Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek mi a "legideálisab...

Szerintetek mi a "legideálisabb" fogamzásgátló módszer, amit egy életen át lehet alkalmazni?

Figyelt kérdés
28 éves vagyok, van két kisfiam, és nem szeretnék több gyermeket vállalni. Mielőtt a férjemmel megismerkedtem, kb 6 évig fogamzásgátló gyógyszert szedtem, de arra nem szeretnék visszaállni, mert kikészítette az idegeimet, egyszerűen éreztem, hogy állandóan ideges vagyok. Az óvszer, számolás, megszakítás, spermaölő krém kizárva, mert ezekben nem bízom meg száz százalékosan. Spirált ne szeretnék, mert idegen test a szervezetben, plusz nem tetszik a tudat, hogy folyamatos mesterséges gyulladás alatt legyen a testem. Csak arra jutok mindig, hogy muszáj lenne valamilyen hormonális védekezés, de abba is rossz belegondolni, hogy még legalább 20 éven keresztül, folyamatosan hormonokkal tömjem magam... Már elgondolkodtam az elköttetésen is. Nektek mi a véleményetek, mi mellett döntöttetek, és miért?
2013. márc. 21. 09:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

ez egy kompromisszum. nem akarok gyereket, ezért vállalok némi kényelmetlenséget, nálunk ez az óvszer volt. ha ennyi bajod van, akkor köttesd el magad, vagy ne szexelj. viccen kívül, az a legtutibb fogamzásgátló módszer!

mondjuk 28 évesen BIZTOS, hogy nem köttetném el magam, szóval én az óvszerre szavazok!

2013. márc. 21. 09:24
 2/13 anonim ***** válasza:

Tulajdnoképpen minden lehetőségtől elzárkózol, ezért vagy azért... most az itt válaszolóktól mit vársz?

Elsővel egyetértek, ilyen fiatalon és sem köttetném el magam.

2013. márc. 21. 09:28
 3/13 anonim ***** válasza:

A legbiztosabb módszer, ha nem érintkezel férfival.:)

Egyébként meg valóban köttesd el magad.

Én éveken keresztül védekeztem óvszerrel, soha egyetlen szakadás nem volt, soha mellette nem lettem terhes. Szerintem ha valaki nem fog ki véletlenül egy selejtes gumit és a gumit normálisan, az előírásoknak megfelelően használja, akkor nem nagyon kéne mellette teherbe esni.

A fogamzásgátlót megértem, ha nem akarsz szedni.

A megszakítás nem védekezés, ezt is megértem.

A spirált amúgy nagyon sokan dicsérik, hogy milyen jó, semmi gondjuk vele, a többi meg pont ez mellett lett terhes.:(

Szóval tényleg vagy nem szexelsz, vagy elkötteted magad.

Viszont ha nem adj isten, még 26 éves vagy, bármi lehet, ha később mégis akarnál majd még egy gyereket, akkor viszont már nem lehet.

2013. márc. 21. 09:29
 4/13 anonim ***** válasza:
Létezik a Nuvaring nevű hüvelygyűrű. Nagyon jó, észre sem lehet venni, hogy fent van. 3 hetente le kell venni, 1 hét szünet, aztán fel az új. Helyileg hat, sokkal biztonságosabb, mint a szájon át szedhető gyógyszerek. Én nagyon szeretem.
2013. márc. 21. 09:29
 5/13 anonim ***** válasza:

Őszintén??? Ne hari nem fogok tudni segíteni de a kérdésedre a válaszom az hogy SEMMI, vagy a no sex...

Én sem szedhetek semmi hormon tartalmút így ezek eleve kilőve ( közeli hozzátartozóim hormonfüggő nőgyógyászati daganatokban haltak meg 50 év körül) spirál mellett lett egy tündéri édes (ámde nem tervezett) kisfiam (3.baba). Óvszert nagyon utáljuk és volt hogy kiszakadt, mehettem esemény utáni tablettáért ami lóadag hormon ugyebár erre nem lehet ráállni hogy majd azt szedegetem, pharmatex és egyebekben szintén nem bízom, a ciklusom összevissza van.

Elköttetéshez én is fiatalnak tartom magam, az orvosom is (32 éves vagyok).

Szóval nem tudom, fogalmam sincs. Marad a gumi amit szívből utálok dehát inkább mint nem kívánt gyermek...

2013. márc. 21. 09:31
 6/13 anonim ***** válasza:
Létezik fogamzásgátló injekció. Pár havonta kell beadatni.
2013. márc. 21. 09:32
 7/13 anonim ***** válasza:
óvszer. 10évig nyújtott biztonságot,majd amikor nem védekeztünk rögtön összejött a baba ,rá 2évre ismét.Nincs tökéletesen komfortos megoldás,a biztonságos szexnek ára van.Az elköttetéshez 1megjegyzés: a férjem 2gyereket akart,megszülettek,elhagyott minket,ha jönne még új férfi az életünkbe,nem szeretném h amiatt menjünk szét h nem születhet közös gyerekünk mert elköttettem magam.Nem tudhatod mit hoz a jövő,akár párkapcsolatilag,akár h mégis akartok majd 5-10év múlva még babát.Az elkötés lenne a legutolsó amit választanék.
2013. márc. 21. 09:38
 8/13 anonim ***** válasza:
A fog.gátló injekció IS hormon meg a nuvaring IS. Ha baja van a hormonokkal, akkor ettől is lesz.
2013. márc. 21. 09:38
 9/13 Golan Trevize ***** válasza:

Ha biztosan nem akarsz többé gyereket, akkor a művi meddővé tétel (lekötés) a legbiztosabb módszer, ráadásul eszköz és hormonmentes.

Azért ha nem akarsz ennyire drasztikus megoldásba így hirtelen beleufrani, szerintem nyugodtan próbálj ki valami korszerű fogamzásgátólt, mert a mai fogamzásgátlók már nagyon mások, mint a 10 évvel ezelőttiek.

2013. márc. 21. 09:49
 10/13 anonim ***** válasza:

Nuvaring messziről se biztonságosabb mint a fogamzásgátló tabletta,(maximum annak aki feledékeny és 3 napból kétszer ha bevesz tabit)

Én 30 éves koromig tablettáztam,nem volt tőle bajom,aztán jött a két gyerek,33 évesen elköttettem magam,több gyerek tutira nem kell.

37/N

2013. márc. 21. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!