Más sem vállal be második babát csupán az anyagiak miatt?
"csak mi vagyunk "besz@riak"?"
Nem, ti felelősen gondolkodó emberek vagytok. A gyereket nem csak megszülni kell, hanem felnevelni is. És ehhez bizony hozzátartoznak az anyagiak, mert minden pénzbe kerül. És igen, fontos a szeretet, de abból nem lehet jóllakni, meg rezsit fizetni stb.
Ha fiatalok vagytok, várjatok pár évet, hátha addig javul a helyzetetek.
A számok tekintetében a két gyerkőc a leg kevésbé kifizethető. Ha három van akkor már nagycsaládos vagy, jár egy csomó kedvezmény.Két gyerek pont annyival kerül többe egynél, hogy mindent duplán kell befizetned utánuk, és semmilyen juttatásra nem vagy jogosult utánuk, sem oviban, sem iskolában. Annál már az egy gyerek is jobb.
Nekünk kettő van, egy 4 és egy 7 éves, ovis, meg iskolás, egy csomó csoport, meg osztálytársuk jogosult mindenféle kedvezményre, az enyémek nem, mert mi dolgozunk, így mi lettünk a hátrányos helyzetűek.
Gondolkodunk a harmadik babán, én nagyon szeretném, a párom is de még nem mertünk belevágni a mocskos anyagiak miatt.
1. vok.
Most mondjátok már meg, nem undorító ez az egész?! Ez a rohadt kínlódás. Komolyan szinte összegszerűen be kell kalkulálni a kiadások közé a gyereket is! Tudom azt is, hogy "állambácsi" (már ha van) nem adhat mindent csak úgy, mert akkor ott is szaporodnának, ahol amúgy sem kellene. De egyszerűen gyalázatos, hogy itt vergődünk, jöhetne még baba, mert annyi szeretet van az én családomban, hogy na. De mi meg mereven elutasítjuk, mert azt nem tudom hogy húzom ki hó végéig, nem még utána.
Én is ezen idegesítem magam, kedves első és gondolom sokan mások is. Elvárják, hogy szülj gyereket, neveld becsületesen, tisztes polgárhoz méltón, de már ott elakad a dolog, hogy bele sem merünk vágni...
Még az sem lehet biztos a dolgában aki megengedheti magának, mert a mai világban semmi sem állandó. Ma még van munka holnap már nem biztos. De ilyen erővel akkor egyet sem kellene vállalni. Már nincs sok időm törni a fejem, én 30 vagyok a párom 36. Most vagy soha! Mi a szerencsésebbek közé tartozunk, legalábbis abban a tekintetben, hogy gyakorlatilag önellátók vagyunk, élnek a nagyszülők segítenek, persze nem anyagilag. De ha az érveket számolom több szól a baba mellett mint ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!