A férjem gyereket akar, én nem. Mi a megoldás?
A férjemmel mindketten 32 évesek vagyunk. Pár éve vagyunk együtt, és már a kapcsolatunk elején letisztáztuk, hogy nem akarunk gyereket (egyikünknek sincs).
Most viszont elkezdtek "potyogni" a babák a baráti körben, és a férjem is elkezdte mondogatni, hogy ő is akar. Én viszont továbbra sem szeretnék.
Kicsit átverve érzem magam, hiszen annak idején fontos volt, hogy ebben is egyformán gondolkodjunk. Most viszont dühös vagyok, mert úgy érzem, átrázott...
Volt már valaki hasonló helyzetben? Mit tegyek? Egyelőre halasztom a dolgot, nem beszélek róla, hátha nyerek egy kis időt. De ez nem tartható sokáig.
Köszi a válaszokat!
Sosem szerettem a gyerekeket, ezért nem is szeretnék. A gyerekvállalásnak csak a negatív oldalát látom: hízás, kialvatlanság, bezártság. Egyiket sem viselem jól. A pozitív része (csillogó gyerekszemek, stb...) nem hatnak rám.
Ezen kívül még "élni" szeretnék: kettesben csavarogni, utazni a férjemmel, klassz dolgokat átélni. És nem, nem lehet ugyanúgy kirándulni egy gyerekkel, mint kettesben:-) Főleg ez tart vissza a szüléstől.
Be vagyok tojva, mert olyasmit mondott, hogy ha én nem szülök, majd lesz olyan, aki igen. Ez is megdöbbentett, hogy az én okos, művelt férjem ilyet mond.
Ha tudnám, hogy egy gyerek miatt nem hagy el, talán be is vállalnám. De az apák 5 gyerek mellől is símán lelépnek, ez nem tartja őket vissza.
Tényleg csak halogatni tudom a dolgot, hátha leesik neki, hogy a gyerekezés kemény lemondásokkal is jár (hobbiról, szabadidőről, pénzköltésről), és ez majd elgondolkodtatja.
Szerintem neki ez már rég leesett, nyilván nem hülye.
De ezt nem tudom hova tenni:
"ha én nem szülök, majd lesz olyan, aki igen. Ez is megdöbbentett, hogy az én okos, művelt férjem ilyet mond"
A gyerek az nem egy cipő, vagy egzotikus utazás, az az életben egy krva nagy dolog, és akik szülők egybehangzóan állítják, hogy a legjobb és legfontosabb. Szóval nem igazán értem, hogy okos, művelt férfitól miért megdöbbentő, hogy ha márpedig ő gyereket akar, akkor ha úgy van keres egy olyan nőt, akivel az élet legnagyszerűbb csodáját illetően is egyformán gondolkodnak nem csak sóvárog melletted. Nekem ez nagyon szemöldök felhúzósan hangzik, mintha csak a buta, műveletlen embereknek lenne fontosabb a gyerek, mint az, hogy lehessen utazgatni kettesben valakivel.
Ezzel a gondolkozásmóddal ne vállalj gyereket, nem való az Neked. Engedd el a férjed, hogy megtalálja a szerető, ÖNZETLEN, hozzá illő feleségét, aki megajándékozza gyerekekkel, és boldog, büszke családapaként élhet, Te meg térj vissza a szinglik világába.
Ez az én tanácsom, tisztán jó indulatból
"Ha tudnám, hogy egy gyerek miatt nem hagy el, talán be is vállalnám. De az apák 5 gyerek mellől is símán lelépnek, ez nem tartja őket vissza."
- nem lehet statisztika alapján ezeket kitalálni..
Családot szeretne alapítani. Meg fogja találni a megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!