Ma kaptam meg a vérvételem eredményét. A HOMA-IR értékem 5,39. Ez mennyire erős (nem tudom máshogy kifejezni magam) inzulinrezisztenciát jelent?
Figyelt kérdés
2013. febr. 6. 13:30
11/13 anonim válasza:
kérdező: terheléssel nem nézték az inzulinodat? vagy ez az inzulin alap érték? tehát 0 perces?
12/13 frászkarikaborsó válasza:
hát elég rossz az inzulin értéked... tuti rossz lesz a terhelés is :( a dokidat pedig nem értem mert van akinek az éhgyomri értékei tök rendben vannak és a terhelt alapján mégis IR-es.
gyanús hogy a terhelt cukrod is magasabb lesz 7-nél, vigasztaljon a tudat hogy ezek nagyon egyéni dolgok és van amikor több százas inzulin értéknél az illető 3-4 hónap kezelés után már teherbe is esik, meg van hogy alig tér el az inzulin a normálistól és mégis évekig nem jön össze a baba..
13/13 A kérdező kommentje:
Hát, a dokim úgy értette, hogy ha már az éhgyomriból egyértelműen látszik, hogy IR van, akkor azonnal azon az úton el si tudok indulni. Ettől még lesz terheléses! Tudod, mivel külföldön élek, és itt nem csinálnak terheléses vizsgálatot (érdekes...) ezért haza kell emiatt repülnöm. De addig is, csináltattam egy csomó hormonvizsgálatot, és akkor már ezt is mondta a doki. A dokinál még sosem voltam, de róla én még rosszat nem hallottam... Végre bekerülök hozzá :)
2013. febr. 7. 15:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!