Kaali intezet Budapestrol tapasztalatok? Jok es rosszak is erdekelnenek?
Szia!
Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak a Kaálival, engem nem akartak lehúzni (emiatt sztk-ban csináltattam meg pár vizsgálatot, amit náluk nem ingyen ugyan, de akár még aznap el tudtam volna intézni, így viszont 3 hónap lett belőle!!!).
Hat hét biztosan nem lesz elég mindenre, főleg hogy sok vizsgálat ciklushoz kötött. Ha már eljutsz odáig, hogy inszem, vagy lombik, akkor minimum a ciklusod első felét a leszívásig, + 3-5 nap a beültetésig, az országban kell töltened, hacsak nem akarsz kétnaponta ingázni. De ha már az első konzira valami hihetetlen csoda folytán úgy mész, hogy minden papír, lelet megvan, és a doki nem kér mást, akkor is a várólista végére kerülsz, ami 3 hónaptól kezdve akár fél év is lehet.
Én úgy mentem az első konzira, hogy megvolt a hormonlabor, andrológia, átjárhatósági eredmény, minden rendben volt elvileg, a doki pedig közölte velem, hogy kicsit túlsúlyos vagyok, adjak le pár kilót, és akkor beszélhetünk az inszemről. 3 hónap múlva mentem vissza 15 kilóval könnyebben, és akkor kaptam az első receptemet az inszemhez.
Szóval hosszú folyamat ez sajnos. :-(
Az Istenhegyi Géndiagnosztikai, Nőgyógyászati és Családtervezési Centrum-ra gondoltal kedves 2es hozzaszolo?
Fel fogom hivni oket es megkerdezem. Koszi szepen. nem is tudtam errol az intezmenyrol.
Szia!
Kedves 7-es válaszoló!
Azért kellett volna várni fél évet ha TB-re megy, mert a TB határozza meg, hogy havonta mennyi lombikot támogat. A Kaáli ezt maximálisan ki is használja. Egy másik intézményben befértél az aktuális havi keretbe, ennyi. Azt is el tudom képzelni, hogy ott több lombikot engedélyeznek tb-re havonta. De hivatalos infóm nincs róla. Fizetőst viszont minden intézmény annyit csinálhat, amennyit csak tud, vagy igény van rá.
A lényeg, hogy nem lehúzási kísérlet volt a Kaáli részéről, őket is kötik a szabályok. :-(
"7"-es vagyok.
Tisztában vagyok vele, hogy mennyit és milyen időközönként finanszíroz a TB, nem ma kezdtem ezt a meddőségi sztorit, sajnos. Azt is elfogadom, hogy más intézmény más ütemmel tudja a saját keretét felhasználni, ami egyébként éves keret, nem havi, de ennek nincs jelentősége. Erre is vonatkozott a "rendszerrel van bajom" utalás...
A saját magam érdekében döntöttem úgy, hogy akkor már olyan centrumba járok, ahol nem az időmet húzzák csak. A Kaálival kapcsolatban csak az volt a bajom, hogy minden egyes sikertelen inszem után felvetettem a lombik kérdését, de egyetlen egyszer sem mondták, hogy felírnak a listára, legalább addig is ketyegne az idő, míg az inszemekkel szórakozunk. Ismerek olyat, aki rutinosabb lévén ezt kiharcolta ott magának, és nem nyert vele üres félévet. Lehetne hivatkozni a hivatalosan 6 inszem a lombik előtt-re, de úgy gondolom, mivel a Kaáliban költségtéritéses, így nem igazán jogos.
Kedves Kérdező, a BMC a Budai Meddőségi Centrum, igen. Ha valakinek ezzel van problémája, én azt is maximálisan elfogadom, nem vagyunk egyformák. Lényeg az, bárhova is mész, sikerüljön! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!