Miért kell 6 hónapot várni?
Második gyerkőcöm 5 hetesen nem fejlődött sajnos tovább, fel is szívódott, műszeres befejezés lett a vége 11 hetesen. (Nagytesó természetes szüléssel jött a világra, komplikációmentes terhesség után. Ennek a vetélésnek semmi okát nem találták. Talán egy vírus, amit kb 5 hetesen kaptam el a tesótól, talán egyéb genetikai ok. Ennyit mondtak.)
Nem értem, ilyen rettentő sokat várni a próbálkozással? Ráadásul az egyik orvos 2-3 hónapot mondott, a másik 3-4-et, a harmadik 6-ot. Az világos, hogy meg kel gyógyulnom, de nem értem, miért ne jönnék helyre mondjuk 4 hónap alatt...
Látom, hogy más kérdéseknél is 3 hónapot írtak a többiek, hát annál jobban érdekel, a dokim miért mondott hatot... Ha esetleg orvos válaszolna, annak nagyon örülnék!!!
Kedves Kérdező!
Amit én megértettem anno a témában, az az, hogy ha pl. sárgatest elégtelenség okozta a vetélést, akkor attól nem lesz jobb, ha vár valaki. Én így egyből kaptam Utrogestant, 15 hétig szedtem, most vagyok 30 hetes kb.:)
Ha a magzatnak volt valami genetikai problémája, megint hiába vár valaki, hiszen ez nem az anyuka "hibája" volt.
Ha pedig az anyukánál volt egy gyulladás, bármi egyéb, akkor kezelés nélkül a fél évre rá megfogant baba éppen ugyanúgy fog elmenni, mert a baj nem lett kikezelve.
Ezért a legjobb szívvel azt ajánlom, próbálj utánajárni, nincs-e gyulladásod, bármilyen méh problémád, mert ez nagyon fontos. Esetleg hormonszint nézés is hasznos lenne. Ha semmi nincs, akkor félelem nélkül hajrá a következő babával akkor, amikor Te és Párod szeretnétek, ne egy orvosnak próbálj megfelelni, mert ahány orvos, annyifélét mond.
Köszönöm!
Azt nem tudom, hogy ha sárgatest elégtelenség okozta, akkor azt utólag ki lehet-e deríteni ?
A háziorvossal csináltattam most egy teljes vérképet, a nőgyógyásszal meg megpróbálok egy hormontesztet, hátha kiderül a turpisság. Remélem, alaposan kivizsgálja a bendőmet is, hogy ott minden rendben van-e.
Eléggé gyanakszom azonban a vírusra, amit a nagytesótól kaptam el. Kb a megfertőződésem, és a baba "megállása" egyidőben lehetett.
Még az a "szerencse", hogy ilyen korán történt. Pár hónappal később már sokkal jobban megviselt volna. Gondolatban már a harmadikat tervezem :-D
Kedves 11 és az összes kismami! Nagyon boldog babázást, könnyű szülést, és sok-sok tejcsit! ;-)
Gratulálok! :)
Remélem minden rendben lesz! Boldog és zavartalan babavárást kívánok Nektek!
2. válaszoló voltam :)
7hét4nap Eddig minden rendben van :-D
Hármasikreknek indult, de egy maradt.
Jujj, de boldog vagyok!!! :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!