Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kaali intezet Budapestrol...

Kaali intezet Budapestrol tapasztalatok? Jok es rosszak is erdekelnenek?

Figyelt kérdés
Masik kerdesem, h kulfoldon dolgozom jelenleg, de otthon szeretnem a lombik programot, megoldhato-e? Tehat mikor otthon leszek iden nyaron kb6-7 het de hosszabbitani tudom ha kell, meg lehet oldani ez alatt az ido alatt vagy hosszadalmasabb es utazgatnom kell ket orszag kozott?
2013. márc. 14. 03:05
 1/10 anonim ***** válasza:
Én egyszer voltam ott konzin a legjobb dokinál, tényleg ért hozzá, de nagyon lehúzósak, olyan vizsgálatokat akart megcsináltatni amik már megvoltak, de neki csak a haver dokitól lett volna jó. 6 hét alatt tuti, hogy nem tudod ellintézni.Ha kapsz konzi időpontot arra za időpontra, akkor elküldenek vizsgálatokra, majd talán 6-8 hónap múlvára kapsz időpontot lombikra, a kevésbé jó dokiknál csak 3-4 hónap a várólista.
2013. márc. 14. 08:49
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia ! Én bp-n szállodába dolgozom, sok külföldi jár hozzánk lombik ügyben, és az istenhegyi klinikára járnak..ált 3 hét körül van a kezelés..minden reggel járnak !!
2013. márc. 14. 09:19
 3/10 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak a Kaálival, engem nem akartak lehúzni (emiatt sztk-ban csináltattam meg pár vizsgálatot, amit náluk nem ingyen ugyan, de akár még aznap el tudtam volna intézni, így viszont 3 hónap lett belőle!!!).

Hat hét biztosan nem lesz elég mindenre, főleg hogy sok vizsgálat ciklushoz kötött. Ha már eljutsz odáig, hogy inszem, vagy lombik, akkor minimum a ciklusod első felét a leszívásig, + 3-5 nap a beültetésig, az országban kell töltened, hacsak nem akarsz kétnaponta ingázni. De ha már az első konzira valami hihetetlen csoda folytán úgy mész, hogy minden papír, lelet megvan, és a doki nem kér mást, akkor is a várólista végére kerülsz, ami 3 hónaptól kezdve akár fél év is lehet.

Én úgy mentem az első konzira, hogy megvolt a hormonlabor, andrológia, átjárhatósági eredmény, minden rendben volt elvileg, a doki pedig közölte velem, hogy kicsit túlsúlyos vagyok, adjak le pár kilót, és akkor beszélhetünk az inszemről. 3 hónap múlva mentem vissza 15 kilóval könnyebben, és akkor kaptam az első receptemet az inszemhez.

Szóval hosszú folyamat ez sajnos. :-(

2013. márc. 14. 10:53
 4/10 A kérdező kommentje:

Az Istenhegyi Géndiagnosztikai, Nőgyógyászati és Családtervezési Centrum-ra gondoltal kedves 2es hozzaszolo?

Fel fogom hivni oket es megkerdezem. Koszi szepen. nem is tudtam errol az intezmenyrol.

2013. márc. 15. 05:12
 5/10 anonim ***** válasza:
igen :)
2013. márc. 15. 06:47
 6/10 anonim ***** válasza:
én is kaális vagyok (már lombik), engem nem akartak "lehúzni", a doki mondta is, hogy nyugodtan csináljam tb-re. Csak hát nekem így kb. egy hónap alatt lett meg minden eredmény. A doki soha nem mondta, hogy csak azt a vizsgálatot fogadja el, amit mondjuk xy csinál...
2013. márc. 15. 10:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Kaális voltam, BMC-s lettem. Teljes lehúzás megy ott, de amíg oda jártam, nekem se esett le. Novemberben volt az 5. inszem, majd azt mondta a doki, hogy akkor jöhet a lombik, de a lista vége nyár elejénél van. Decemberben elmentem a BMC-be konzira, ott a kivizsgálások után egyből indulhatott a program, és most már 10.hetes kismama vagyok. Ha a Kaáliban maradok, még mindig csak várok a lombikra. A lehúzás meg abban merül ki, hogy megkérdeztük, ha nem TB-re, hanem önköltségen szeretnénk a lombikot, úgy is ilyen sokat kell-e várni, mire a válasz: nem, úgy már indulhat a következő ciklusban....tehát nem kapacitásbeli problémáik vannak, ha fizetsz, meg tudják csinálni. Nekem az orvosommal nem volt bajom, inkább a rendszerrel.
2013. ápr. 1. 06:27
 8/10 A kérdező kommentje:
koszi a valaszt. a BMC a Budai Meddosegi Centrumot takar? Lehet h hulyet kerdeztem.. koszi
2013. ápr. 2. 16:17
 9/10 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Kedves 7-es válaszoló!

Azért kellett volna várni fél évet ha TB-re megy, mert a TB határozza meg, hogy havonta mennyi lombikot támogat. A Kaáli ezt maximálisan ki is használja. Egy másik intézményben befértél az aktuális havi keretbe, ennyi. Azt is el tudom képzelni, hogy ott több lombikot engedélyeznek tb-re havonta. De hivatalos infóm nincs róla. Fizetőst viszont minden intézmény annyit csinálhat, amennyit csak tud, vagy igény van rá.

A lényeg, hogy nem lehúzási kísérlet volt a Kaáli részéről, őket is kötik a szabályok. :-(

2013. ápr. 2. 16:57
 10/10 anonim ***** válasza:

"7"-es vagyok.

Tisztában vagyok vele, hogy mennyit és milyen időközönként finanszíroz a TB, nem ma kezdtem ezt a meddőségi sztorit, sajnos. Azt is elfogadom, hogy más intézmény más ütemmel tudja a saját keretét felhasználni, ami egyébként éves keret, nem havi, de ennek nincs jelentősége. Erre is vonatkozott a "rendszerrel van bajom" utalás...

A saját magam érdekében döntöttem úgy, hogy akkor már olyan centrumba járok, ahol nem az időmet húzzák csak. A Kaálival kapcsolatban csak az volt a bajom, hogy minden egyes sikertelen inszem után felvetettem a lombik kérdését, de egyetlen egyszer sem mondták, hogy felírnak a listára, legalább addig is ketyegne az idő, míg az inszemekkel szórakozunk. Ismerek olyat, aki rutinosabb lévén ezt kiharcolta ott magának, és nem nyert vele üres félévet. Lehetne hivatkozni a hivatalosan 6 inszem a lombik előtt-re, de úgy gondolom, mivel a Kaáliban költségtéritéses, így nem igazán jogos.

Kedves Kérdező, a BMC a Budai Meddőségi Centrum, igen. Ha valakinek ezzel van problémája, én azt is maximálisan elfogadom, nem vagyunk egyformák. Lényeg az, bárhova is mész, sikerüljön! :)

2013. ápr. 2. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!