Ha én nem ülök rá a "piszkos" Wc-re de a párom igen és én nem ülök a "piszkos kádba de a párom igen, akkor elkaphatok így is valamit?

Szia!
Attól függ, mennyire piszkos a piszkos. Ha otthon többen használjátok és a párod nem takarítja le használat előtt, az normális esetben még nem okoz problémát, de ha olyan illemhelyet használ rendszeresen, amit nagyon sokan használnak, akkor szinte borítékolható a fertőzés.
Elvileg normál állapotban is jelen vannak a hüvelyben kórokozók, de ha egészséges valaki, nem tudnak annyira elszaporodni, hogy gondot okozzanak.
Valamitól legyengült a védekező mechanizmus, ezért a visszatérő fertőzés. Lehet ok az antibiotikum szedése, vagy mondjuk pl cukoranyagcsere zavar. Én ez utóbbiak táborát erősítem, és sajnos rendszeres vendég lettem a nődokimnál. :-(
Ha még nem voltál, menj el endokrinológushoz, és csináltass terheléses cukor + inzulin vérvételt, ha gond van vele, ez lehet az alap ok, amiért állandóan visszatér a fertőzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!