Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » PCOS-ben szenvedők! Ti milyen...

PCOS-ben szenvedők! Ti milyen inzulin és cukorértékekre kaptatok Metformint (Meforalt, Eucreast stb. )?

Figyelt kérdés
Volt-e túlsúlyotok?
2013. febr. 12. 18:30
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Endokrin tankönyvben 100 felett írja valószínű IR-nek, 120 felett biztos IR-nek.

Neten magyar oldalon 45-öt találtam a 60-as és 120-as határértéknek is.

Angol orvosi szakcikkben pedig 65-öt a 120-asnak...

Egyébként 45 kg vagyok és 160 centi.

2013. febr. 14. 20:17
 12/15 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Nem csak a terhelt inzulin érték számít, nem lehet több, mint az ötszöröse az éhominak.

De én rettentő boldog lennék, ha ilyen értékeim lennének mint neked.

Napi 2 850-es eucreas-t szedek, 155cm vagyok és 50kg.

A legutolsó terhelt inzulin értékem 57 volt. Nem emlékszem pontosan, valamikor nyáron csinálták. De lassan 3 éve tart a 3-as kezelés, nem javulok. :-(

Lehet hogy a lombikok miatt, mert minden hormonturbó ront a helyzeten. :-(

2013. febr. 21. 11:05
 13/15 A kérdező kommentje:

Igen, ezt már hallottam. Meg azt is, hogy terhelt is max. 25 lehetne.

De igazából erről hivatalos forrást sosem találtam. Se tankönyvben, se neten, sehol. Csak itt gyakorin olvastam már jó párszor.

Nincs rendben a vérzésem, de a dokim nem akar metet írni, mert szerinte normálisak az értékeim.

Azt szerettem volna megtudni, hogy van-e itt olyan, akinek hasonló értékekre felírták s javult tőle a helyzet.

Remélem hamar rendbe jövünk mindannyian:) Utolsó: sikerült a lombik?

2013. febr. 21. 12:46
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem minden jó, csak a terheléses cukrom magas, 10.4

A normális 7-ig lenne, és 11-től diabétesz, szóval épp alatta van, de én így is kapok 750-es Merckformin XR-t naponta egyszer. 200g CH diétára állítottak be, igyekszem tartani, de nem méricskélek rendszeresen, többnyire saccolok. 164 cm vagyok és 56 kg, lassan egy éve szedem, de a ciklusom nem állt be. Ill. beállt, csak 22 naposra :-) Szóval így is -úgy is kell a stimulálás.

2013. febr. 21. 15:19
 15/15 anonim ***** válasza:

Szia, 165 cm és 46 kg voltam terhesség előtt. Az értékeim nagyjából:

0 és 120-as cukor is 4.6 körül, viszont a 60 perces 12. Inzulin 0 perces 5, 120 perces 28, 60 perces 165.

Ezekre itthon (vidéki város) nem írtak fel semmit, szerintük tökéletes. Budapesten súlyos IR-nek minősítették, merckformint egy évig kaptam, nem segített, majd 8 hó eucreas után spontán terhes lettem.

Terhesség előtt ciklusom 15 év alatt 4x volt, pattanások és durva hajhullás mellett.

2013. febr. 21. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!