Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Inzulin rezisztenciával mikor...

Inzulin rezisztenciával mikor leszek végre terhes?

Figyelt kérdés

Szeptemberben diagnosztizáltak, azóta szedem a Merckformint, sportolok, és a diétát is többnyire betartom (bevallom, karácsonykor volt egy kis megcsúszásom), valószínűleg az IR miatt kialakult magas prolaktin szintre a bromot.

Összességében 1,5 éve várunk a babára, és úgy érzem, hogy egyre reménytelenebb. Ráadásul úgy fest, hogy hamarosan a sport is csökkenni fog, munka miatt :(

2013. jan. 18. 20:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Még nagyon rövi ideje tartod a 3as kezelést, van akinél elég 3 hónap de van akinek 1 év kell a javuláshoz.
2013. jan. 18. 21:27
 2/9 A kérdező kommentje:

Az öt hónap rövid időnek szàmìt? :(

Én már úgy érzem évek teltek el...

2013. jan. 18. 21:37
 3/9 anonim ***** válasza:
Igazán nem akarom reklámozni a talpmasszőrömet, de szerintem tud segíteni. A nővéremnek és nekem pajzsmirigyproblémánk volt,ezért nekem 1-szer, a nővéremnek 5-ször ment el a baba. Ekkor találtuk ezt a megoldást. Azóta nekem egy 16 hónapos kislányom van, a nővéremnek meg 4 gyereke. Gyógyszer nélkül helyreállítta a pajzsmirigy értékeket. Júliusban kórházban voltam és ott találkoztam egy fiatal lánnyal, aki pont olyan problémával küzdött, mint te. Nagyon el volt keseredve, azt mondta, régóta próbálkoznak babával és semmi. Ekkor mondta a talpmasszőröm, hogy neki is tudna segíteni. Tévedések elkerülése végett a masszőröm nő :-) De gondolom minden jó talpmasszőr (ha nem kuruzsló) tud segíteni ezen a problémán.
2013. jan. 18. 21:50
 4/9 anonim ***** válasza:

Én is jártam természetgyógyászhoz talpat masszíroztatni majd' egy évig, de nekem nem segített. Viszont imádtam, nagyon jó esett a rendszeres kényeztetés!:)

Én már nem is tudom hogy mióta szedem a Mercet... TAvasz???

Nekem augusztusban összejött a baba, de még a betöltött 5. hét előtt elhalt a terhesség. Az óta semmi:(

2013. jan. 18. 22:21
 5/9 anonim ***** válasza:
5 hónap ir kezelésnél bizony elég rövi idő.
2013. jan. 18. 23:05
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen, 5 hónap semmi. Ebbe az állapotba sem 5 hónap alatt kerültél. Az IR is hosszú évek alatt alakult ki. Türelem! Én másfél éve tartom a kezelést, az eredményeim javulnak folyamatosan, de még mindig nem jók. Nem tudok mást tanácsolni neked sem, mint kitartás és türelem! Eljön az idő! A "többnyire" részt pedig iktasd ki, és gyorsabban javulsz! Minden jót!
2013. jan. 18. 23:11
 7/9 anonim ***** válasza:

Én vagyok az, akinek (igaz gyógyszer nélkül)majd' 1 év kellett hogy el kezdjen fogyni (látványosan) viszont utána 3 hónappal teljesen spontán terhes lettem!

Tudom mennyire nehéz, és tényleg kitartás, sikerülni fog! Egy tanács - ha akarod megfogadod, ha nem nem - nekem még az is a segítségen volt, hogy a vége felé, mikor már nem éreztem a reményt, kerestem más célt, és elkezdtem nagyon élvezni, és boldogan csinálni. Szerintem ez is segített, hogy "kiegyensúlyozódjak" annyira, hogy összejöjjön!

Kitartás! Szurkolok!

27 hkm

2013. jan. 19. 07:01
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, hogy ìrtatok!

Sajnos ez nagxon rossz hónapom volt, valamiért túlságosan beleéltem magam, hogy most tuti sikerül, és még más dolgok is történtek, ami miatt elkeseredtem.

2013. jan. 19. 07:53
 9/9 anonim ***** válasza:

5 hónap kezelés sajnos tényleg nem valami sok, de az is számít, hogy mennyit görcsölsz rajta. Próbáld meg egy kicsit elengedni ezt a dolgot. Ne arra koncentrálj hogy terhes leszel, hanem csináld a hármas kezelést, figyeld hogy változik, szépül a tested a mozgás és a diéta hatására. Tervezgesd a nyaralást, menjetek wellnessezni vagy kikapcsolódni valahova, és persze nem kell közben védekezni, de a teherbe esés legnagyobb ellensége az a hozzáállás, amikor az ember már félidőben azon agyal, hogy jajistenem lehet hogy terhes vagyok, akkor nem iszom egy pohár bort se, nem futok a busz után, stb. Nem kell erre gondolni, és tesztelni is elég akkor, ha nem jött meg. Szóval csak lazán. Állj úgy hozzá hogy még pár hónap biztos el fog telni mire sikerül, és akkor nagyobb az esélyed hogy tényleg csak ennyi, és nem több.

Egyébként nekem 1,5 év kezelés kellett hogy a hormon szintjeim rendbe jöjjenek, mondjuk mi még az első évben nem akartunk babát így védekeztünk, nem tudom hogy összejött volna vagy sem (amilyen hormon értékeim voltak, valószínűleg inkább nem). Aztán negyedikre sikerült.

2013. jan. 19. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!