Milyen megelőző vizsgálatok kellenek babavállalás
előtt?
normális esetben nincsenek vizsgálatok, csak a labor, ami szokott lenni. Ha problémád van, akkor azt ki kell kezelni előtte. Mindenképpen szólj, hogy babát akarsz.
2013. márc. 20. 17:57
Szia!
Csak az új helyzet miatt izgulsz?
Egyébként mi a gond? Valami baj van nőgyógyászatilag?
2013. márc. 20. 18:00
Egy rákszűrést csináltass ,mert amúgy is kérik a citológiai papírodat majd és ha túl régi a papír terhesen fogják megcsinálni.
2013. márc. 20. 18:17
4/11 A kérdező kommentje:
Remélem ,hogy semmi baj nincs...megint lehet valami gyulladás..mert f*lyásom van..nagyon enyhe és halvány sárga színű :(. Múltkor is volt(vizeletmintában) és a háziorvosom Canestent irt fel. Most fél évre rá megint van,menstruáció után jött ki. Vettem Canestent, mert múlt héten nem értem oda az orvoshoz. Remélem ezzel nem csináltam nagyobb bajt. Egyébként ez az egyetlen tünet. Az új helyzet miatt is izgulok,hogy minden rendben legyen illetve most amiatt is ,hogy sok dolgot kell mondanom neki állva :D és zavarban leszek. Nem tudom melyikkel kezdjem.A tünet,rákszűrés vagy Baba?
Ne izgulj! :)
Ami panaszod van, azt mondd el mindenképp, illetve azt is, hogy babát szeretnél. Túl nagy dolgokat viszont ne várj. Úgy értem, hogy semmi extra vizsgálat vagy ilyesmi.
Fogamzásgátlót szedtél esetleg? Mert ha igen, max. annyi, hogy elmondja, hogy várjatok 2-3 hónapot a próbálkozással, aztán mehet a menet :)
Egyébként sztk-s vagy magánorvoshoz jársz? Mert ha magán, ott lehet, hogy jobban belemegy majd a témába, én nem tudom csak az sztk-sat, ott meg nem csinálnak belőle nagy gondot. Mielőbbi babásodást neked! :)
2013. márc. 20. 18:28
6/11 A kérdező kommentje:
Sztk-s orvoshoz járok jelenleg,de csak azért ,mert általában csak rákszűrésre kell mennem. Esetleg néha, ha van valami probléma, de szerencsére ritkán van ilyen. Azt én is észrevettem ,hogy úgy viselkednek,mintha túl akarnának esni rajta gyorsan..ezért is izgulok,hogy így is kellemetlen elmondani mondjuk a tüneteket,de ha még siettetnek is..Szeretnék magánorvoshoz járni mindenképp, csak most nem akarok várni már a vizsgálattal. Szedtem gyógyszert,de már októberben abbahagytam. Köszönöm szépen a jó kívánságot! :) :)
7/11 A kérdező kommentje:
Illetlenség megkérdezni,hogy leülhetek-e? Ott van egy szék,de sosem mondja ,hogy üljek le.
Hát, érdekes egy doki az biztos... :)
Az enyém mindig mondja, hogy üljek le. Sokkal kényelmesebb úgy beszélgetni. Állva egy kicsit valóban siettetős, meg idegen lehet az egész.
Figyelj, szerintem, hogyha kellemetlenül érzed magad a nőgyógyásznál, ahová jársz, mindenképp válts! Nem feltétlen magánorvosra gondoltam, mert ha nincs semmi extra gond, akkor felesleges a pénzt költeni, nem? :)
2013. márc. 20. 19:19
3. vagyok,nekem folyásra Vagilact hüvely tablettát írt a doki.vény nélkül kapható fertőzések,bacik ellen és a ph értéket vissza állítja!megelőzésre is nagyon jó!
2013. márc. 20. 19:44
10/11 A kérdező kommentje:
Már néztem másikat! Szerintem holnap oda telefonálok ,hogy van-e időpont. Remélem nem fogok csalódni. DR. VERSÉNYI TIBOR, DR. PSENYECZKY-SZIKSZAY ÁDÁM ők a 13.kerületben vannak, de gondolkozom ,hogy dr Anga-Kis Balázshoz menjek-e. Jókat írnak mindháromról. Esetleg van valamelyikőtöknek tapasztalata? Eddig a Maros utcába jártam Budára.
Kapcsolódó kérdések: