Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hereviszér műtét után helyreál...

Hereviszér műtét után helyreáll a sperma termelés? Vagy ez is egyénfüggő?

Figyelt kérdés
Férjemnél hereviszér tágulatot állapítottak meg és nagyon rossz lett a sperma eredménye. Jelenleg csak lombikkal lehetne gyerekünk. Bár van már egy közös gyerekünk, de ő lassan háromé lesz, hogy megfogant, tehát azóta romlott úgy az állapota, hogy egy év alatt nem sikerült teherbe esnem. Van valakinek esetleg tapasztalat, hogy ilyen rossz eredmény után helyreáll-e annyira a sperma termelés, hogy spontán teherbe essek. 13% lassan mozog 87% egyáltalán nem mozog. Morfológiával nem volt gond és magával a mennyiséggel sem. Doki szerint akkora gond nem lehet, hogyha már van gyerekünk, de egyértelmű válasz nem mondott, hogy tuti helyreáll. Tapasztalatokat szeretnék gyűjteni. Köszi a válaszokat előre is.

#sperma #hereviszér tágulat műtét
2013. febr. 26. 00:13
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Köszi:)Hát párom idős lehet az is közbe játszii nem tudom.

Ő még itt nálunk sem akar dokihoz menni nemhogy máshová.Pedig ajánlották a Kopa dokitort azt mondták nagyon jó doki:))

Majd azért írj mi lett sikerült e baba vagy milyen lett a spermium vizsgálat:)

2013. márc. 28. 08:52
 12/24 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nagyon érdekel, hogy hogyan alakulnak nálatok a dolgok, mert hasonló helyzetben vagyunk.

A férjemnek is herevisszér tágulata van, és mi is több hónapja próbálkozunk és semmi. Én érzem, hogy velem minden rendben, mert óramű pontossággal működök. 28napos ciklus, 14.napon peteérés, soha semmi barnázás, szóval, ahogyan az a nagykönyveben meg van írva. Ezért nem gondolom, hogy velem lenne a gond.

Az én férjemnek jobb oldalon van csak, de ott elég vastagnak érzem.Azt még nem tudjuk, hogy ez hogyan hat nála a spermákra, mert nem tudom elcibálni oda. Mire lebeszéltem a dokival lebetegedett, azóta meg mindig kitalál valamit, de talán jövő héten sikerül "elvinni". Majd megírom az eredményt. Sok olyan tapasztalatot olvastam, hogy másnak nem volt ez hatással a katonákra. De én már csak erre tudok gondolni...Azon is rágódom, hogy vajon műtét után helyreáll-e hamar a spermakép, mikor jöhet össze, stb... Szóval ezért is vagyok kíváncsi, hogy nálatok mikor jön össze!!! Majd írj légyszi!!! Nagyon drukkolok Nektek!!! Jó lenne egy sikersztorit olvasni!!! :)

Sajnos nekünk még nincs babánk, de már beleőrülök úgy szeretnék!!!!

2013. márc. 28. 19:05
 13/24 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Hát nem könnyű ezekkel a férfiakkal az biztos. :-)

Szóval én most tartok a tizedik napomon úgyhogy nemsokára próbálkozhatunk. Majd használok ovu. tesztet, mert nekem sajna nem pontos a mensim és barnázom is előtte pár napot, de a hormonjaim ennek ellenére rendben vannak. Fiamnál is barnáztam előtte azt hittem hormon bajom van, de elsőre összejött.

Ha hónapok óta nem jön össze a babátok nagy esély van arra, hogy a férjednek is már annyira rossz a sperma képe, hogy természetes úton most ti sem tudnátok babát "készíteni". :-) Mint írtam a fiam három éve fogant meg első alkalomra és akkor már ott volt a tágulat, csak akkor még nem tudtunk róla. Lehet, hogy akkor iszonyat nagy mázlink volt, de lehet az is, hogy akkor még nem volt olyan rossz a sperma minősége. Húú hát, ha nekem a férjem nem vállalta volna a műtétet én hozzá sem szóltam voltam addig. :-)De szerencsére nagyon szeretne kistesót, úgyhogy ez nem volt kérdés nála szerencsére. A műtét maga tényleg nem vészes. A hasfalán van egy három cm-es pici seb. Az ott futó erek közül kötöttek el párat, amik majd elsorvasztják a herében lévő tágulatot ehhez kb. három hónap kell. A doki azt mondta, hogy akiket ő műtött kb fél éven belül lett a feleségük állapotos. De ezen kívül még diétázni is kell. Sok zöldés, gyümölcs, disznó hús nuku, cukor, fűszerek stb. Kap elég sok vitamint nagyobb dózisban. C vitamin, Ferulant, Q10, L-karnitin. Sok folyadék. Nincs szaunázás, szoros gatya. Hát nem olcsó mulatság, de szerencsére nem okoz gondot a költségvetésünkben. :-)Várunk fél évet, ha nem jön a tesó és rossz a spermakép is bejelentkezünk egy meddőségibe aztán reméljük a legjobbakat. Én bízom benne, ha máshogy nem lombikkal lehet még babánk. Szóval szerint rágd a párod fülét, hogy menjen el tényleg nem vészes a műtét. A férjem egyedül ment el a műtétre, egyedül vezetett haza. Pár napig pihent, picit húzódott neki a seb. Ennyi. Nem is kellett ott aludni a kórházban. A doki fiatal, jó fej, érti a dolgát. Azért sem árt a műtét, mert a doki azt mondta, hogy ez az évek során csak rosszabb lesz és tök steril lehet tőle a férfi. Gondolja meg és te is. Letudnál mondani egy babáról? Nem csodálom, hogy nagyon szeretnél már babát. Iszonyat jó anyának lenni. Én most a második babát jobban szeretném, mint az elsőt akartam, mert akkor még nem tudtam milyen jó állapotosnak lenni és anyának lenni. :-) Most már beszél a fiam. Nap, mint kapom az öleléseket, a puszikat és mondja, hogy mennyire szeret. Hát mit mondjak. Semmihez nem lehet ezt az érzést hasonlítani. Most találtam meg önmagamat. Idáig csak buli, nyaralás volt az élet, de visszagondolva nem is tudom, hogy tudtam idáig gyerek nélkül élni.:-)

Sok pozitív történetet hallottam, hogy hamar összejött a baba műtét után, remélem mi is közéjük fogunk tartozni és adhatunk egy kis reményt azoknak, akiknek ilyen problémájuk van és szeretnének babát. Üdv.

2013. ápr. 9. 09:10
 14/24 anonim ***** válasza:

Nagyon örülök, hogy írtál!

Képzeld, azóta voltunk orvosnál, és a páromnak sem lett túl jó a spermaképe. Azt mondták, hogy a minőséggel nincs gond(mozgékony stb...), csak a mennyiség kevés. Kb. harmada, vagy negyede annak, mint amennyinek lenni-e kellene. Most ott tartunk, hogy jövő hét szerdára van időpontunk egy olyan orvoshoz, aki meg is műti, ha kell(akinél voltunk már nem műt). Vele úgy beszéltük meg, hogy ő is szeretne csinálni egy spermaképet, mert csak annak hisz, amit ő lát, és ha valóban úgy ítéli meg, akkor kitűzzük a műtét időpontját is. Szerencsére egy nagyon korrekt, rendes dokit sikerült kifogni, aki elég hamar is adott időpontot, úgyhogy most már úgy érzem sínen vagyunk. Remélem ha valóban műteni kell, akkor nálunk sem lesz semmi gond, és utána hamar megfogan a trónörökös. :) Nekünk is azt mondta a doki, hogy utána oltárian meg fognak nőni az esélyeink. Persze a vitaminokat már most beszereztem, és az E-vitamint már szedetem is vele, hogy addig is próbálkozunk és hátha mákunk lesz, mint Nektek volt! :) Én sem sajnálok rá semmi pénzt és energiát. Most a baba az első. Anyuka akarok lenni minél hamarabb, és ezért meg is teszek mindent. :) Kívánom, hogy Nektek is hamar jöjjön az újabb csoda! Szerintem össze fog az jönni 6 hónapon belül!!! :) Nagyon szorítok!!!

2013. ápr. 9. 19:51
 15/24 anonim ***** válasza:

Drukkolok nektek :)))))))))

Mint kiderült párommal beszélgettünk nála mikor volt hereviszér sérv műtéte oligaspermia miatt csak 1-2 db spermiumja volt már akkor is ami mozdulatlan volt:((

Szerintem neki anno elszúrták a kezelést és nem is a hereviszér okozta a kevés spermiumot.(

Nem tudjátok genetikai betegség is okozhat ilyet?

2013. ápr. 9. 19:58
 16/24 anonim ***** válasza:
Biztosan van valami abban, amit írtál. Én sem hiszem, hogy a herevisszér okozta volna nála ezt az állapotot. Bár ha sokáig fennáll és jelentős a tágulat, akkor előfordulhat az, hogy a férfi teljesen nemzőképtelenné válik. Ezért is javasolta nekünk is a doki, hogy ha még most össze is jönne természetesen, akkor is műtesse meg, mert később már okozhat olyan roncsolást, ami miatt nem lehet 2. vagy akár 3.gyerekünk, mert nem tudhatjuk, hogy mit hoz az élet. Genetikai vizsgálatra nem küldték? Herebiopszia??? Hallottam már olyanról, hogy egyáltalán nem volt sperma és a heréből valahogy kinyertek 1 teljesen ép spermát és sikerült a lombik. Én a helyedben nem adnám fel. Tudom, hogy nehéz újra és újra felállni, bízni és csinálni tovább. De ha nem próbáljátok meg, akkor soha nem fogsz megnyugodni. Ha sikerül, nagy-nagy boldogság, ha pedig nem, akkor lehet könnyebben le tudod zárni ezt a dolgot...
2013. ápr. 9. 21:45
 17/24 anonim ***** válasza:

Hát elküldték Őt 10 éve anno amikor műtötték akkor nem küldték sehova azt mondták csak donor jöhet szóba.

Csak most párom ár nem ment el a genetikára és a biopsziára meg nem küldték el:((Azt mondták semmi esély.Nehéz annyira igazságtalan az élet.((

2013. ápr. 9. 22:08
 18/24 anonim ***** válasza:
Hát ezt tényleg nagyon szomorúan hallom, hogy azt mondták, hogy nincs esély. Iszonyat nehéz lehet ezt elfogadni. Pláne, amikor látod, meg hallod, hogy mindenkinek összejön, aki nem akarja és megy abortuszra. Aki meg majd meghal érte, annak nincs. És ez az ami igazságtalan. Miért nem tud az a baba odaszületni, ahol annyira várják?!
2013. ápr. 10. 19:43
 19/24 anonim ***** válasza:

Na igen:((Annyira szeretnénk:)

De igazságtalan az élet.(

2013. ápr. 10. 21:20
 20/24 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy szerdán pozitív lett a terhességi tesztem. Ma voltam vérvizsgálaton, ami pozitív lett. :-) Ez volt a második próbálkozós hónap. 6 napig pecsételtem úgyhogy azt hittem megint megjön. De nem jön. :-) Uh-n még nem láttak semmit. Holnap még visszamegyek. Remélem minden rendben lesz és hallhatjuk majd egyszer a szív hangját.Viszont most para van, mert a ciklsom 19. napján voltam tüdőszűrön. Lombikra készültünk és gondoltam, ha már van a városban elmegyek. :-((( Kb. 5 napos lehetett akkor és a petevezetékemben haladhatott. Mindig van valami carság. Ha kérdés van szívesen válaszolok. Egyébként 5 nap szünetet tartottunk, hogy erősödjenek a katonák és után sajna nem tudtunk együtt lenni, mert a férjem elutazott, így a 14. napomon voltunk együtt. Az ovum kb 14-16. cn nap között lehetett, mert voltam rákszűrésen és a doki uh-n 16. cn reggel már nem látta ott a petesejtet a petefészkemben. :-)

2013. jún. 7. 00:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!