De mi meg mereven elutasítjuk, mert azt nem tudom hogy húzom ki hó végéig, nem még utána.

2013. ápr. 11. 13:05
 8/23 A kérdező kommentje:
Igen, ezt már sokan mondták, hogy három gyerekkel egyszerűbb az élet, legalábbis anyagilag. :) Nagyon nehéz jó döntést hozni...
2013. ápr. 11. 13:10
 9/23 A kérdező kommentje:

Én is ezen idegesítem magam, kedves első és gondolom sokan mások is. Elvárják, hogy szülj gyereket, neveld becsületesen, tisztes polgárhoz méltón, de már ott elakad a dolog, hogy bele sem merünk vágni...

Még az sem lehet biztos a dolgában aki megengedheti magának, mert a mai világban semmi sem állandó. Ma még van munka holnap már nem biztos. De ilyen erővel akkor egyet sem kellene vállalni. Már nincs sok időm törni a fejem, én 30 vagyok a párom 36. Most vagy soha! Mi a szerencsésebbek közé tartozunk, legalábbis abban a tekintetben, hogy gyakorlatilag önellátók vagyunk, élnek a nagyszülők segítenek, persze nem anyagilag. De ha az érveket számolom több szól a baba mellett mint ellene.

2013. ápr. 11. 13:22
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Látod? Minden relatív. Én (1) kifakadok, erre te rájösz, hogy ti ettől jobban álltok. Lehet, egy óra múlva válaszol valaki olyan, akitől viszont én állok jobban. Ilyen szemmel is mérlegeld a döntésedet!
2013. ápr. 11. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!