Szerintetek mi a "legideálisabb" fogamzásgátló módszer, amit egy életen át lehet alkalmazni?
Figyelt kérdés
28 éves vagyok, van két kisfiam, és nem szeretnék több gyermeket vállalni. Mielőtt a férjemmel megismerkedtem, kb 6 évig fogamzásgátló gyógyszert szedtem, de arra nem szeretnék visszaállni, mert kikészítette az idegeimet, egyszerűen éreztem, hogy állandóan ideges vagyok. Az óvszer, számolás, megszakítás, spermaölő krém kizárva, mert ezekben nem bízom meg száz százalékosan. Spirált ne szeretnék, mert idegen test a szervezetben, plusz nem tetszik a tudat, hogy folyamatos mesterséges gyulladás alatt legyen a testem. Csak arra jutok mindig, hogy muszáj lenne valamilyen hormonális védekezés, de abba is rossz belegondolni, hogy még legalább 20 éven keresztül, folyamatosan hormonokkal tömjem magam... Már elgondolkodtam az elköttetésen is. Nektek mi a véleményetek, mi mellett döntöttetek, és miért?2013. márc. 21. 09:22
11/13 anonim válasza:
Az elköttetés végleges és visszafordíthatatlan, ezt érdemes szem előtt tartani és jól megfontoltan dönteni, mert a jövő - sajnos vagy szerencsére, de - kifürkészhetetlen. És sajnos a pakliban az is benne van, hogy bármelyikünk elveszítheti valamilyen tragédia következtében a családját, és akkor ennek a rossz döntésnek köszönhetően többé nem lesz esélyünk újra saját családban élni. :(
12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az óvszer tuti kilőve, mert utáljuk is a férjemmel, és nem bízom benne...Abban igazatok van, hogy a meddővé tétel drasztikusan hangzik, talán 5-10 évig tablettát fogok szedni, és majd utána elgondolkozom rajta újra.
2013. márc. 21. 12:08
13/13 anonim válasza:
Ugyanez (volt) a problemam nekem is 1 eve.
Nekem a Nuvaring ugyanolyan mellekhatassal jart, mint a tablettak, konkretan egy aszexualis idegbeteg lettem tole :)
En sem akartam sem spiralt, sem elkotest, de a gumit utaljuk, Pharmatex mellett pedig 2x is terhes lettem.
Vegul kiegyeztem a Mirena-ban, ami ugyan mehen beluli, de nem spiral, hormonos, de elvileg csak helyben hat.
Az szolt meg mellette, hogy eleg sok a menzeszem es sokaig is tart.
Ha erdekel, irok meg rola, mert mar 1 eve fent van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!